torstai 16. marraskuuta 2017

Joskus tarvitaan ripaus hyvää tuuria

Maanantaina illalla en ollut enää yhtään varma näänkö näkyjä vai oikeita oireita Jujun liikkeessä. Takajalan hienonhienoa keventämistä on vaikea nähdä. Toisaalta tein vähän testejä esim tasapainotyynyllä, ja siinä poikkeuksessa paino olikin enemmän vasemmalla??!

Tiistaina oli varattu oropedi aika, ja vaikka aamulla lenkki sujui jo aika normaalisti, päätin että menen ortopedille, ettei tarvitse omaa mielenterveyttä tuhota. Tuomio oli: terve.

Ortopedi teki vetolaatikkotestin, paineli polvet läpi, tunnusteli polvilumpiot (tuli samalla testattua ettei sillä ole myöskään luksaatiota polvessa) ja kävi myös läpi pikku fabellat ja Juju ei reagoinut mihinkään mitenkään. Myöskään lihakseen ei ollut muodostunut kovettumia, eikä polvessa ollut nestettä (ristiside kun on nivelkapselissa, niin kyllä sen pitäisi nestettä myodostaa parissa päivässä jos rikkipoikki olisi). Polvi ei myöskään naksu eikä liiku tai kierry sivuttaissuunnassa. Ortopedi paineli myös selän läpi, ranka oli joustava, lihakset hiukan kireänä, mutta ranka itsessään normaali. Käski seurailla tilannetta, ja palata asiaan jos jotain tulee. Katsottiin myös liikevideot ja myös livenä liikettä, hyppyvideot hidastettuna ja totesi että eikun kotiin vaan.

Eli summa summarum. Taidettiin tällä kertaa selvitä säikähdyksellä. Pahan päiväisellä sellaisella. Yritän saada ajan fyssarille käsittelyyn asap.
________________________________

Ollaan sitten tiistain lenkkeilty, ja tehty hallilla kevyesti, vähän juoksaria suoralla exitillä. Jujusta ei huomaa mitään eroa normaaliin, joten hiljalleen oon ottanut myös hyppyjä ja jarrutuksia.

Torstaina aamulla otettiin perus juoksaritreeni, molemmissa päissä puomia suora exit, mutta toinen pää oli jälleen lähellä seinää ja sen on vaikeaa. Toki mä sen ymmärrän, koska ei mullakaan kestäisi pää juosta yhtä kovaa seinää päin kuin vapaaseen tilaan. Juju tekee täydellisiä osumia myös seinää kohti, jos otetaan vain taitteelta, mutta kovemmassa vauhdissa kokonaisella puomilla osumat tulee aika ylös (yleensä kuitenkin kontaktialueelle, muttei kriteeriin). Saatiin onnistumaan kuitenkin jokunen. Puomi oli edellisenä aamuna samassa kohtaa ja silloin otin juoksaria takaakiertohypylle, ja se oli huomattavasti helpompaa, ei jarrutellut yhtään niin ajoissa. Putkipäähän, missä oli tilaa juosta, teki hyviä osumia oikeastaan aikalailla kokoajan. Jonkun taisi ihan loikata, mutta yleisesti.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti