perjantai 25. joulukuuta 2015

Merry Xmas

17.12. Ohjatut aksat. Kirjoittamis hetkellä on näistä kulunut jo sen verran ettei ratapiirrosta enää muista tarkkaan. Mutta muistaakseni oli kiva rata, meille sopiva ja treenit kulki mukavasti. Nämä oli kolmannet onnistuneet treenit samalle viikolle, uskomatonta!!

19.12. lauantaina saatiin huskyvaljaat! Ilmoittelin facebookissa, olisiko kellään ylimääräisenä roikkumassa sporttimerkkiselle bortsulle huskyvaljaita. No löytyi, vielä Tampereen läheltä Vesilahdelta. Tyyppi oli vielä tulossa Tampereelle pikkujouluija viettämään, joten sovittiin treffit, ja kävin sovittamassa valjaat. Ne sopi kuin nenä päähän, ja nyt meillä on valjaat juoksemista varten. Jes!

20.12. Kyläilemään joulun merkeissä. Päivällä kurvattiin ensin Hkiin, mummoilemaan perinteiselle joulupuurolle. Juju otti silityksensä varsin tehokkaasti. Tuossa huomaan sen pienen dominanssin, että osaa kyllä todella käyttä ihmiset hyväkseen kun huomaa että tuolta saa ja tuolta ei. Lopulta käskytin Jujun omaan nurkkaan ja siihen rauhoittui. On ilmeisesti vähän tuollainen kyläilijä, tarvitsee selkeät ohjeet miten ollaan niin sitten osaa olla.
Helsingistä ajeltiin Lohjalle kepon anoppilaan, jossa Juju pääsi sosialisoitumaan Aidan kanssa. Koirat oli heti kaverukset, ja ei muutaman päivän aikana ilmennyt mitään vaikeuksia. Aidakin selkeästi luottaa omaan auktoriteettiinsä, koska se ei yhtään kertaa räjähtänyt Jujulle vaan varoitti sivistyneellä murahduksella jos keitti yli. Koirilla oli kivat leikit.

21.12. Aksailemassa Lägin hallissa. Varasin hallin oikeastaan serkkutyttöjen takia. Itsellä ei välttämättä olisi ollut treenipäivä, mutta serkkujen perheeseen muuttanut shelttityttö Taika kaipasi kuulemma kokeilua hallissa. Taika ei ollut koskaan ollut edes aksakentällä, saati hallissa tai nähnyt esteitä. Jotain hyppyjä oli kuulemma kotipihalla tehty mutta aika niukasti kuitenkin. Jujun kanssa suht arka Taika uskalsi olla hallissa, ja saipa tytöt sen tekemään suoran putken ja hyppäämään ympyrän mallissa olleet kolme estettä. Jonkin verran vaati harjoittelua ja rohkaisua, mutta tunnissa kuitenkin sai tehtyä jo tuon verran. Jujun otin halliin kahdeksi lyhyeksi pätkäksi. Toisella kertaa näytettiin vähän radan pätkää, ja tehtiin keppejä vastaliikkeessä ja normaalisti, ja toisella kerralla tehtiin kontakteja. Sain tehtyä ekaa kertaa kehikkoa A esteellä, ja Juju teki joka toiston oikein!! Fiksu tyttö. Tehtiin myös ympyrän mallissa ollutta estetrioa vähän erilaisilla ohjauksilla, valsseilla, sylkkäreillä ja takaa kierroilla. Harjoittelin myös sylivekkiä, sillä saan Jujun kääntymään tiukasti.

Serkut oli treenien jälkeen tosi tyytyväisiä, ja ilmoittivat itsensä alkeiskurssille. Tsemppiä sinne!!

22.12. Takaisin kotiin ja juoksulenkki uusilla valjailla. Seuraavana päivänä lähdettiin takaisin kotiin. Illalla kävin kokeilemassa juoksulenkin uusien vetovaljaiden kanssa ja se sujui hienosti. Tehtiin muutama vetotreeni, että sain Jujulle tuntumaa valjaisiin ja loput lenkiltä hölköteltiin niin, että pidin vähän Jujulle vastaan hihnassa, että sai kevyen vetotuntuman, mutta niin ettei rasitu kovasti.

23.12. Ratsastuslenkki. Oltiin päivällä tunnin ratsastuslenkillä, ja Juju oli hieno! Kulki kokoajan siellä missä piti eli edellä, ja totteli selästä käsin käskyjä. Autojakin tuli vastaan, mutta meni reippasti käskystä reunaan. Jujulla oli hauskaa, ja tuntui että heppakin kommunikoin koiran kanssa ihan eri tavalla kuin aiemmin.

24.12. Omat aksat. Jouluaaton kunniaksi käytiin hallilla treeneissä. Päätin jo aluksi että teen muutaman keinun ja An ja sitten tehdään rata treeni. Hallilla olikin kiva rata pystytetty. Kävin radan kertaalleen läpi ja hain Jujun ja kehikon. Tehtiin taas muutama toisto kehikolla maassa, jonka jälkeen siirsin sen Aan kontaktille. Tehtiin A putken kautta niin saatiin vähän vauhtia. Teki jokaisen toiston oikein!! Osui kaikilla jaloilla kontaktille joka ikinen kerta. Jes, me ollaan löydetty oikea tapa meille opettaa A. Keinulla ei edistytä millään. :(Ratatreeni sujui mukavasti, muutamia rimojen tiputtelua lukuunottamatta. Alla video.

Illalla kuvattiin vähän joulu kuvia, mutta valaistus oli aika köyhä, joten kuvat jäi vähän valjuiksi. Hyvää Joulua tasapuolisesti kaikille kuitenkin!
ps. Juju ei ole vieläkään aloittanut niitä juoksuja kunnolla, vaikka olen jo kk sitten huomannut ekat merkit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti