maanantai 15. elokuuta 2016

Tokoilua sateessa

Perjantaina oltiin vain, ja lenkkeiltiin mukavia pitkiä metsälenkkejä. Jotenkin musta tuntui että Juju tarvitsee tuollaisen kunnon treenittömän päivän kunnon lenkeillä, että saa kroppaa ja päätä auki. Yritin olla lenkilläkin mahdollisimman pyytämättä mitään, jotta saisi vain haistella ja tutkiskella rauhalliseen tahtiin. Ei sillä ettäkö meidän normilenkit ois mitään treeniin verrattavaa tai ryppyotsaista, mutta kuitenkin lenkeilläki saatan joskus ottaa esim. yksittäisen luoksarin tai kaukosarjan, tai esim. käpytunnarin ihan bonuksena. Ja yleisesti meidän lenkit on aika reippaita ja vauhdikkaita niin nyt otettiin ihan aikaa tutkiskeluun :)

Lauantaina sitten ajattelin että otan lenkin yhteydessä muutamat luoksarit ja seurauksen pätkän. Aamulla kun lähdin lenkille ei satanut, mutta kun pääsin kentälle alkoi tulla vettä kuin aisaa...yrittikö universumi kertoa jotain? Otettiin sateessa sit kolme eri pituista vauhtiluoksaria lelulle ja lopetettiin siihen. Iltalenkin yhteydessä päätin yrittää uudelleen. Silloinkin sateli, mutta kun pääsin kentälle, se hetkeksi hellitti, vaan alkaakseen uudelleen. Otettiin kentällä luoksareita ja seurauksen täykkäreitä ja kaksi kertaa kaukot. Otin luoksareita eri mittaisina ja sekä vauhtina suoraan lelulle, että ihan eteen asti. Pyrkimys oli, että Juju laukkaisi mahdollisimman pitkälle ennen jarrutusta. Siksi otin ihan lyhyitäkin pätkiä lelulle suoraan. Tuli muutama ihan perfect suorituskin vähän kuin vahingossa, ja sittten muutama heikompi. Vaatii treeniä, mutta Juju tuli kuitenkin suoraan eteen (vaikka asennot oli välillä vähän vinoja) ja pysyi siinä ilman sivulle ennakointia. En olekaan ottanut yhtään edestä sivulle tuloja liikkeiden yhteydessä nyt vähään aikaan kun alkoi ennakoida niitä niin pahasti. Oon lähinnä jumpannut niitä erikseen.Seurauksen täykkärikin oli aika ok. Kehitystä tapahtuu sekä omassa liikkumisessa, että Jujun liikkumisessa. Osa näytti jo tosi kivalta. Osassa väljeni ja meni lähinnä peruutteluksi, mutta osa oli jo tosi kivoja. Juju on myös alkanut tajuta ennakoida omaa käännöstään kokoamalla itseään jo edellisellä askeleella. Oon alkanut ottaa edellisen askeleen vähän lyhyempänä, jotta saisin käännöksen kerrottua jo etukäteen.

Kaukot oli kaikki ok, pylly pysyi tasan paikallaan ja vaihdot oli nopeita ja selkeitä. Eikä sekoittanut seisomiseen ollenkaan.

Treenaa:
-luoksarit loppuosa erillisenä treeninä (eteen-->sivulle)
-luoksarit laukalla lähes loppuun asti (uusia ideoita?)
-seurauksen täykkäri pidemmän seurauspätkät yhteydessä ja häivytä käsky pois
-seurauksen juoksu!
-kaukojen loppuosa muistuttele

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti