maanantai 25. joulukuuta 2017

Hyvää, rakkauden täyteistä, joulua

Ensinnäkin, Hyvää Joulua kaikille blogin seuraajille! On tässä viime aikoina ollut ilo huomata kuinka monta teitä siellä on, vaikka harva antaa itsestään kuulua :)

Meillä joulu oli täynnä rakkautta, ja sitä itseään, koska Juju päätti ajoittaa parhaat tärppipäivänsä suoraan jouluaattoon ja sen ympärillä oleviin päiviin. Linkin henkilökunta oli lähdössä Ahvenanmaalle joulun viettoon, mutta onni on joustava uroksen omistaja (100000000sti kiitos Jonnalle <3 ) ja Link tulikin meille viettämään lemmenlomaa jouluksi.
Torstaina Juju kävi toisessa progessa, jolloin arvo oli 2,6ng/ml eli arvo oli noussut ripeästi yhtäkkiä. Ell oli sitä mieltä, että yrittäisi astuttaa la-su ja pe voisi periaatteessa jo yrittää, mutta kevyesti. Päätös oli selviö silloin, Link tulee meille, ensi viikolla olisi ollut aivan liian myöhäistä.

Perjantaina ajoin hakemaan Linkiä, ja samassa yhteydessä koitettiin astuttaa Juju ekaa kertaa. Aika jännää oli kun kaikki asianosaiset oli hommassa ekaa kertaa. Juju tykkäsi Linkistä hirveästi heti. Leikit oli heti päällä kun Link pääsi autosta ulos :) Aikaa meni ehkä 20min, ja juuri se minuutti kun katosivat nurkan taakse, niin olivat jo nalkissa. Molemmat vaikuttivat hyvin rennoilta, ja olivat irti pääsemisen jälkeen aloittamassa leikin uudestaan. Jujukin heilutti häntää hirveästi ja vaikutti oikein tyytyväiseltä itseensä. Oli todella ilo olla astutustilanteessa ensimmäistä kertaa, kun kaikki meni paremmin kuin oppikirjoissa.
Link tosiaan lähti meidän mukaan. Tarkoitus oli seuraavan kerran kokeilla astutusta sunnuntaina. Lenkit pariskunnan kanssa sujuivat tosi hienosti. Tähän väliin on pakko sanoa, että ovat kyllä niin selväpäisiä koiria kun voi olla. Kummallakaan ei mennyt hommat missään vaiheessa yli, Link oli ihan rennosti meillä, vaikka talossa Juju haisi kaikkialla, ja ei päässyt samoihin tiloihin hengailemaan, kuin valvotusti. Ekana yönä Link piippaili vähän, kun joutui täysin vieraassa paikassa nukkumaan yksin alhaalla koko muu porukka yläkerrassa. Mutta hiljeni kyllä, ja tämän jälkeen kaikki yöt sujui rauhallisesti. Koirat lenkkeili mun kanssa samaan aikaan, Link oli hihnassa ja Juju irti, niin sujui hyvin. Kiinnostuineita olivat koko ajan toisistaan, mutteivät olleet milläänlailla hysteerisiä tai stressaantuneita.
Toinen astutuspäivä oli sunnuntai. Laitoin koirat ekaa kertaa aamulla yhdessä ulos lenkin jälkeen, mutta se ei tuottanut tulosta, tai olisi varmaan tuottanut, mutta en halunnut väsyttää koiria loppuun asti. Hanki oli tosi kova, ja kun leikkivät ja juoksivat ympäri meidän pihaa, niin väsyivät aika nopeasti. Juju seisoi kyllä Linkille, mutta Jujun oli selkeästi vaikeampi päästää Linkiä ns. perille omalla tontillaan. Oli Linkille paikoin aika ärhäkkäkin, joten päätin että yritetään uudestaan myöhemmin. Iltapäivällä päästin koirat yhteen uudestaan, ja sitten natsasikin heti. Meni ehkä 5min leikissä, ja se oli siinä.Nyt ei auta kun laittaa kaikki likenevät raajat ristiin ja toivoa, että tärppää :*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti