tiistai 9. elokuuta 2016

Ja takaisin hommiin

Noniin, lomat lusittu, joten takaisin normaaleihin treeneihin ja päivärytmiin :) jos vaikka tekis "pika"katsauksen loman aikaisiin treeneihin:

Isä-tytär treenien jälkeen käytiin keskiviikkona Inkan ja Saimaan kanssa vielä agitreeneissa Konalassa HAU areenalla (vai Purina vai mikä se oli?). Juju teki hankalia keppikulmia, puomia ja Ata. Puomi sujui yllättävän kivasti, täytyy alkaa palkkaamaan puomin jälkeisen esteen tai putken jälkeen ettei ala tekemään pelkkää puomia täysillä, vaan osaa hakea sen jälkeenkin esteet. Aalla meinasi hypätä sata kertaa alastulolla, ulkokentällä ei ollut hyvin pysyvää kehikon ylärimaa, jonka oisin saanut kontaktin rajalle. Mentiin vielä ulkokentältä sisälle tekemään lyhyet pätkät niin siellä A onnistui ihan joka kerta, kun sain rajalle eristeputkenpätkän narulla kiinni. Täytyy väkertää tuollainen  myös itselle. Keppien jyrkkä miinuskulma avokepeille oli VAIKEA. Ilman estettä sujuin muttei esteen takaa. Haluan että Juju hakee myös avokulman ilman mun apua, eli mahdollisimman itsenäisesti. Tuossa riittää työsarkaa. Ihana siskokset bailasi ennen ja jälkeen treenien vailla ongelmaa. Ja Saimaa on vaan niin <3... Niin ja Inka myös :)

To ja pe vain mökkeiltiin ja käytiin metsässä samoilemassa. Teki hyvää omien korvien välille.La oltiin Somerolla Kaislan opissa jälleen. Tein samoja harjoituksia kuin Marika oli teettänyt. Ekalla kierroksella sujui tosi hyvin ja Kaisla sanoikin että Juju oli kuin eri koira. Tokalla kierroksella halusin tehdä samaa treeniä aitaa vasten 180 asteen kaarella. Sepäs ei sitten ollutkaan enää niin helppoa. Jujun on aina ollut supervaikeaa mennä aidan ja lampaiden väliin ja sitten vielä aitaan kiinni meneminen on ollut myös vaikeaa. Lampaat aidan viereen, itse lampaiden ja koiran väliin ja lähetin vuoron perään oikealle ja vasemmalle. Tiukan tappelun jälkeen sain muutaman onnistumisen, ja jätettiin siihen. Juju meinasi jättää kaaret siis kesken, mutta pidin tiukasti kiinni kriteeristä. Mutta joku valaistuminen tässäkin kävi koiran päässä kun vaan jaksoi jankuttaa. Siitä lisää edempänä.____________________________________

26.7. Oli Harrin agitreenit. Olin vähän itselle vieraassa ryhmässä mutta väliäkös tuolla. Treenit alkoi vähän etuajassa, en ehtinyt tutustua koko rataan, ja kun sanoin sen ääneen Harri passitti takaisin tutustumaan. Ei ole kuulemma asiaa pois ennen kuin on tutustunut.Rata oli super mielenkiintoinen. Kuulemma sekoitus erilaisia tänä vuonna suomessa ulkomaisten tuomareiden tekemiä ratoja. Olihan vaikeaa keppikulmaa, ansaputkea, keppi/putki erottelua, pitkä juoksusuora, vaikea takaakierto, johon piti osata lähettää jne. Ja itsenäiset kepit piti osata ehdottomasti.

Heti alun hyppykuvio 1-3 meni ekalla pieleen, yritin vetää Jujun 3 esteen oikealle puolelle, muttei se kannattanut, meni turhaan väkertämiseksi. Tehtiin siihen japanilainen niin alkoi sujua. Harri antoi tähän haasteeksi ehtiä tekemään kepeille 5 pakkovalssi, joten japanilaisen jälkeen oli pakko liikkua ja lujaa. Juju kyllä haki kepit ilmankin pakkovalssia hyvin eikä mennyt putkiansaan kertaakaan, mutta pitäähän sitä olla haasteita. Juju keski myös takanaleikkauksen kepeillä loistavasti. Aalla taas loikkasi kerran prkl. Sitten pari linjalle osunutta estettä ja sitten tiukka takaakierto johon oli oikeasti pakko lähettää vähän niinkuin veitsenterällä jotta ehti juoksusuoralle mukaan. Juju erotteli putken ja kepit hyvin taas, toki varmaan osa mun rytmityksestä kiinni, koska Jujulle ei tullut mieleenkään mennä kepeille. Putken jälkeisen esteen Juju meinasi jälleen hypätä kääntyen väärän kautta. Noita seinää kohti hyppyjä pitää alkaa tosissaan treenata, koska ne tuntuu tuottavan tuskaa. Puomit oli hienoja, laitoin nameja alastulon jälkeen.

Puomin jälkeen lyhyt suora putki, johon kevyt putkijarru, ja sieltä koira itsenäinen haku kepeille. Halusin ehdottomasti päästä takanaleikkaamaan kepit ja oikaista suoraan seuraavalle hypylle ohjaamaan pakkovalssin tyylisesti, jottei tule kiire. Epäilin ensin miten Juju kestää kepeillä, mutta kesti hienosti, ei epäröinyt. Sitten hypyt ja persjätöllä putkeen jotta kääntyi oikeaan suuntaan putkesta. An vierestä ohjaus toiseen suoraan putkeen ei ollut ihan itsestään selvyys, Juju tuli keppien läpi monta kertaa. Tulin sitten lähemmäs auttamaan aluksi, mutta saatiin muutaman toiston jälkeen ihan mukava suoritus myös kaukaa. Keinulle tarvitaan treeniä, jotta juoksisi ihan päätyyn asti. Nyt tulee kyllä reippaasti, mutta hyppää keinulta pamauksen kuultuaan pois niin kaukaa että keinu ehtii tavallaan osua Jujua mahaan kun hyppää pois.
____________________________________________

28.7. Oltiin aamulla omissa rata aksoissa.


28.7. Oltiin illalla levekin tokotreeneissä. Oli pieni porukka, ja tehtiin aluksi yhden kelpien kanssa vähän erikoisempi paikkamakuu haaste. Koirat nenät vastakkain muutaman metrin päähän toisistaan, maahan, ja ohjaajat vastakkaisen koiran taakse seisomaan. Ensin naama omaan koiraan päin, sitten naama poispäin. Sitten siirryttiin koirien väliin, ensin naama omaan koiraan päin, sitten toisen koiraan päin. Sitten lähdettii kävelemään toisistaan poispäin koirista katsottuna sivulle eri suuntiin ja käveltiin niin kauan kun huudettiin. Sieltä kutsuttiin sivulle. Juju pysyi kuin tatti, mutta hämmentyi täysin sivulle kutsussa. Jotenkin itse hämäännyin treenistä sen verran etten jotenkin älynnyt huutaa eteen vaan huusin sivulle, ja Juju jäi arpomaan että saako tulla vai ei :)

Lisäksi tehtiin mitä koettiin tarpeelliseksi ja koutsaajat liikkuroi. Tehtiin Jujun kanssa liikkeestä seisomista. Olen tehnyt vain muutaman kerran sitä seurauksen yhteydessä joten Kimmo pisti aika pahat häiriöt. Käskytti Juju maahan ihan vieressä, mutta Juju ei mennyt lankaan kertaakaan. Lisäksi tehtiin muutama kapulajuttu ja vähän vauhtinoutoa. Hyvin teki. Olen myös alkanut ottaa muutamia palautuksia kävyillä ja leluilla eteen, jotta saadaan tätäkin edistettyä.
__________________________________________

Viikonloppuna lähinnä uitiin, ja Juju keksi uimahypyn salaisuuden:


__________________________________________

Ma 1.8. oltiin omissa tekniikka aksoissa:


___________________________________________

Sitten lähdettiinkin 2.8. Juvalle Kaislan luo paimennusleirille :)

Mukana oli Johanna ja koirat Roi ja ihana karvapallo Oliver (joka osoittautui vähemmän ihanaksi yöeläimeksi ekana yönä ;) ). Ensimmäisenä päivänä kun saavuttiin otettiin illalla lyhyet pyöröaitaustreenit. En oikein muista niistä kauheasti, kun otin vaan parin minuutin lyhkäsen pätkän kun saatiin niin kivoja flänkkejä. Selkeästi myös tekee Jujun pääkopalle hyvää olla välillä pienessä tarhassa treenaamassa, koska ahtaat paikat vaikeita. Lampaat oli liikkuvaisia, ehkä affeja?

Tokana päivänä treenattiin sekä aamulla että illalla. Käytiin myös päivällä ennen päivän toisia paimennustreenejä ajamassa peltojälki. Aamun ekoissa paimennuksissa otin Jujun jälleen pyörötarhaan ja tehtiin vähän flänkkejä ja stoppeja. Flänkeillä Jujulla on jo tosi hyvin ajatus pois lampaista, mutta tulee helposti sisään flänkin takana. Pitää alkaa tehdä myös treeniä, jossa tehdään yli flänkkäämistä ja maahanmenoja ihan kaarella. Ei tarvisi aina mennä sinne klo 12. Toka kierros isolla pellolla, jossa otettiin isommalla laumalla ihan vaistonvaraista kuljetusta. Juju toimi hienosti. Otin mysö muutaman pidemmän haun ja löytyi kaasu mutta myös jarru kivasti. Vielä saa jarrusta muistuttaa välillä tosin.Iltapäivällä käytiin tosiaan tallaamassa koirille peltojäljet. Jujun jälki oli ehkä 150m luokkaa, U mallinen kahdella 90asteen kulmalla. Ilma oli tuulinen. Oli vaikeaa, huoh. En merkannut epähuomiossa jäljen nurkkia, ja jälkeä oli mahdoton nähdä tallaamisen jälkeen. Toisaalta tällainen treeni tekee hyvää, koska en pysty auttamaan Juju jäljellä juurikaan. Mutta kun en luota siihen koiraan. Musta tuntui kokoajan että Juju menee vinoon ja jäljestää jäljen sivussa ja koitin korjata, mutten saanut vastausta liinan toisesta päästä. Juju oli kokoajan varma, että haju menee tässä. Tosi tuuli oli vastainen alussa, joten se varmaan kuljetti hajua Jujulle ja alkupätkä olikin vaikea. Kuitenkin molemmat kulmat löydettiin (tiesin namikasoista) ja Juju jäljesti kyllä nenä maassa kokoajan. Kulmat selvitti tarkasti eikä mennyt jäljen yli.


Iltapaimennuksissa otettiin taas ensin ihan lyhyt pätkä pyörössä, jonka jälkeen saatiin ajaa lampaat isolle laitumelle ja tehtiin sitten siellä hakuja ja vaistonvaraista kuljetusta isolla porukalla. Lampailla oli kova veto aidalle, joten Jujulla oli täysi työ saada ne pidettyä hanskassa. Toimi kuitenkin erinomaisesti, muutamaa karmeaa stoppia lukuunottamatta. Oikealle flänkkäys tuotti ongelmia, lähtee edelleen helposti vaikeassa paikassa ihan suoraan.


Vikana päivänä otettiin vielä aamulla treenit, jotka sitten vähän venyikin. :) taas ihan kevyt pyörötarhasessio ja sitten pellolle. Tein ensin hetken vaistonvaraista ja Juju oli aivan super taitava. Lampaita oli kolme (halusin ottaa hankalamman pikkuporukan) ja veto laitumien väliaidalle tosi kova. Kävelin tarkoituksella vaikeasti siten että avasin vetosuuntia ja Juju sai pitää lampaita mulle. Pari kertaa lampaat karkasi, mutta Juju hoiti homman UPEASTI. Ei jättänyt kertaakaan hommia kesken, vaikka yhden kerran tarvitsikin apua yhden eronneen lampaa hakemiseen. Saatiin myös kauniita aidasta irrottamisia ja muutama kiva hakukaari myös oikealle. Lopuksi tehtiin liinassa hiukan poispäinajoa lähinnä siten, että tein vas-aja-vas-aja tyylisesti vetoa vastaan. Juju oli ensin että WHAT mutta kun hoksasi että haluan että pitää lampaita POIS multa niin teki tosi hyvin hommia. Pikkumusta oli aivan loppu kun lähdettiin ajelemaan kotia kohti.

Oli muuten aivan huippua nähdä Kaislaa ja koiria vähän myös off duty välillä. Ja ihana Dexter ja pentujen painit ja niin mahtava rantasauna. Reissun jälkeen oli levännyt olo.

_____________________________________

Lauantaina tein pikaisen tokotreenin lenkin yhteydessä. ALO luokan liikkeet alkaisi olla seuraavassa vaiheessa:

Paikkamakuu 1min: pysyy rauhallisesti, valmis

Seuraus: hyvä, vasemmalle täyskäännös edistyy kun opin uuden tavan itse kääntyä: video tulossa.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: valmis

Luoksetulo: tässä vielä tarvitaan rutiinia ja eteenmenon suoruuden vahvistamista.

Noutoesineen pitäminen: valmis

Kauko-ohjaus M-I-M : periaatteessa koevalmis, mutta ehkä istumaan nousua voisin vielä vähän ripeyttää.

Estehyppy: valmis

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti