keskiviikko 20. heinäkuuta 2016

Lomalla, lomalla nyt

Kävin torstai aamuna tekemässä lyhyen höntsäilytreenin ennen Jazzeille lähtöä. Ollaan Jujun kanssa tehty viimeaikoina myös jonkin verran tasapainoilu juttuja ja kentän reunalla oli puistonpenkki sopivasti meitä varten :)


Perusasentotreenissä tehtiin ihan vaan kontaktitreeniä, eli palkkailin kun piti hyvin kontaktia ja keskittyi. Lisäksi tehtiin lelulla hetsaten nopeita perusasentoja joissa kriteerinä oikea paikka ja suoruus. Lopuksi tein myös muutaman lyhyen seurauspätkän, palkkasin selän takana oikealla kädellä lelulle. Jos saisi sitä paikkaa siirrettyä vähän taaemmas.

Torstai ja perjantai meni jazzeilla ja mulla alkoi loma! Perjantai iltapäivänä ajeltiinkin sitten Lohjalle, ja pääsin koirien kanssa mökille tyhjentämään päätä :) Oon täällä viikon ja viikon varrelle on suunniteltu yhtä ja toista aktiviteettia.

Sunnuntaina 17.7. käytiin Somerolla paimentamassa. Kouluttajana oli Marika, ja lampaina oli kilttejä melko keskikokoisia (ahvenanmaan?)lampaita.

Kerroin Marikalle heti alkuun meidän ongelmat flänkkien suhteen, ja että halusin vinkkejä niiden avaamiseen. Tehtiin harjoitusta, jossa Marika piti huolen siitä että mä liikun oikein, ja että saadaan tehtyä rauhallisesti ja hallitusti fläkkien avaustreeniä. Mullahan suurin ongelma Jujun flänkeissä on ollut oma sijoittuminen ja liike. Oon lähtenyt koiran mukaan, jolloin sillä ei ole ollut paikkaa minne tuoda lampaita, ja siksi lampaat on päässeet vapaasti kääntymään koirasta poispäin, ja siellä ei ole ollut ketään blokkamassa lampaiden pakoreittiä. Ja tästä johtuen, Jujulle on aina flänkin loppuosassa tullut kauhea hätä pysäyttää lampaat ja kääntää ne, jolloin se on joutunut ryntäämään miljoonaa lampaiden taakse. Oon siis tehnyt asian Jujulle mahdollisimman vaikeaksi. No nyt uusien harjoitusten myötä Jujulla on myös alkanut jo aika hyvin toiminut stoppi pettää ja myös sitä treenattiin.  Saatiin tosi kauniita kaaria aikaiseksi, kun Marika auttoi ja mun liikkuminen saatiin oikean suuntaiseksi. Eli kyllä sillä ne kaaret siellä on, oon vaan onnistunut jo pilaamaan ne. Ei auta kun yrittää korjata. Ja koiran pyöritystä lauman ympäri ei kannata yhtään harrastaa.Maanantaina oltiin sitten vuorostaan Lilgårdissa Siuntiossa Eijan opissa. Aluksi Eija näytti leikkilampailla ja koiralla vähän teoriaa, jotta mun olisi helpompi ymmärtää että mitä niillä harjoituksilla olisi tarkoitus saada aikaiseksi. Sitten tehtiin aikalailla samaa treeniä kuin Marikan kanssa, mutta oltiin pienessä aitauksessa ja Juju liinassa. Pieni aitaus kiihdyttää Jujua kauheasti ja mulla oli taas vaikeuksia alkuun saada se kuulolle. Liina myös jotenkin kuumentaa Jujua, ja sen oli liinassa jotenkin tosi vaikea totella maahan käskyjä. Niitä sitten harjoiteltiin. Eija oli lampailla ja kun lähetin Jujun kaarelle, niin jos yhtään lähdin koiran perään, sain kepistä :D Oli oikeasti hyvä treeni myös omalle päälle, ja saatiin tehtyä taas ihan hyviäkin toistoja. Juju ei mennyt varmaan yhtään kertaa maahan ekalla kehotuksella, joten ensi kerralla täytyy olla tosi tarkka noiden kanssa ja mieluummin kerran hermostua kunnolla kun kokoajan vähän.

Maanantai iltana oltiin sitten vielä Konalassa treenitreffeillä Inkan ja Saimaan ja Päivin ja Entti iskän kanssa. Aluksi satoi vettä, mutta loppujen lopuksi saatiin kyllä ihan kiva ilma. Halusin tehdä ruutua ja onneksi Päivillä olikin ruutujutut mukana. Oli aika haastavat olosuhteet, kun oli pitkä nurmikko, mistä ei kyllä nähnyt palloja tai namialustoja yhtään. Suoraan pallolle en tehnyt kuin muutaman, kun huomasin että se johtaa ruudussa etsimiseen. Otin sit kirkkaan sinisen huivin namialustaksi, jotta erottui hyvin, ja tein ensin muutaman namille ja juoksi lelun kanssa leikkimään ruutuun. Sitten muutama niin että lähetin ruutuun namille, söi namin ja kun jäi hetkeksi seisomaan, heitin lelun ruudun taakse. Teki hyvin.


Saatiin myös tehtyä hyvä häiriötreeni perusasennolle. Inka ja Päivi molemmat häiriköi. Tämä oli oikeastaan eka kerta kun tehtiin tämmöistä varsinaista häiriköinti treeniä perusasennossa, ja hyvin Juju tsemppasi. Aluksi vähän vilkaisi, mutta pian hoksasi idean. Tehtiin kaksi toistoa, ja tauko välissä. Loppuun tein vielä pätkän seuruuta liikkuroituna. Juju pysähtyi seisomaan kun lähdin juoksuun :D muuten hyvä. Tein vielä vähän kapulan pitoa ja vauhtinoutoja muutamat ja yllätyksekseni Juju ei halunnut vauhtinoudossa luopua kapulasta. Aikaisemmin oon saanut huomauttaa kun on tiputtanut ennen lupaa, nyt ei tiputtanut ekalla luvallakaan :D


Oli kyllä huippua nähdä Jujun isää Enttiä, vaikka Juju ei ollut iskä-tytär-treffeistä niin onnessaan :D Ja sisko Saimaa oli huippu söpö, Saimaa puolusti Jujua kun iskä ei meinannut jättää rauhaan millään. Jujussa on jotenkin niin paljon Enttiä, Juju on vaan pienoismalli. Katselin noita meidän yhteiskuvia myöhemmin ja osassa Jujulla on korvatkin ihan samassa niin epäsymmetrisessä asennossa kun Entillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti