keskiviikko 31. elokuuta 2016

To be continued...

Eilen tiistaina 30.8. oli Harrin kesän vimpat ratatreenit. Ollaan vähän laiskasti treenattu agia, kun paimennus, toko ja jälki on vienyt aikaa. Sen huomasi, Juju oli virkeä.


Rata oli jälleen aika mielenkiintoinen ja kekseliäs.

1-3 tein alun peruskäännöksellä, lähetin aika kaukaa 2 jotta ei tarvinnut kurotella kolmos hypylle. Kepit haki itsenäisesti kaukaa, joten sain etumatkaa. Mutta sitten sen putken pään ohitus olikis vaikeaa. Sujahti siis kepeiltä suoraan tuohon 28 putkeen, kyselemättä sen enempää. Piti ottaa oikea aikaisesti kiinni kepeiltä vähän vasempaan käteen, sitten sujui, mutta meni myös helposti kutosen jälkeen 15 putkeen kun ohjasin takaakiertoa. Nyt pitää ottaa nuo putken pään ohittamiset tehotreeniin!!!

Suorasta putkesta ampui ihan suoraan pituudelle, mulla ei olisikaan ollut mitään saumaa ehtiä ohjata sitä, joten vain huusin mene, ja sehän meni! Keinu otettiin radan osana kahdesti vauhdista, ja teki kaksi aivan mahtavaa keinua! Jarrutti kovaa päähän, eikä hypännyt. Jei! 11 takaakierto piti ohjata kaukaa, jotta ehti valssata ja sen jälkeen ripeästi 12-13 väliin ottamaan kiinni vippaukseen. Vippauksen tiesin olevan meille vaikea ohjaus, kun Juju ei oikein tule käteen. Oon vahvistanut kovasti irtoamista, joten nyt pitäisi ottaa muutama treeni sitä että vahvistaisi käteen ja ohjaukseen tulemista. Jujuhan on sellainen, että jos en ohjaa, se hakee vaan katseellaan seuraavaa estettä :D ja myös menee sinne mihin nenä näyttää. Ei jää ikinä pyörimään. Vippaus onnistui kuitenkin aika kivasti alun häröilyn jälkeen. Otettiin ekalla kierroksella vielä kerran tuo putkestä putkeen lähetys, siinäkään ei juuri ehtinyt ohjata tuota 15 putkea, vaan koiran piti sinne itse hakea. Juju meni kuin tykin suusta putkeen, no problem.

Tokalla kierroksella aloitettiin 15 putkesta. 16 pakkovalssi olikin vaikea, kun sujahti samoin tein 28 putkeen uudelleen jos ei ollut tarkkana. 16 pitikin Jujun kanssa ottaa pakkovalssi-jaakotus ohjauksella jotta sai kääntymään oikein, ja siltikin vähän haki 15 putkeen. Tässä ongelma oli myös tuo ohjaukseen tulemattomuus kun lähti 16 jaakotuksen jälkeen kiertämään pitkää kaarta ja päätyi siksi17 väärälle puolelle. Myös este 17 meinasi sata kertaa mennä ohi ja väärältä puolenm kun A veti kovaa. Yritin myös ohjata 17 väärin päin useampaan otteeseen kunnes Harri sanoi että yritän ohjata sitä väärin. :D Juju teki ilman pumpperia onnistuneet At joka kerta.

19-23 väliin halusin kokeilla lähetystä 22 hypylle ja leijeröidä kepit. Eipä ollut helppo vaihtoehto, mutta hitsi vieköön, se onnistui. Muutaman kerran palkkasin ihan vaan lähetyksestä esteelle, kun haki esteen oikein. Kepeille piti ehtiä niistää, muuten yritti tehdä umpikulmaa?! Mutta tosi hienosti osasi näin vaikean keppiohjauksen. On mulla pätevä 1-luokkalainen :D Sitten olikin vaikea, kun piti saada hypyn ohi suoraan putkeen. Ampui kepeiltä suoraan 17 hypylle, jos en ottanut kunnolla kiinni. Leijeröin hypyn 21, ja menin siivekkeen taakse odottamaan että Juju pääsi kepeiltä, sitten kunnon kiinni otto, ja käskytys putkeen, niin onnistui. Putkijarru piti tulla ajoissa, muuten meni kilometrillä ohi 25. Loppuun vielä hieno kuvio 27-28 kun otin kaukaa poikkarilla putkeen. Aivan superhienosti Juju lukee poikkaria, ei mennyt hyppylankaan kertaakaan. Putkesta myös haki kepeille heti oikein ja teki myös seinää päin kepit loppuun asti :)

+HIENOT KONTAKTIT!!!
+aivan superisti haki keppejä ja teki tosi vaikeita asioita oikein
+kulki miljoonaa
+rimat pysyi (taisi treenin aikana tippua yksi, kun vedätin takaakierrossa liikaa)

Treenaa:
-putken pään ohitus!
-ohjauskäteen tuleminen, ihan perustreeniä, palkkaa kädestä
-putkijarrun ajoitus
-pakkovalssi-jaakotus, kääntyminen tiukaksi siivekkeen ympäri
_____________________________________

Tänään aamulla oli aivan mahtava keli, joten päätettiin ottaa lenkin yhteydessä lyhyet tokoilut kentällä. Aiheena oli pääasiassa luoksarit vauhdilla, mutta otin myös pikkupatkän seurausta, ja yhden kaukosarjan.Luoksarit: palkkasin kaikki vauhdista siten, että otin lelun esiin vasta JES vapautuksen jälkeen. Pystyin odotuttaa aika pitkälle niin että tuli ok vauhtia. Palkkasin sekä jalkojen välistä että ihan vaan heittämällä lelun selän taakse ja Juju sai painua perään. Näitä kuurina nyt, niin eiköhän se luoksarikin sieltä tule.

Seuraus: Juju teki tosi kivan lyhyen seurauspätkän hyvilla täykkäreillä ja juoksulla. Maltoin ottaa vain tämän pätkän, kun se oli niin hyvä.

Kaukot: Jos haluaa keksiä jotain moitittavaa, niin istumisessa toisessa nousussa toinen jalka jäi vähän eteen. Muuten nopeat ja täsmälliset vaihdot :D
_____________________________________

Sitten seuraakin noin viikon bloggaustauko kun lähden messureissulle Pariisiin. Juju menee ekaa kertaa vieraalle (iskälle :) ) hoitoon mökkeilemään ja omistajaa jännittää... Kyllähän se hyvin menee, mutta jännittää silti :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti