perjantai 9. joulukuuta 2016

Urakalla aksaa

Keskiviikkona oltiin halleilemassa. Kontaktit päivän aihe, ja niistä keinu ja puomi lähinnä.



Keinu: otin madallettua keinua pykälän ylemmäs, ja vaikka ero matalaan on ihan jäätävän iso (miksei voi olla välimallia tästä), niin tein silti nyt tällä korkeudella. Pari kertaa ehdin tehdä ihan matalalla ja koska ongelma ei oikeastaan tullut ollenkaan esille ihan matalalla keinulla, niin päätin nostaa panoksia.
Listaan tähän treenin plussat ja miinukset, koska en nyt ruodi treenin kestoa tai toistomäärää sen enempää. Itsellä kiristi otsapanta vähän muista syistä treenin aikana, mutta Juju teki hienosti, enkä antanut oman kireyden näkyä.

+keinu ei huonontunut treenin edetessä toistojen myötä. Yleensä tämä on ollut suurin ongelma miksi keinua ei olla voitu treenata.
+teki ihan kivoja toistoja, ja jokaisella pysähtyi keinun päässä. Vain muutama oli hitaampi, mutta sitä keskivaiheen jumia ei nyt tullut ilmi. Itseasiassa videolta toistot näytti vielä kivemmalta kuin muistinkaan. :)
+pystyin ottamaan tuota keinua osana pientä radan pätkää ja teki silti mukavasti
+homma etenee

-ei vielä näytä siltä miltä haluaisin, mutta lähelle mennään jo
-palkan sijainti vaikuttaa suoritukseen
-liike vaikuttaa suoritukseen
-ihan liikaa toistoja

Puomia rakentavat harjoitukset:

+menee varmasti 2on2offiin, vain muutama toisto jossa pohti
+maltoin itse pitää kriteeristä kiinni aikalailla hyvin
+menee kovaa, vähän liiankin niinkuin videolla selviää
+palkan sijainti ei enää kauheasti vaikuta
+mun liike ei enää haittaa merkittävästi
+itsevarmuus kasvanut

-lankulla pompotti
-mun liike vaikuttaa lankulla juoksuun
________________________________

Torstaina illalla oli Annen agitreenit, tämän vuoden vimpat kerran KK valmennukset. Rata oli paperilla jotenkin ärsyttävän tönkön näköinen, takaakiertoja takaakiertojen perään, kaikki kontaktit (joista jo heti päätin ettei tosiaankaan tehdä puomia eikä keinua), ja pakkovalsseja ym muita rasittavia hidastimia :D


Tein siis pätkissä. Ensin alku 1-6. Päätin tehdä takaakierto-päällejuoksuina 2 ja 3, koska näitä saatiin kotiläksyksi. Ja oli ihan oikea ratkaisu, oli vaikeita. Anne sanoi, että kumarrun eteen 2 esteen päällejuoksussa, ja siksi Juju ei lukitse sitä loppuun. Hinkattiin ja onnistuttiin. At oli hienoja, otti joka kerta kaksi laukkaa alastulolle, välillä oli aika hilkulla että koski, mutta joka kerta osui silti. Tein myös pari kertaa tuon 3 saksalaisena, jolloin olin An toisella puolella, ja takaaleikkasin 5 esteen. Anne palkkasi muutaman putkijarrun. Juju tarvitsi tuollaiseen kohtaa putkijarrun, haki kepeille niin kovin. Tehtiin oikeastaan tätä pätkää eka puolisko. Halusin lopettaa hyvään. Annekin sanoi että Aat sekä näytti että kuullosti hyviltä. Jes



Tokassa setissä halusin tehdä ensin tuota 8-11 pätkää ja sitten loppua. Hypylle 8 irtosi hyvin, ei tarvinnut nenästä viedä, 9 putkeen huusin kevyen jarrun ja vauhdilla itse 10 pakkovalssiin, jotta ehti merkata ajoissa ja koira nähdä merkkaavan käden siivekkeen takaa. Mutta sitten, Juju tuli kyllä ohjaukseen, mutta kun käännyin, sinkosi takaisin putkeen :D Anne sanoi että tein jonkun ihan pienen ranneliikkeen, joten kokeiltiin uudestaan, ja taas putkeen takaisin :D Anne sanoikin että hyvin pitää pikkumusta mielen virkeenö kun se keksii ihan omia juttuja välillä. Ei ollut mitenkään todennäköistä että lähtisi tuosta putkeen takaisin kun ihan hyvin ehdin oman liikkeen ja rintaman suunnan kääntämään jo kohti 11 ennen laskeutumista hypyltä 10. Tarvitsi siis tuollaiseen kohtaan jaakotuksen :D tätä en muista tuliko videolle. Sitten loppua 23-36. Puomin päähän jätin ihan permannolle istumaan ihan kuin lähdössä. Irtosi putkeen ihan pelkällä käskyllä. Sylivekki 24 kääntyi hyvin, muuten olisi mennyt Aalle. Toiset sai pelkällä peruskäännökselläkin tuon tehtyä. Kepit haki joka kerta hyvin. Anne palkkasi yhden vedätyksen keppien päähän kun itse kiihdytin täysillä Jujun ollessa kepeillä. Taisi haukahtaa mulle :D mutta otti palkan kuitenkin mikä hyvä, ja teki kepit siis oikein loppuun asti. Tuohon väliin siis twisti, ensin kepeiltä oikeaan käteen ja siitä vapautus vasempaan hypylle 27, onnistui, vaikka jotkut toistot tuntui vähän kököltä. Noita pitäisi ottaa myös ohjelmistoon. Sylikäännös poikkarityylisesti 28, saksalainen 29 ja sivuirrotus 30 sekä kepit 31 sujui heti ekalla hyvin ja toimi meillä kivasti. Juju luki hienosti tuollaisessa kohtaa tuon päällejuoksun. Kepit joka kerta oikein, mutta tarvitsee tuollaisessa kohtaa paljon palkkaa eteen, koska nyt kun ei ole noita treenattu niin vauhti tippui, kun jäin itse vauhdista pois. Sitten tuli taas Annelta kuuluisa "juokse nainen" -komento tuossa pitikin ottaa jalat alle, kun en kovin kauas voinut vedättää taaksepäin kepeillä. Kerkesin kuitenkin, tehtiin päällejuoksu 33 ja persjättö 34-35 väliin (jossa oli aika kiire, vähän kökkö sinänsä, mutta kyllä ehdin kun vaan luotin että tekee An oikein) ja backlap 35, josta lähetys putkeen minne irtosi KEVYESTI :D Olipa kivat treenit, oikein hyvänmielen vimpat valkut tälle vuodelle.

Tein treenejä ennen nyt lämpät vähän eri tavalla kuin ennen, eli laitoin lenkin jälkeen Jujun autoon rataan tutustumisen ajaksi, mutta otin sen autosta jo silloin kun edellinen meni treenaamaan, eli oli joku 15min aikaa tehdä lämppiä. En nyt pelkästään leikittänyt, vaan tehtiin highfive temppua että saatiin olkapäät lämpimäksi, tehtiin kurrea takapään aktivoimiseen, kurresta ponnistusta tehtiin myös, sekä peruutuksia, istu-maahan kaukoja, ja availtiin kylkiä sekä venytellen namilla houkutellen että pyörien vauhdilla. Ajattelin lenkillä että mitähän taas tulee, kun Juju kuumeni yllättävän paljon lenkillä leikkiessä, ja jopa hiukan napsaisi mua hihasta vahingossa. Viimeksihän tällä hallilla Juju joutui hetkeksi tauolle kun ei oltu samalla radalla yhtään ja sen tekeminen oli lähinnä keskisormi pystyssä kaahottamista. Mutta nuo lämmittelyharjoituset ihan selvästi auttoi. Juju kulki hyvin, hyppäsi hyvällä tekniikalla ja oli mun kanssa radalla. Ja otti myös palkat Annelta vastaan mitä ei aina ole tehnyt.
______________________________

Mietin jo etukäteen onkohan järkevää mennä seuraavana aamuna hallille tekemään mitään, mutta menin kuitenkin, koska sitten taas tulee pari päivää ettei oikein ehditä. Päätin ottaa rauhallisesti ja tehdä aika kevyesti ja maltilla. Otin taas samat lämpät treenin alkuun ja itseasiassa jo tässä oli huomattavissa että Juju oli vähän väsy, ei oikein keskittynyt, ja maltti meinasi mennä kun ei heti saanut palkkaa. Mutta kyllähän virkaneiti hommansa tekee, vaikka vähän ärsyttäisi. Olisi pitänyt tässä kohtaa lähteä vaan lenkille ja jättää treenit tekemättä.



Tein keinua viimeksi tehdyllä korkeudella. Kyllähän Juju sitä teki, mutta vähän huomasi että se vanha tapa puski pintaan. Olin päättänyt että yhden hyvän jälkeen lopetan heti, mutta kun sitä hyvää ei kuulunut tänään. Kelpuutin sitten parhaimman mielestäni ja lopetin. Silti toistoja oli liikaa tämmöiselle päivälle.

Puomin lankulle tein 2on2offia, nämäkään eivät olleet parhaita mahdollisia, mutta sain sentään pidettyä toistomäärän lapasessa. Kyllä se eteni ihan hyvin lankun päähän, mutta se sähäkkyys puuttui mikä siinä yleensä on.

Madalsin keinua yhdellä pykälällä vielä, ja tajusin että löytyyhän siitä keinusta vielä välimuotokin tuolle korkeudelle. Sain yhden ihan täydellisen keinun sille kun hetsasin putkeen menoa ja palkkasin lentävällä palkalla eteen. Siitä jackpot kehut ja lenkille :) Teki just niinkuin haluan meni kovaa, jarrutti lukkoon, jäi 2on2offille ja vapautin nopeasti. Ja pysähtyi, vaikka palkka lensi jo keinun ylösmenovaiheessa. Tätä en tietenkään videoinut :D Noh nyt sitten lepäillään viikonlopun yli ja sulatellaan asioita. Aion myös tehdä vähän keinulle toimintasuunnitelmaa, koska tuntuu että en muuten pysty pitämään kiinni itseni kanssa sovituista toistomääristä ja treenisuunnitelmista.
______________________________

Vähän tokosta vielä:

Keskiviikko iltana tein lenkin yhteydessä vielä muutamat tunnarit omalla kapulalla käpyjen sekaan pusikkoon. Oli helppo nakki, toi oman varmasti. Päätin sitten, että ihan turha on tähän asiaan jäädä jankkaamaan, vaan päätin, että esittelen Jujulle hajuttomat kapulat. Vein sitten meidän omalla pihalla hajuttomat kasaan pihalle, ihan satunnaisesti vaan kaadoin purkista ulos. Hajuttomia oli ehkä 15kpl. Oman laitoin ekalla toistolla niiden taakse. Vein kaikki Jujun nähden. Sitten lähetin Jujun parin metrin päästä etsi-käskyllä. Meni kapuloille, haisteli hajuttomat läpi, ei nostanut yhtään vaan jatkoi etsimistä, löysi oman ja palautti! Woooott!? Oliko se noin helppoa? No siis järkevä ihminen olisi jättänyt siihen. Halusin ottaa uuden. Vein saman kasan nyt vasemmalle puolelle oman. Oma meni vähän hankalasti yhden hajuttoman ihan viereen, Juju vähän hätäisesti haisteli (näki kun vein oman niin varmaan enemmän oletti kuin oikeasti tarkisti) ja nosti väärän. Toi sen, mutta kun en ottanut vastaan, meni takaisin. Nyt haisteli taas, tarkisti ja mietti, nosti oman ja palautti. Jackpot :D Tein vielä yhden niin että oma oli kasan oikealla puolella. Nyt toi oman vuoren varmasti :) Jippii!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti