maanantai 6. marraskuuta 2017

Life doesn't get easier, you just get stronger

Perjantaina illalla mentiin vielä Tanjan valkkuun. Teemana oli leijeröinnit. Leijeröinnit itsessään sujui, ja saatiin tehdä taas niitä supercooleja juttuja, mitä useimmat ei hallitse, ja Juju hallitsee, koska mä tykkään opettaa kaikkea siistiä :D vaikken ikinä koskaan tarvitsisi niitä taitoja kisoissa, niin kaiken coolin treenaaminen nyt vaan on kivaa. Me tykätään treenata.

Leijeröintinä oli kepeille umpikulmaan hypyn takaa (kuvassa 11-12), se sujui kun otti vastaisen käden mukaan, jottei lähtenyt niin helposti taittamaan mua kohti (kepit lähti melkein seinästä ja hyppy joka leijeröitiin oli ihan vieressä). Siitä mentiin puomin alla olevaan suoraan pitkään putkeen, itse jäätiin puomin toiselle puolelle ja leijeröitiin sieltä takaa hypylle ja toiseen putkeen (U) pimeään päähän. Kerrasta oikein.

Kaikkein coolein leijeröinti tuli tähän perään, kun leijeröitiin keppien takaa kaksi hyppyä ja otettiin vielä keppien takaa pakkovalssiin niin että piti kepit ohittaa. Ja kerrasta purkkiin 👊 Tanja sanoi että tuo kohta oli ollut myös hänen koiralleen vaikea, meinasivat napata kepit joka kerta ennen leijeröintiä, mutta koska me tykätään treenata kaikkea tommosta, niin Jujulle toi oli ihan selviö nakki.Tehtiin tämä kahdella tapaa, ensin putken jälkeen valssi ja lähetys, oma liike keppien suuntaisesti ja pakkovalssiin 18 taakse. Sitten kun se sujui niin toisella tapaa, eli takana leikaten poikkarimaisesti hypyille, oma liike, ja japsilla 18. Sekin sujui. Hienosti!

Lopussa oli yksi hankala kohta, jossa piti takaakierron jälkeen kääntyä seuraavalta hypyltä tosi tiukasti ja mennä suoran putken toiseen päähän.Väli oli TODELLA ahdas, eikä tuntunut yhtään hyvältä mennä väliin runttamaan mitään valssia, joten yritin ottaa jenkkikäännöksellä ja sylkkärillä. Tähän Juju ei meinannut tulla millään, se luki itse rataa ja meni joka kerta 25 putken väärään päähän, tai sitten jouduin jarruttamaan niin kovasti, että kielsi hypyllä. Mutta vasta treenien jälkeen tuli mieleen että miksi helkkarissa mä en tähän käyttänyt sitä suuresti harjoiteltua käännöskäskyä??? Ihan varmasti olisi kääntynyt juuri niinkuin piti, kun olisin vaan lähettänyt hypylle ja käännöskäskyllä kääntänyt hypyn ympäri. Woot?

Lopussa oli vielä yksi cooli leijeröinti kun lähetettiin suoraan putkeen puomin ali, ja sieltä piti koiran löytää kepit itsenäisesti. Jujuhan löysi ne tietysti heti. 😁

Mahtavat treenit ja jotta hehkutukselle ei tulisi loppua, niin Juju teki radan alkuun myös kaksi TÄYDELLISTÄ puomia, onnistui heti ekalla yrittämällä. Suorat exitit, mutta toinen pää oli renkaalle, joka oli uusi juttu. Ei ongelmaa.
____________________________________

Maanantaina aamulla juoksaritreeniin. Talvi on tuonut hallille myös muut aamuharrastajat, ja tänäkin aamuna oli kaksi muutakin tyyppiä hallilla. Toki edelleen saa itse valita mille kentälle menee melkeinpä ja tänään oli tuuri, että päästiin kolmoselle, jossa oli smartin puomi valmiiksi keskellä kenttää ja hyvät exitit sai ihan pienellä vaivalla tehtyä. Oli Tanjan treeneissä puhe että kun treenaa paljon yksin niin miten saisi vaikeutettua suoria exittejä ilman palkkajaa. Jujulle vaikeinta olisi nyt se, että se juoksisi ns tyhjään, koska mä oon opettanut puomin ajatuksella että puomin suoritus on puomi + sen jälkeinen este. Mä ajattelin että alan hiljalleen tätä vaikeuttaa siten että laitan edessä olevan esteen ensin hiljalleen kokoajan vinompaan, ja sitten alan siirtämään sitä myös sivusuunnassa. Niin että exit on edelleen aina suora. En aio ennen pentuprojektia ottaa käännöksiä ohjelmistoon. Kuitenkin tulee pitkä tauko agilitylle, niin haluan jättää Jujulle puomista mielikuvan vain suorista exiteistä tässä kohtaa.No treenithän oli loistavat. Ainoastaan toisessa päädyssä kun vinossa oleva este oli taas hyvin lähellä seinää, tuli kaksi loikan tapaista, tai osuma ei ollut kriteerissä, mutta nekin korjasi heti seuraavalla toistolla. Toiseen päähän saatiin kokeiltua jopa poikkaria, kun putki oli siellä sopivasti vetämässä. Tosi hienoja vetoja tuli. Yksi osuma oli etujaloilla, mutta mähän en ole näitä koskaan erotellut.

Toinen treeni oli tuosta Tanjan radasta. Se hankala hyppy-putki yhdistelmä osoittautui ihan helpoksi, kun otin ne käännöskäskyt mukaan. Meni se muutaman kerran lankaan tuossa ja meni putkeen väärään päähän, mutta kyllä hoksasi nopeaan, eikä tarvinnut runnoa. Jei!

2 kommenttia:

  1. Täytyykin ottaa Gavan kanssa myös treeniin toi 25 kohta jos muistaa. :D muistan nähneeni tuosta kohdasta toiseltakin että helposti sujahti putkeen. Hyvä kommentti yksissä treeneissä oli Saijalta ettei käännöskäskyt kumoa ohjausta. Noi missä koira menee väärin sun ohjaus on ristiriitainen, Trmankin taitaa käyttää välillä vastakkaista kättä lisänä käännöskäskylle. :) Pääsispä joskus taas Tanjan koulutukseen on super kiva.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta ettei kumoa, noissa kohdissa Juju ei reagoi mitenkään käännöskäskyyn, missä menee väärin, ja noissakin missä tekee oikein, kokoaminen myöhässä. Tuossa kohdassa Jujulla veto putkeen on niin iso että ei meinaa millään malttaa kääntyä tiukasti. Tanjan koulutuksessa meni jopa selän takaa putkeen, vaikka tein jopa vastakäännöstä tuohon ihan tahallaan että saisin kääntymään :D Siellä oli pidempi putki, joten oli vielä enemmän putken pää houkuttelevana. Toisaalta siellä en tosiaan sitä käännöskäskyä muistanut sanoa yhtään kertaa. Hyvä opettaa taitoja joita ei muista käyttää ;) Tanja on mahtava, ja kun Nano on Jujun velipuoli ja niissä paljon samoja piirteitä, niin Tanjalta saatu hirveästi tosi yksityiskohtaisia neuvoja myös!

      Poista