sunnuntai 3. tammikuuta 2016

....and happy New Year!

Joulun jälkeen lähdettiin sukuloimaan tapaninpäivästä eteenpäin. Juju pääsi vieraisiin paikkoihin tutustumaan, ja kaikki meni hyvin. Ekaa kertaa ei aiheutettu edes pahennusta anoppilassa.

Tultiin Jujun kanssa kotiin 27.12. sunnuntaina.

28.12. Maanantaina Juju aloitti toiset juoksunsa. Kylläpä se harkitsikin pitkään, olin nähnyt ekat merkit jo marraskuun puolenvälin paikkeilla. Käytiin illalla juoksemassa, mutta se ei kauhea success ollut kun ne juoksut...kaikki on Juju mielestä vähän vaikeaa juoksujen aikana. Juostiin ehkä 40min lenkki.

29.12. Oli Harrin aksatreenit hallilla. Ekaa kertaa vieras kouluttaja niin vähän jännäsin, että miten menee. Radalla ei ollut numeroita, vain ratapiirros, josta etukäteen opeteltiin rataa hiukan ja sitten rataan tutustumisen aikana loput. Oli varsinaiset ratatreenit, saatiin tehdä pitkää rataa. Harri halusi meidän kokeilevan flippiä ja vaikeaahan se taas oli saada oma kroppa ymmärtämään kaksi suuntaa samaan aikaan :) mutta treeneistä jäi kiva fiilis, Juju oli tosi huikea.

30.12. Käytiin aamulla omissa kevyissä treeneissä. Halusin käydä vähän kertaamassa Harrin treenien oppeja ja kokeilemassa sitä Ata ja puomia. A sujuu kivasti, Juju on hoksannut idean tosi hienosti. Puomilla jälleen unohti ekalla toistolla kontaktin, mutta seuraavat sujuivat kivasti. Kokeiltiin sitä flippiä useampaan väliin, ja kun ajoituksen sai kuntoon niin toimi kivasti.

31.12. Uudenvuoden kunniaksi aamutreenit hallilla. Kepo tuli kattomaan treenejä ekaa kertaa ever, joten pidettiin rennot kivat treenit. Ekat treenit missä vaan treenailtiin. Eli ei kunnollista suunnitelmaa. Vähän Ata vähän keinut ja sit ohajustekniikkaa. Esiteltiin kepolle kepit ja putket. Kivaa oli :)

2.1. Oli valmennukseen liittyvä psyykkisen valmennukset luento Paremmaksi Kisaajaksi. Luennoitsijana Marjo Korander-Taavitsainen. Luento oli hyvä. Päälimmäisenä kysymyksenä jäi, miksi en ole aiemmin älynnyt sitä treenipäiväkirjaa ottaa ihan autoon, ja merkitä siihen treenit heti treenien jälkeen? Silloin merkinnöistä saisi eniten irti. Kirjottelen myöhemmin luennosta lyhennelmän, kun saan muistiinpanot järkevöitettyä.

Iltalenkillä Juju satutti etujalkansa. Juoksi pellolla tavalliseen tyyliin täysiä, ja hyppäsi varmaan väärin ja jotenkin, mutta hetken päästä oli kolmijalkainen. Anturassa oli pistohaava, mutta hyvin pieni. Verta tuli, joten lumella kylmäsin haava aluetta, että saatiin tyrehtymään. Pysyi kuitenkin kolmijalkaisena. Ihmettelin jo tässä vaiheessa, miten niin pieni haava voisi olla niin kipeä. Kannoin Jujun kotiin, kun oli selkeästi kipeän oloinen. Ei halunnut kävellä, ja olikin tyytyväinen sylimatkalainen. Vähän kyllä vajaa 17kg koiran kantaminen ottaa voimille, matkaa oli kuitenkin se vajaa 3km vielä kotiin.
Kotona putsasin haavan ja totesin sen tyhjäksi, ei siis näkynyt kepin palasia tai muuta sontaa. Kuitenkin edelleen ihmettelin kipeää koiraa. No illalla se syy sitten alkoi selvitä, kun tunnustelin jalkoja, välikämmenen kohdalla jalan takapuolella tuntui selkeää turvotusta. Kylmäsin sitten jalkaa muutaman kerran vielä illalla, yöksi ämpäri päähän ja toiveita paramtumisesta elättelemään.

No tänä aamuna jalka olikin sitten turvonnut kunnolla. Välikämmenen kohdalta nimenomaan, ei muualta. Nivelet ei taivuttaessa reagoi, onneksi. Mutta Juju ei astu jalalle ollenkaan. Ei muuta kun lisää kipulääketta, kylmää ja kompressiota. Kylmäyksen ansiosta turvotus laskenut, muttei astu jalalle vieläkään. Huomenna taitaa odottaa lääkärikeikka. Tämän osalta siis to be continued...

Loppuun tokovideo viikon takaa, aika kivasti kaukot edistynyt.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti