perjantai 24. heinäkuuta 2015

Paimennusta ja aksailua

Viime viikon loppupuoliskolla käytiin vielä tekemässä viikon toiset aksatreenit. Tehtiin enempi tekniikkapuolta ja tuollaista pikkurataa vähän erilaisilla ohjauksilla. Tarkoitus oli saada Jujua kuulolle, se kun fiksuna tyttönä alkaa yhden radan jälkeen ennakoimaan esteitä, kun tehdään samaa rataa uudelleen. Hienosti meni, ja saatiin harjoiteltua mulle uutta pakkovalssi ohjausta. Lisäksi tehtiin keinua, ja keppejä, keinu menee hienosti jo ilman apuja ja laskemista ja kepit edistyy joka kerta. Yritetään tehdä keppejäkin vähän erilaisilla kulmilla, jotta saadaan haastetta heti alusta alkaen.


Sitten tällä viikolla tiistaina oli vuorossa paimennusta. Juju on niin taitava ja itsenäinen paimen kyllä. Lukee aivan loistavasti eläimiä ja moottori ei lopu koskaan kesken. Saatiin tehtyä hiukan peruskuljetusta, sen mitä tuo pyöröaitaus sallii, ja stopit onnistui hyvin. Onneksi tuo video onkin vain ekalta harjoitusvuorolta. Seuraavalla menikin jostain syystä kaikki pieleen. Laitoin jujulle lyhyen hihnan, koska sen oli vähän vaikeaa päästää mua luokseen stopeilla. Se ei haluaisi millään lopettaa hommia, ja mieluummin menisi karkuun siinä vaiheessa. No se hihnan laitto olikin virhe, koska sen jälkeen ei olisi pysähtynyt enää millään, ja alkoi tekemään töitä enemmän itselleen kuin mulle. Meni jopa välillä mun ja lampaiden välistä, ja jouduin kieltämään. Juju jännittää vielä jonkin verran lampaita, et uskalla ihan suoraan lähestyä paikallaan olevia lampaita, joten olen yrittänyt pitää kiellot minimissään, ja keskittyä kannustamiseen ja kehumiseen. Krääh. No, näitähän nämä on, virheitä ja niiden paikkailua. Saatiin kuitenkin ihan kiva loppu treeneille, ja käytiin vielä uimassa ja leikkimässä treenien perään. Ja onneksi tuo on aika kovapäinen tapaus sillä tavalla, ettei se kamalasti siitä ota nokkiinsa vaikka sitä välillä korjaa ja ohjaa. Varsinkin lampailla kestää sitä hyvin.
Toinen vaikea asia oli tuo oikea kierros, niinkuin videollakin näkee. Lampaat ovat tuolla aika liukkaita, eivätkä tue kauheasti ihmiseen, joten siinä on koiran oltava nopea ja reaktio valmis kokoajan. Lopuksi Juju olikin ihan poikki ja ohjaajakin sanoi, ettei ole aiemmin nähnytkään sitä väsyneenä.


Lisäksi ollaan tokoiltu, seuraaminen edistyy kivasti. Ollaan päästy hurjasti eteenpäin siinö kun olen alkanut palkkaamaan lelulla suoraan seuraamisesta. Pitää hienosti kontaktin ja asenne on kiva. Lisäksi ollaan otettu kaukoihin istumisen ja maahanmenon lisäksi seisominen ja sitä nyt harjoitellaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti