torstai 15. syyskuuta 2016

Tokoja ja pohdintaa

Tiistaina 13.9. oltiin vielä illalla LEVEKin tokoryhmässä. Aluksi jälleen paikallaolot, ensin istuminen. Menin aika kauas jätössä, ja Juju menikin parin kymmenen sekunnin päästä maahan. Wooot??? Ei ole vielä mokannut paikalla istumisessa, joten tuli puskista. Kävin korjaamassa ja palasin takaisin riviin, kun käännyin ympäri, meni TAAS maahan!?!?!?!?! Mitä ihmettä. Kävin korjaamassa, edelleen ihan rauhassa. Jäin lähemmäs, käännyi ympäri, ja taas meni maahan. Nyt sanoi oho, ja kävin nostamassa pannasta istumaan. Paineistui korjaamisesta vähän ja jäi banaanina istumaan. Jätin kuitenkin, ja menin saman matkan päähän kuin aluksi. Muut palasivat tässä välissä koiran viereen ja vapauttivat. Istutin Jujua tahallaan vielä, halusin että tsemppaa kun muuta vapauttavat vieressä. Ja niin tsemppasikin. Joku puoli minuuttia istutin vielä ja sitten menin vapauttamaan. Nuoleskeli huulia kun menin vierelle, vähän oli vielä painetta korvien välissä. Kun vapautin, oli iloinen. Palkkasin kunnolla lelulla. Sitten paikkamakuu. Tarkemmin ajatellen ei olisi ehkä kannattanut ottaa paikkamakuuta ollenkaan tuon perään. Mutta otettiin. Otin BH koe tyyliin, eli oli itse selin koiraan. Makasi varmasti.

Sitten otettiin vähän merkin kiertoa ja ruutua. Merkin kierto peace of nakki, eteentulo vähän vino, muuten kiva. Tuli vaudilla. Ruudussa meni maahan omalla luvalla. On toikin kyllä ihme juttu, ikinä en ole sitä ruudussa maahan laittanut, ja silti se menee maahan ihan omalla luvalla. No ensin kokeilin sitten nami alustaa, mutta meni senkin kanssa maahan, ja sai sitten siitä vielä nami palkkaa. Sitten kokeiltiin niin, että appari laittaa namia lautaselle kun ei mene maahan. No ei mennyt ruutuun vieraan ihmisen kanssa ollenkaan... Sitten lähettelin vaan läheltä ruutuun, ja heti kun pysähtyi, palkkasin. Teki lopuksi ihan hyviäkin, mutta viivettä ei saa palkalla olla, muuten menee heti maahan. :D
_____________________________________________

Keskiviikkona käytiin juoksulenkillä aamulla, muutoin ei treenailtu.
_____________________________________________

Tänään torstaina käytiin aamulla lenkin yhteydessä vähän tokoilemassa.

Otin ekassa paikassa ihan vaan seurausta, ja Juju edisti aika pahasti. Korjasi kuitenkin kun murahdin, mutta en haluaisi seuruussa oikeastaan korjata mitään, koska en halua asennetta nyt pilata. Seuruutin sitten kaarevalla linjalla molempiin kierroksiin niin korjasi hyvin. Pitää seuruuttaa myös juosten kaarevalla uralla, varmaan parantaisi tuota. Ja palkata selän takaa. Ja pitää nyt alkaa vähän vähentää tuota täykkärin treenaamista, kun selvästi vähän nyt ennakoi käännöstä kun vähänkin hidastan.



Toisella kentällä sitten vähän luoksareita ja tein edelleen vauhtipalkalle, mutta niin että palkka oli maassa jalkojen juuressa. Meni ok, eihän sen laukka ole kovin vauhdikasta, mutta kunhan laukkaa niin ok.

Lopuksi ihan vaan höntsäiltiin, kun tuntui että Jujulla oli vähän herkkisaamu tänään, niin halusin piristää sitä temppuilulla. Toimi
____________________________________________

Oon tässä muutenkin nyt muutaman päivän ajan pohtinut, että onkohan tuo koira lintu vai kala ja mitä sen päässä liikkuu? Kun välillä sen kanssa saa olla ihan silkkihansikkain, ettei se vaan masennu ja ala mielistellä treenien yhteydessä, ja välillä sekään ei riitä. Välillä se on ihan normaali ja kestää myös vähän korjaamista ja toistoja. Kyllähän se aina yrittää, ikinä se ei jätä tekemättä. Mutta jotenkin sen yleisilme on joskus vaan sellainen resting bitch- face että.

Nartuilla on noita viirauksia, ja luulen että Jujullakin noihin herkkyyskausiin vaikuttaa sen omien hormoonien lisäksi myös mun hormoonit, koska tää sama käytös toistuu melkein joka kuukausi samaan aikaan. Kyllähän koirat haistaa ja vaistoaa muutoksia ihmisessa, ja Juju kun on mun kanssa muutenkin paljon, ei vaan treeneissä, niin mun olemus vaikuttaa sen käytökseen tosi paljon. Yleensä se odottaa ovella kun ollaan lähdössä töihin, nyt sitä on saanut käydä ihan kysymässä että lähdetkö vai et? Kyllähän se on ovelle tullut, mutta vähän seiniä pitkin ja sellainen evvk ilme naamalla.

Mutta koska sillä on näitä kausia, niin mä oon ajatellut että myös meidän treenit elää sen mukaan, eli silloin kun kaikki *tuttaa niin silloin tehdään vaan helppoja ja Juju mielestä hauskoja juttuja, ja jätetään ne vähän tiukemmat tekniset hiomiset vähemmälle. Kyllä mulla on maailman paras koira, kaikkine viirauksineen :) <3

Niin ja Temppu-kisu menee tänään ell. Hammashoitoon pääsee vanhus :*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti