torstai 16. heinäkuuta 2015

Viimeisimpiä treenejä

9.7.
Oltiin aksaamassa. Tehtiin tekniikkaharjoituksia. Rata näytti tältä:


Olihan hivenen vaikeaa Jujulle tuo 8-9 välinen hyppy-putki siirtyminen. Olis ihan täysillä imenyt tuonne 5 päähän vaikka miten yritin ohjata. Muut kaikki hyppyohjaukset meni hienosti, silakka kääntyi mahtavasti ja keskittyi ohjaukseen. Jossain puolessa välissä treeniä tuli vähän sellanen haloo ilmiö, kun Juju alkoi touhuamaan ihan omiaan, hyppeli mitä ja missä järjestyksessä halusi :D pikainen palautus alkuun ja uudestaan. Lopuksi saatiin ihan kivoja toistoja kyllä. Mulla loppu kamerastakin akku, kun jossain vaiheessa naapuriradan tyyppi tuli korjaamaan muutamaa ohjausvirhettä mitä tein. Höpötti siinä sit sen verran että kamera pimeni. Mutta tosi hyviä vinkkejä tuli, mm. että ei pennun kanssa kannata vielä yhtään sekottaa käsiohjauksia, vaan AINA ohjata koiranpuoleisella kädellä. Se ei vielä osaa mitään sylikäännöksiä tms. joten kannattaa pitää homma helppona. Lopuksi tehtiin vielä keppikujaa, hieno silakka!


Viikonloppuna oltiin Lohjalla porukalla jamittamassa, ja saatiin nauraa näille koirille. Oli semmosta sateenkaari rakkautta ilmassa että huh. Jujulla vielä tyrkkypäivät päällä ja Aida (leikattu narttu) ihan ihmeissään. Aida vinkui Jujun perään ja oli eka kerta kun tytöillä ei tullut minkäänlaista sanomista koko viikonloppuna. Oltiin niin kavereita. :) Jujuhan on reilusti nuorempi, joten sillä ei juuri sananvaltaa olekaan, ja tulee muutenkin hienosti juttuun kaikkien kanssa. Vähintään sietää muita lähellä, vaikkei toinen ihan lempparikaveri olisikaan. Kävin lauantaina myös kokeilemassa vierasta aksahallia kun LÄGIN halliin päästiin treenaamaan. Allekirjoittaneella ei ehkä ollut paras treeni moodi, onneksi on hyvä koira. Kentällä oli madalletut kontaktit niin päästiin tekemään myös keinua ilman suurempia apuja.

13.7. Oltiin jälleen omalla aksa hallilla. Tehtiin rataa, joka näytti tältä:Rengas sujui lähdössä 100% oikein, mikä oli hienoinen yllätys... sen kanssa on välillä ollut vähän niin ja näin kun Juju haluaisi hypätä renkaan reunasta. Ekalla yrittämällä Juju meni suoraan hienosti, mutta kun päästiin puomille niin se tuli vain keskivaiheille puomia, jonka jälkeen halusi kääntyä takaisin tulosuuntaan !?!? Whoot... no, sama toistui toisen kerran ja ihmettelin että mitä ihmettä, kunnes huomasin, että puomi on todella epävakaa, siis heilui koiran alla. Siinä sitten aikani ihmeteltyäni tajusin, että sehän on renkailla, MITÄ HELV....!?!??! Kuka jättää kentälle kontakti esteen renkaille vaikka olisi vain siirtänyt sitä ilman että olisi suorittanut sitä kertaakaan?? Tietty ois varmaan pitänyt itse tarkistaa taas, mutta oletin, että kun se samassa paikassa oli viime viikolla enkä joutunut sitä siirtelemään, että se olisi vakaa. No siitä sitten puomia harjottelemaan, tietty Jujulla vähän jänskätti mennä koko puomille ja aika kovasti sain houkutella että uskalsi. Mutta onneksi kuitenkin unohti jänskätykset tosi pian ja päästiin tekemään. myös tuo 6-7 hyppy (joka oli meillä 7-8 kun lisättiin puomin jälkeen yksi putki väliin) oli vaikeaa. KIERRÄ käskyllä toimi parhaiten. Se pitää muistaa. Vaihtelin vähän noita loppuhyppyjen kuvioita ihan tarkoituksella. On se kyllä taitava silakka ja ohjaajakin alkaa päästä jollain tasolla jyvälle hommasta. Lopuksi tehtiin vielä täyskorkeeta keinua ja kapeampaa keppikujaa kuin aiemmin, ja tosi hienosti meni. Vähän jännittä keinun puolessa välillä että lähteekö laskemaan ollenkaan, mutta tulee kuitenkin hienosti, eikä pelkää kolinaa yhtään :)


Tiistaina oltiin paimentamassa, ja voi miten hieno pieni rakki mulla taas oli. Aletaan hiljalleen tehdä enemmän peruskuljetusta, ja stopit pidetään mukana treenissä. Vähän Juju kiehuu yli jos saa kauan juosta putkeen, alkaa leuat louskua. Mutta ei yritä lampaita purra onneksi, vaan paukuttelee leukoja vaan kun innostuu liikaa. Stopit meni suht hyvin, vaatii paljon töitä että sen saa stopattua heti eikä kohta. Mutta menee omasta aloitteesta maahan joka on hyvä.

Tänään jälleen kohti aksahallia, eilen oli vapaapäivä, ei edes tehty lenkkiä. Tai tehtiin, puoli tuntia aamulla ja "tarpeidentekolenkki" iltapäivällä ja lisäksi sai heilua pihalla kun tehtiin hommia. Oltiin kyllä kylässä, joten sen verran oli taas pennulle uutta juttua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti