perjantai 9. kesäkuuta 2017

Go as long as you can, and then take another step

Keskiviikkona illalla paimennettiin omilla lampailla. Oli taas aika kahtiajakautunutta hommaa. Meidän lampaat on hyvin hyvin raskaita, ne ei paljon koiraa hätkähdä ja koira saa ihan tosissaan työstää niitä että saa liikuteltua. Saa nähdä mitä tästä seuraa. Joka tapauksessa parhaat treenit näillä meidän lampailla tähän asti. Kaislan viikonloppuleiristä oli selekästi paljon hyötyä, koska Juju oli paaaaaljon itsevarmempi ja rennompi kuin aiemmin omilla lampailla.Päätin heti että jaan porukasta meille kolme kevyintä lammasta, ja jätän raskaimmat pois. Tämä onnistuikin mukavasti kun raskaimmat oli jo valmiiksi toisessa lohkossa, ja kaksi kevyttä ulkopuolella. Käytiin Jujun kanssa sitten hakemassa yksi metsäpläntiltä lisää. Saatiin taas ajaa kyllä yhdessä aluksi kun porukan pomo päätti olla liikkumatta koiran tahdon mukaan. Sain Jujun jopa sisuuntumaan siten että se törkkäsi muutaman kerran tätä jästipäätä suoraan nenästä, kun jäkitti suoraan kohti, mutta ei, se ei hievahtanutkaan... ei edes tuollaisesta koiran luomasta pakotteesta huolimatta. Noh, saatiin kuitenkin yhdessä ne siirrettyä portille ja jätin Jujun pitämään ja työntämään ja sain jaettua yhden kevyemmän lampaan meille lisäksi. Juju malttoi hyvin odotella.

Tauko

Ekan setin tarkoitus oli ottaa ppajoa, koska yleensä treenin aluksi Jujun kanssa on parasta ajaa. Ja porukka liikkuikin yllättävän hyvin aluksi, mutta on noi kyllä ärsyttäviä kun liikkuvat siten, että välillä eivät ole huomaavinaan koiraa ja sitten yhtäkkiä lähtevätkin johonkin vetosuuntaan täysiä. Stoppasin ne Jujun avulla muutamankin kerran, kun lähtivät menemään liian kovaa ajossa, niin laitoin flänkillä jarrua. Juju vielä peesailee aika paljon ajossa noiden kanssa, mutta annan sen nyt vähän sellaista tehdäkin, kunhan ei mulle niitä käännä. Ei vielä osaa/jaksa työstää noita niin hyvin että voisin keskittyä vaan siihen että. työntää niitä meidän haluamaan suuntaan. Yhdessä kohtaa kaksi porukasta lähti kohti metsätarhaa ja laitoin Jujun flänkillä niiden eteen. Meni liian ahtaasti, ja kohtasi leikkauspisteessä yhden lampaista. Taisin sanoa stand, joten pysähtyi ja lammas juoksi läpi. Helkkari. Kävin itse palauttamassa Jujun kanssa sen laumaan. Kaksi muuta totteli koiraa vaikka se liian ahtaasti menikin. Tämän jälkeen tottelivat myös koiraa paremmin taas. Ajettiin lopussa porukka toiseen plänttiin, jossa on varjoa. Vielä olisi flänkeissäkin paljon työtä, kun liikkuvat lampaat aiheuttaa kovasti tuota leikkaamista edelleen.

Tauko

Tokassa setissä otettiin pillikäskyjä, maahan ja aja. Muita en osaa vielä edes viheltää 😂 Maahan käsky menee jo läpi hyvin, aja vähän vaihtelevasti. Toisaalta luulen että siihen vaikuttaa sekin, että peesailee lampaita eikä aja kunnolla poispäin. Täytyy ottaa noita jaloista pois ajamista näiden kanssa kun kerran väistävät ihmistä, niin ehkä se auttaisi? Lisäksi avattiin flänkkejä, lampaat ei annan ihmisen mennä niiden sekaan vielä kovin hyvin, niin se tekee tässä omat haasteensa, mutta oltiin sitten asetelmassa koira-lampaat-ohjaaja ja siitä piti lähteä avoimille flänkeille suuntaan ja toiseen. Oli vaikeaa, mutta onnistuikin välillä. Ajoon lähtiessä sai välillä huomauttaa lampaalle että lähtivät liikkeelle, kun eivät rauhallisesta odottamisesta ja ajosta huolimatta halunneet liikkua. Tässäkin olen tosi tyytyväinen että Juju on alkanut ottaa "sano" käskyä hyvin, että sillä saa vähän törkätä lammasta jos tilanne tulee. Lisää huomattavasti koiran itsetuntoa lampailla, ja kun Juju ei tee mitään tyhmää, ei pure lampaita, eikä niitä vahingoita mitenkään, niin olen tuon sille sallinut luvan kanssa. Kun tehdään noin hankalien lampaiden kanssa, niin olisi anyway hyvä että Jujulla olisi käytössä joku, millä se puolustaa itseään jos joku vaikka juokseekin päälle.

______________________________

Torstaina piti jaksaa hallille, mutta en jaksanut. Lenkkeiltiin sitten kunnon metsälenkit ja teki hyvää korvien välille 😊 Juju aloitti juoksunsakin, niin sinälläänkin hyvä pitää kunnon lenkkivapaa!
______________________________

Perjantaina aamulla juoksareita treenaamaan, ja ei hitto, olipa kivat treenit!! Aluksi ajattelin että mitähän tuon pöksykoiran kanssa tulee kun inhoaa treenata housut jalassa, mutta siitä ei kyllä ollut tietoakaan kun vauhtiin päästiin. Yksi maali tuli saavutettua, tehtiin nimittäin muutama toisto KOKONAISELLA PUOMILLA (siis siten että oikeasti laukkasi, ja koski kaikki toistot!!). Mahtavaa!Lopuksi vähän höntsäilyä, sai hakea keppejä kaikkien esteiden takaa 😁 Aluksi meinasi että voi mennä hyppyjen kautta, mutta muutaman toiston jälkeen tajusi että jos on vapaa linja mennä kepeille niin sinne mennään kiertämättä ensi putken, pituuden ja hypyn kautta 😂

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti