perjantai 13. marraskuuta 2015

Ups ´n´ downs

Torstaina 5.11. oli ohjatut aksat jälleen. Voi huoh miten huonot treenit. Juju toimi moitteettomasti, mutta itese oli kyllä niin kuutamolla että. Ei mitään järkeä. Rataantutustumisen jälkeen en muistanut kolmea ekaa estettä ja ohjasin Jujua ihan miten sattuu... jotenkin tosi huono päivä ja jäi mälsä olo. Ei niistä se enempää.

Viikonloppuna käytiin ensinnäkin lauantaina tallilla pitkästä aikaa. Otin ratsuksi vanhan ihanan järkähtämättömän suokkitamma AaTeen ja Juju mukaan maskotiksi maastoon. Juju näki ekaa kertaa heppoja, siihen nähden meni loistavasti. Vähän heppa pelotti ja varsinkin kun se hörisi ja pärski ja liikkui ja kaikkea... HUI. Mentiin maastoon ja kun nousin itse selkään, alkoi jujulla paimennusvaihde iskeä silmään. Onneksi kuunteli hyvin selästä käsinkin komentoja ja neuvoja, niin sain pidettyä sen aisoissa. En antanut Juju tulla yhtään hepan takana, vaan aina komensin sen sieltä eteen kulkemaan polulle. Näin mentiin hyvin, välillä neuvoteltiin pidempäänkin siitä saako mennä taakse vai ei, mutta joka kerta totteli lopulta hyvin. Lopuksi mentiinkin ihan sujuvasti. Onneksi oli maailman kärsivällisin heppa alla. Täytyy ottaa uusiksi.

Sunnuntaina tehtiin Juju eka jälkitreeni. Tallasin noin 30m pitkän jäljen, jäljet yhdessä ja joka jäljellä nami. Mehän ollaan kerran oltu yksissä treeneissä joissa ohjatusti tehtiin jälki, kaatosateessa. Tallasin jäljen ja mentiin jäljelle tuoreeltaan. Oli aika optimi keli, kun ei tuullut ollenkaan, ja oli muutenkin rauhallista pellolla. Juju ajoi jäljen nätisti. Hosuu tietty kokemattomuuttaan, mutta kun pidin liinasta vastaan rauhoittui ja ajoi jälkeä nätisti. Tämä on hyvää vastapainoa aksalle jossa mennään eikä meinata. Täytyy ottaa viikko ohjelmistoon. Ei me jälkeä aleta tehdä tosissaan eikä tavoitteeellisesti, mutta Juju tykkää ja mustakin on välillä kiva tehdä jotain rauhallista ja antaa koiran tehdä kaikki työ. :)Tiistaina oltiin sitten jälleen omassa aksassa. Tehtiin ratatreeniä, koska ajattelin silloin että ei ohjatuissa pystytä rataa kuitenkaan tekemään niin se menee enempi tekniikka puolelle se treeni. Ei oikein kulkenut tälläkään kertaa. Rata oli toki jonkin verran haastava, mutta tehtiin ihan yksinkertaisissakin kohdissa virheitä, ja ei aluksi saatu oikein rataa tehtyä ollenkaan. Ohjasin Jujua liikaa, ja en saanut sitä mukaa käännöksiin vaan se meni ohjauksista läpi. Ja sitten se perskuleen AAAA. Joo, videolla vain parhaat suoritukset. Tai ihan paras puuttuu, koska lopussa saatiin koko rata kokonaan tehtyä, mutta jostain kummallisesta syystä kamera oli mennyt pois päältä :(Torstaina oli ohjatut aksat taasen. Sanoin tutulle hallilla että toivoisin että nyt onnistuisi treenit kun on jotenkin muutaman treenin jälkeen ollut vähän surkea olo. No mentiin ja aloitettiin radan alusta. Ja voi miten hyvin se meni!!! Saatiin tehtyä ihan kokonaistakin rataa!!! Muutamassa kohtaa kun itse hämmennyin miten hyvin Juju kulki unohdin ohjata sitä ja se meni mm ohi puomista jne mutta kokonaisuutena aivan loistava treeni. Rata oli aika haastava, ainakin alku, mietin kauan että kummalta puolelta 3 estettä mun kannattaisi ohjata Juju sen yli, että menisi varmasti. Onneksi valitsin olla ns. ulkopuolella (eli ei 1-2 välissä) koska se meni loistavasti!!! Juju ohjautui heti oikein kolmoselle vaikka oltiin rinnakkain melkein esteellä. Lisäksi poispäinkäännös 6 putkelta 7 esteelle sujui TÄYDELLISESTI. Puomilta meni tosiaan ekalla ohi, tokalla muistin ohjata :D

Rata taas sinnepäin, ei niin justiinsa :D
Lopuksi vielä vaihevideo kun olen alkanut Jujulle opettaa käsillä seisontaa. Fuktiona tietty toi takapään käyttö, mutta ihan hauskaa on ollut pelkkä opettelukin ihan huvikseen :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti