tiistai 22. syyskuuta 2015

Sata aurinkoo meille paistaa

19.9. Oltiin paimentamassa kasvistädillä. Oltiin eka kierron aidattomalla sänkkäripellolla, ja vaikeaa oli jälleen ;) . Jujun mielestä oli ihan mahdotonta kulkea hyvin flänkille, kun heinä oli leikattu sängeksi, ja välissä kulki uria. Mutta ei sentään sekoillut ihan omiaan, vaan teki kivasti, muutei kyllä edetty tällä kierroksella minnekään. 
Tokalla kierroksella päästiin peltolaitumelle, missä ollaan tehty ennenkin. Treeni onnistui tosi kivasti, saatiin hyviä hakuja, ja Juju liikkui oikeinkin hyvin oikealle. Ilmeisesti se, että ole käyttänyt rankaisuna sitä että ajan Jujun pois lampailta, toimii paremmin kun mikään muu. Tälläkin kertaa, tein sen välillä jopa siitä syystä, ettei mennyt maahan käskystä suoraan. En jäänyt hokemaan ja huutamaan maahankäskyä, vaan ihan yksinkertaisesti ajoin Jujun pois, määrätietoisesti, muttei vihaisesti. Kun lähti kokonaan pois, niin annoin tulla takas. Viimeinen harjoitus oli saada Juju maahan ennen kuin se ehtii ajaa lampaat mun ohi. Onnistui superisti, joten jätettiin siihen. 
Treenin jälkeen sai muistutella itselleen ja koiralle vähän luoksetuloa, kasvattajan koirat kun lähtivät pellolta talolle juoksemaan, olisi Jujun mielestä ollut ihan ookoo seurata niitä täysillä ja jättää mut ku nalli kalliolle seisomaan ja huutelemaan perään. Juju yleensä ei jätä mua näkyvistä ikinä, joten tuli vähän puun takaa mullekin, kun lähti, en ehtinyt kissaa sanoa. Pääsin näkemään pentuja!

20.9. Sunnuntaina tehtiin kauniin syysaamun kunniaksi kunnon tunnin aamulenkki ja tokoiltiin vielä kentällä lopuksi. Seurausta kiinni ja irti. Ei osaa vielä irti ollessaan pitää paikkaa temmon vaihtelussa ja nopeissa pysähdyksissä. Myös täyskäännöksissä irtoaa. Treeniä treeniä. Tehtiin myös paikallaan istuminen, vajaa minuutti, istui nätisti. Tehtiin illalla ensimmäinen kunnollinen pyörälenkki tyylillä Juju ravaa ja mä pyöräilen. Juju oli valjaissa ja kiinni, jotta sain sen pysymään nimenomaan ravissa. Mentiin about seitsemän kilsan lenkki yhteensä, ja Juju sai leikkiä pellolla välissä ja pidettiin juoma ja lepotaukoja. Jaksoi kevyesti tuon lenkin, ja juoksi oikein pitkää ja venyvää ravia. Olin tosi tyytyväinen!! Tekee hyvää palautumiselle kunnon ravilenkit. Täytyy varmaan ottaa viikko ohjelmistoon kerta viikossa näin alkuun.

22.9. Käytiin omissa aksatreeneissä aamulla ennen töitä. Tehtiin keppejä, kujalla ja sitten kokeiltiin ensimmäistä kertaa ever suoria keppejä ohjureilla. Meni tosi hienosti! Kujalla meni varmaan 9/10 ihan oikein, kuja oli todella kapea. Myös suorilla hoksasi nopsaan idean, ja kujalla tekeminen on tietysti auttanut tuon pujotteluliikkeen tekemiseen. Suorilla kepeillä tehtiin vaan puolikkaita keppejä. 
Lisäksi tehtiin murheenkryyni keinua, ja saatiin editystä aikaseksi. Teen nyt niin etten enää pysäytä Jujua käskyllä, vaan hidastan vähän itse liikettä vain. Muuten pysähtyy keinun keskelle ja suoritus kestää liian kauan. Videolla näkyy mielestäni miten vaikutti heti positiivisesti kun annoin juosta kunnolla läpi keinulla. Tehtiin myös pintä radanpätkään johon yhdistin nuo puolikkat kepit. Hyvin meni, hieno Juju!!! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti