maanantai 31. elokuuta 2015

She Flies

Viime viikolla treenattiin seuraavasti:

Ti omat aksatreenit hallilla.
To ohjatut aksatreenit.
Pe paimennusta kasvattaja tädin luona.
La aksa valmennusryhmä
Su paimennusta Saarikylissä, pentupäivä, jossa Juju demokoirana :)

Eli aksan puitteissa mentiin seuraavasti.

Tiistaina oli tosiaan ne kepittelytreenit, joista viime postauksessa jo puhuttiinkin. Kepit sujuu aika mukavasti, pienellä kujalla mennään, mutta pujotteluakin joutuu jo vähän tekemään. Tässä edetään varovasti.

Torstaina oli ohjatut, ja oli aika haastavaa ohjausta sisältävää radan pätkää. Alkuun jätettiin koira 1 esteen taakse ja siirryttiin itse sisäpuolelle ja suunnattiin liikesuunta kohti kakkosta. Kokeiltiin ohjata mahdollisimman etäältä. Suoraan esteelle 3 jonka jälkeen valssi esteelle 4 ja valssi putkeen. Meni kivasti, mutta ensimmäisillä kerroilla meinasi karata täysillä putkeen heti kolmos esteeltä. Ei kertaakaan mennyt putkeen asti onneksi, ja saatiinkin lopuksi tiukka käännös ihan mukavaksi. Toisessa pätkässä tehtiin sylivekkejä, meille uusi ohjaus, mutta meni ihan kivasti kun en itse huido. Juju tottelee jokaista pikkustakin merkkiä aksassa, ja siksi on haastava aloittelevalle ohjaajalle. Putken jälkeistä estettä ei lukenut millään vaan kääntyi aina heti putkesta mua kohti joka johti siihen että varasti puomille. Irtoomista putken jälkeen pitää siis vahvistaa täysiä. Pitänee opettaa jujulle kunnolla MENE käskyllä eteenpäin meno... osaa sen jo joskus, mutta on se sille aika epäselvä.


Lauantaina oli siis valmennusryhmän ekat yhteiset treenit. Katsottiin lähinnä koirien esteosaamista ja irtoamista jne. Mun kouluttaja pitää myös meidän viikkoryhmän treenit, joten hän aika hyvin tietää jo entuudestaan mitä Juju osaa. Meidän piti myös tehdä aksan tavoite suunnitelma ja esteosaaminen kirjoittaa paperille. Treenit oli osaltaan meille helpot ja sit oli se taas se putkesta hypylle irtoaminen vaikeaa...lopuksi tehtiin toisella kentällä hetki keppejä itekseen. Videon laatu skeidaa, en tiedä miten se on edes mahdollista saada tuolla kameralla tämmöstä sontaa aikaseksi.Paimennusta harrastettiin myös, ja perjantaina kasvistädin luona treenit meni LOISTAVASTI. Juju kulki lopuksi alun häröilyn jälkeen jopa oikealle kauniisti ja keskittyen. Yrittihän se karata aluksi lampaita puremaan mutta lopetti aika helposti muutaman karjaisun ja kepin heittämisen jälkeen. Maahan menon takia jouduin kerran pöläyttämään neitiä villoista, sen jälkeen meni hyvin. Juju syttyy lampaille koko ajan lisää mikä on mukava huomata. Kasvistädin kumppani Helmi kuvasi treenejä, kuvat siis by Helmi, hiukan mun muokkaamana:

Saatettiin olla ihan hiukan myöhässä tilanteesta :D

Sunnuntaina oli sitten pentupäivä Saarikylissä paimennuksen puitteissa. Muut kaksi osallistujaa eivät olleet koskaan ennen paimentaneet, joten Kaisla pyysi, näytettäiskö me Jujun kanssa demo versio, eli mihin pyritään. Olin aika rinta röyheenä kun saatiin näyttää :) Juju menikin pyörössä yllättävän kivasti pienen tauon jälkeen. Katsottiin muiden treenejä, ja ilmeisesti osottelu aikana Juju onnistui keräämään sellaiset kierrokset, että meidän ihan oikea treeni pellolla menikin ekan kierroksen osalta sikailuksi ja pelleilyksi. Huoh... tais muutama kirosana päästä. Mutta taon jälkeen pääsin taas ohjaamaan ihan oikeaa paimenkoiraa. Juju meni upeasti, liikkui kauniisti oikealle ja teki hyvin fiksusti myös hakukaaren alkeita vasemalle. Vauhtia on edelleen liikaa, ja Juju tulee liian lähelle lampaita, mutta teki myös muutamia kivoja onnistumisia, ja saatiin tehtyä myös ajoa hiukan. Kaisla kuvasi, minä muokkasin jälkeen päin:Seuraavalla viikolla onkin sitten aksa viikko, paimennukset tauolla. Lähden viikoksi itse pariisiin perjantaina, ja tulen takaisin vasta torstaina. Katsotaan miten osaa olla ilman koiraa... Juju on nykyään kuin mun varjo. Kaikkialla mukana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti