lauantai 3. maaliskuuta 2018

Viikko number one. Pentujen ensimmäiset asiat.

Pennut ovat ensimmäisen viikkonsa aikana tutustuneet pentulaatikkoonsa. Ne ovat alle kiloisia pikkuisia, mutta ovat jänteviä ja liikkuvat mielestäni melko vaivatta laatikossa. Pentujen temperamenteissa näkyy jo nyt eroja, siinä missä Stain, Hooey ja Smudge on aika lungisti ottaneet uudet asiat, Bin ja Taint ottaa ne vastaan melun ja vastahankaisuuden kanssa.

Viikolla numero yksi on tehty seuraavia asioita:
-pidetty sylissä päivittäin jokaista pentua muutamia minuutteja kerrallaan vähän aikaa pidentäen ja pennusta riippuen. Pentuja on pidetty sylissä vaan kun ne on valmiiksi väsyneitä, ja ne käytännössä vaan nukkuvat sylissä.
-vaihdettu laatikon aluset kertaalleen ja säädetty alustaa muuten muutaman kerran jolloin pennut on olleet mamman kanssa eväsretkellä Jujun omassa pedissä.
-ryömitty sanomalehden päällä
-leikattu yhtenä päivänä etutassujen kynnet (lukuunottamatta kannuksia).
-leikattu toisena päivänä takatassujen kynnet (myös Binin yksinäinen kannuskynsi)
-silitelty ja paijailtu ja ihasteltu laatikon reunalla tuntitolkulla
-mutta pääasiassa pennut on syöneet ja nukkuneet <3

Pennut on oppineet tällä viikolla:
-liikkumaan laatikossa
-tietämään missä on laatikon lämpimin paikka ja missä viilein
-rakentamaan huikeita pentupyramideja reunoille
-nukkumaan mitä erikoisimmissa asennoissa ja kasoissa
-etsimään mamman tissille mistä tahansa lähestymiskulmasta, myös mamman alta ja sivusta
-rapsuttamaan takatassulla kun kutittelee korvan takaa
-haukottelemaan
-kiipeämään pentulaatikon sisäkehikon kapulan yli
-lussuttamaan ihmistä
-nukkumaan ihmisen varpaiden päällä, etenkin villasukat on pop (josta tulikin mieleeni että laatikkoon voisi laittaa vanhan villasukan pieneksi alustaksi mihin ei pääse sotkeutumaan)
-ääntelemään mitä moninaisimmilla äänillä, skaalaa löytyy kirkumisesta haukun yrityksiin ja mumeltamisesta örinään

Pennuissa on tosiaan eroja, tässä vähän esittelyä yksilötasolla:

Ensimmäisenä syntynyt narttu Smudge:
Smudge on pentueen lapsinero. Se rapsutti ja haukotteli ekana, sekä myös heilutti häntää syödessään. Se on myös sosiaalinen, syö sisaruksien neniä ja hakeutuu niiden seuraan. Smudge on myös aika rohkean oloinen tyyppi, tykkää olla sylissä eikä pelkästään nuku sylissä vaan mutustaa sormia ja tutkii ja haistelee. Smudge on jännän värinen, vähän ruskeaan taittava musta. Smudge ei ole äänekäs, mutta kyllä se kaikenlaista ääntä silti pitää kun tarve tulee.
Toisena syntynyt narttu Hooey:
Hooey on pentueen isoin pentu ja samalla myös sellainen hiljaisen varma ja vahva pentu. Se on aina parhailla nisillä, parhailla paikoilla nukkumassa ja se saa aina haluamansa asiat, ilman sen suurempaa showta. Se on kaunis kuin karkki, syvänmusta kaunotar, pienillä mustilla merkeillä. Hooey ei pidä itsestään meteliä, mutta se vaikuttaa olevan pentueen vahvin yksilö tällä hetkellä. Kyllä siitäkin ääntä lähtee jos tarve on, mutta se tarve tulee harvoin. Se suhtautui hyvin viileästi käsittelyihin ja kynsien leikkuuseen, ja on myös kiltti pentu sylissä.

Kolmantena syntynyt pentu, uros Bin:
Bin, toiselta nimeltään mister kiljukaula. Bin ilmoittaa äänellä ja kovaa, jos ei saa mitä tahtoo, tai jos mamma on liian kylmä ulkoa tullessa, tai sisarukset on joko liian kaukana tai lähellä. Binin hairahduksen hetki oli kun se suostui ilman vastalauseita kynsien leikkuuseen, mutta muuten kaikki ylimääräinen (kuten punnitus) aiheuttaa hulabaloon. Bin on mini link monessa suhteessa, se myös nukkuu kuten isänsä, mielellään selällään. Bin on pentueen toiseksi suurin pentu, mutta se saa kyllä taistella nisillä.

Neljäs pentu, uros Stain:
Stain on porukan lungijätkä, joojoo mies ja kaikkisopii-tyyppi. Se on aina kaikissa jutuissa ekana mukana, ja sille sopii kaikki. Se ottaa käsittelyt punnituksesta kynsien leikkuuseen hyvin iisisti, ainoastaan jumiin jääminen saa sen kiljumaan niin että ikkunat helisee (vituttaahan se, jos ei aamulla klo 6 pääse kiipeämään siitä mistä haluaa). Stain on hyvin miellyttävä luonteinen kiltti poika, joka myös tuntuu olevan muiden pentujen suosiossa, se usein hakeutuu jonnekin nukkumaan, ja pian kaikki on sen kanssa samassa kasassa. Stain tykkää olla sylissä, ja se viihtyy mun kanssa seurustelemassa parhaiten. Stain myös liikkuu tosi hienosti ja ketterästi ja tutkii asioita rohkeasti.
Viimeinen pentu, Taint:
Taint on aina äänessä, ja se suhtautuu kaikkiin toimenpiteisiin tarvittavalla äänellä ja dramaattisuudella. Kynsien leikkuu oli kamalaa, punnitus vielä kamalampaa. Jos mamma tulee lumisena laatikkoon, se vasta hirveää onkin ja etenkin jos joku sisaruksista KEHTAA tulla nukkumaan miss memyselfandI päälle, niin siitä se poru vasta lähtee. Paitsi jos Taintilla on kylmä, silloin jos ei ketään ole lähellä, niin silloin kiljutaan myös. Aluksi oikeasti luulin että sillä on joku hätänä mutta ei, kyllä sillä on söpöily hetkensä, mutta silloin kun HÄNELLE sopii. Taint onneksi tykkää olla myös sylissä, se tykkää tutkia ihmistä. mutta jos väärällä hetkellä sen nappaa syliin (esim. kauneusunet kesken), niin siitä se metakka sitten syntyy. Tulta ja tappuraa, pienessä mustassa paketissa.
3 kommenttia:

 1. Ihanat kuvaukset ja kuvat! Meillä oli myös yksi kiltti ja toinen pisti mekkalan kaikista epäkohdista ja alkuun pelkäsinkin että sillä on joku vialla sen huutoon heräsi aina yöllä jos se eksyi kulmaan tai ei löytänyt heti äitin luokse. Tsi äiti oli sohvalla. :D Molemmat pennut on nyt 4kk eikä toisesta huomaa sen enempää sitä äänekkyyttä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu temperamentit erottuu hyvin :) laita kutsu faceryhmään jos haluat seurata pentuprokkista paremmin :)

   Poista
 2. Kivat kuvaukset pennuista :) Paljon onnea pikkuisista!

  VastaaPoista