keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Erottelutreenejä ja tokoa

12.7. tiistaina oltiin aamusta hallilla tekemässä aksahommia. Nostin puomin lankun maahan ja tarkoitus olisi saada Jujulle varmuutta lankulla juoksemiseen. Haluan, että se juoksee laukalla tasaisen osion. Nyt kisoissa ravasi oikeastaan joka puomin vaikka tulikin reippaasti. Niinpä treenasin ihan vaan kovaa juoksemista lankulla. En ottanut tähän mitään käskyjä, vain juostiin edes takas, ensin ihan maassa olevalla lankulla, sitten vähän korotettuna. Saadaan vaan varmuutta ja tasapainoa kehitettyä. En palkannut jos hyppäsi sivusta alas, vain päästä päähän juoksut ja kovaa palkkasin.

Tein yhtä harjoitusta putki-kepit erottelua varten. Olipas vaikeaa. Laitin mutkaputken keppien päähän siten, että putken ja keppien pään välinen matka oli ehkä metrin. Eli putken suu piti ohittaa ihan vierestä. Sehän sitten kummittelikin aluksi ihan huolella. Otin joka yhden verkon auttamaan, kun ei meinannut löytyä. Lopetin onnistumiseen. Jännästi yleensä vaikeampi avokulma kepeille oli tällä kertaa helpompi ja sainkin tehtyä jopa muutaman pyörityksen kepit-aita-kepit-aita-putki systeemillä :) hyvin löytyi kepit kun hinkattiin. Mutta käskyjen erottelu on vielä vaikeaa, Jujun oli vaikea mennä sitten putkeen kun saatiin se menemään ensin kepeille. :DIllalla oltiin vielä uudella porukalla tokoilemassa. Mukana oli myös Jujun veli Jussi, joka ei ihastunut Jujuun ollenkaan. :D kuulemma ei ihastu kylläkään keneenkään koskaan, joten Juju ei tehnyt poikkeusta. On se jännä, miten voikaan olla niin erilaiset pennut samassa pentueessa. Jujulle näin yleisesti kelpaa kaikki kaverit, ja vaikka alkuun Juju saattaa olla ujo, niin yleensä on kuitenkin aina se joka aloittaa leikin. Juju on noin muutoinkin helppo vieraiden koirien kanssa, Jussi vilautteli sille hampaita oikeastaan pelkästä katseestakin, ja tästä johtuen Juju ei sitten mennyt lähellekään Jussia. Juju on niin helppo juuri tämän takia, koska haluaa välttää riitaa ja jos toinen ei selvästi halua tutustua, niin sitten Juju antaa vaan olla.

Treenit meni kohtalaisesti, pyysin liikkuroimaan mulle ALO luokan kokeenomaisesti kahdessa setissä.

Seuraaminen: Meni aika hyvin ja Juju sai kehuja kontaktista. Vasemmalle täyskäännös ei ole vielä valmis, mutta se olikin tiedossa. Tässä treenikaverit kysyi miksi teen vasemmalle täyskäännöksen. Tietty voisin tehdä oikeallekin, se olisi luultavasti helpompi saada hyväksi, mutta mä olen päättänyt harjoitella täyskäännöksen vasemmalle, enkä oo oikein luovuttaja tyyppiä. Välillä myös vasuriin käännökset on olleet hyviä, joten ihan hyvä siitä tulee.

Luoksetulo: Tämä oli meidän toinen ennakolta tiedetysti vaikea liike. Ja Juju tuli taas eteen vinoon. Tuli kyllä eteen, mutta korjasin yhdellä peruutusaskeleella kuitenkin suoraksi. Tässä sai taas selittää, miksi haluan että Juju tulee ensin eteen. Jujun eteentulo on kehittynyt tosi paljon, enkä ole tosiaan valmis luovuttamaan sen suhteen kovinkaan helposti. Lisäksi mun mielestä luoksetulo ensin eteen on näyttävämpi kuin suoraan sivulle. Siis sitten kun se on valmis. Juju kuitenkin tuli mielellään ja ihan reippaasti.

Kaukot: Juju seisoi jälleen istumisen. Prkl. Toisella käskyllä kyllä istui. Ei olleet kauniit vaihdot.

Tauko

Kapulan pito: Piti täydellisesti. Otti ekalla käskyllä, piti tiiviisti ja ilman mässytystä, ja luovutti ekalla käskyllä. JES.

Estehyppy: Tuli vinoon eteen. Otin kerran koko liikkeen uudelleen. Helpotin käsiavulla, nyt hyvin.

Liikkeestä maahan: Tipahti heti maahan käskyllä, ennakoi sivulle nousua. Otin takaisin maahan, kävelin kierroksen ja uudelleen. Nyt hyvin.

Paikalla makuu: Rauhallinen ja valpas, pysyi kuin tatti. Vähän liikkui jossain kohtaa, korjasi asentoa.

Kokonaisuutena ihan ok. Ei reagoinut häiriöön, eikä liikkuriin. Kontaktia pitää perusasennossa vahvistaa edelleen, katsoo helposti ympärilleen kun tullaan kentälle. Oli ehkä vähän ylivireessä kun mentin kentälle, vähän levoton perusasento. Nyt ei kuitenkaan enää harrasta maahan-istu jumppaa joten tämäkin on edistynyt.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti