tiistai 17. heinäkuuta 2018

Huh hellettä

Helteiden ollessa tätä luokkaa meidän lauma on lähinnä uinut ja lenkkeillyt epäinhimillisinä aikoina keskellä yötä jne.

Keskiviikkona viime viikolla oltiin Tamskilassa kisaturisteina. Hupi oli ihan huikea. Heilutti häntää kaikille alkuun, sitten totesi ettei se auta, kukaan ei tule moikkaamaan. Joten parempi keskittyä mammaan :) Tehtiin meluisassa hallissa temppuja ja leikittiin. Hupillä säilyi fokus hienosti ja teki innokkaasti ja iloisesti. Ei pelännyt mitään.


Torstaina oltiin kuitenkin lampailla. Juju häkitti ensin koko porukan, jaoin sieltä käsin rauhallisemmat mammat kolmen porukkaan, Juju vei ne treenitarhaan Hupi varten. Sitten otettiin kolme villeintä karitsaa vielä häkistä, ja jätettiin loppu porukka häkkiin keskelle peltoa. On kyllä mahtavaa, että on koira joka pystyy tekemään nämä käytännön hommat mukisematta, olisi aika hankala treenata ilman sitä.

Sitten tehtiin Jujun kanssa vilkkaan lauman pitoa häkissä olevista erillään, seisoin itse häkin ja lampaiden välissä, noin 30m päässä häkistä ja Juju sai hallita laumaa mun edessä. Veto häkkiä kohti oli tosi kova, ja välillä oli ihan todella vaikeaa. Sitten kun lampaat pääsi häkkiin kiinni, niiden irrotukseen Juju tarvitsi mun apua. Ei osaa vielä irrottaa häkistä riittävän vauhdikkaasti jotta saisi tyypit irti yksin. Lampaat juoksi ihan todella kovaa, ja Jujun piti olla aika kaukana niistä ettei ne juosseet ihan hulluna. Nuo meidän arat uuhet ei myöskään tule ihmiselle joten haasteita riitti.


Loppu kohden, ja varsinkin tokalla kierroksella Juju alkoi kuitenkin toimia tosi hienosti, itse meni kovaa väliin kun lampaat juoksi häkki kohti. Sai myös itse tasapainottaa ja hallita niitä musta poispäin (vaikeampaa) ja sitten taas sai pitää mulle. Hienosti hoksasi ideaa ja kieli olikin aivan vyön alla treenin lopussa. Tehtiin vielä vähän kaantymistreeniä isolla laumalla, jaoin ne kahteen porukkaan, vein toisen ryhmän kauemmas nurkkaan ja sitten sai tehdä ensin hakea lauman, sitten tulla kovaa väliin ennen kun ehtivät yhdistyä, taas työstää nämä kauemmas ja sitten taas kääntyä ja hakea toisen lauman. Lopulta sai myös yhdistää laumat.

Parasta treenissä on nyt että Juju ymmärtää tosi hienosti pillikäskyjä. Se ottaa ne hyvin ja toteuttaa niitä. Ainoa vähän ärsyttävämpi juttu jujun kanssa on se, että se menee inhottavan hitaaksi ja nihkeäksi liiasta käskytyksestä, ja haluaa sitten tehdä omia ratkaisuja, jolloin joudun käskemään sitä lisää.

Hupi treenasi myös. Oli ensin liinassa, mutta muutaman pätkän jälkeen päästin sen liinasta, toiveena saada Hupi työstettyä niin että se alkaisi kiertää lampaita. HITTO ETTÄ TULI HIKI! Koitin viimeiseen asti olla laittamatta pentuun painetta, mutta vartaloavulla ja kepin avustuksella sain ohjattua Hupin katsetta ja liikettä sen verran että lopulta, lopultakin se lähti sitten kiertämään oikealle :D Oli siinä hommaa kyllä. Vasemmalle ei lähtenyt, eikä tarvitsekaan vielä.

Viikonloppuna oltiin mökillä ja appiukkolassa. Hupi teki trkman juttuja ja Juju lähinnä kärsi helteestä. Hupi peruutteli jo portaita ylös ja teki muitakin juttuja uusissa ympäristöissä ja uusilla alustoilla. Häiriönä toimi ihmiset jälleen. Mutta Hupista on kiva huomata, että vaikka se rakastaa kaikki maasta taivaisiin, niin sitten kun se on hommissa, se ei häiriinny mistään.
Tänään sitten aamulla varhain käytiin hallilla. Olisi ollut kiva tehdä ulkotreenit, mutta nyt on vaan niin kuuma, ettei millään koirien takia raaski.

Hupi teki kahta putkea ja kahta siivekettä. Lopuksi myös juoksarimattoa joka alkaa sujua hienosti. Ekaa kertaa kahden siivekkeen kiertoa kasi kuviossa, ja hienosti alkoi sujua. Hupi on tehnyt jonkin verran trkmanin cik&cak treeniä, koska Hupi menee eikä meinaa, ja sen kääntyminen helposti veeenyyyy, joten aloitan kääntymiseen ja tiukkoihin linjoihin puuttumisen jo nyt, jotta asiasta tulee mielekästä. Videollakin näkyy kuinka helposti Hupi lähtee maata kiertävälle radalle jos ohjausavut on yhtään liian väljät. Suullisia käskyjä se ei vielä osaa, mutta voisin ottaa ne kuvioon mukaan kuitenkin. Hupi myös helposti karkaa selän taakse, jos putket vetää, joten näihin on tarpeen alkaa kiinnittää huomiota nyt heti.


Jups teki juoksupuomille erilaisia loivan käännöksen exittejä oikealle vinossa olevalle hypylle. Alkaa ymmärrys osumista olemaan ihan todella hyvä. Vielä kun saan tekniikan kasaan 90astetta ja sitä tiukempiin käännöksiin niin avot. Jippii! Jään viideksi viikoksi lomalle elokuun alussa, joten sitten kisataan kyllä elokuussa urakalla.


Tein myös vähän tiukkaa takaakiertoa, koska niissä on tullut vähän rimoja viimeaikoina.

Jujulla oli myös juoksut tässä välissä. Kyllä oli välillä vaikeaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti