torstai 18. elokuuta 2016

Taitava tirriäinen

Maanantaina illalla käytiin lenksalla rullistellen. Juju oli vetovaljaissa ja mulla vetovyö päällä. Juju suhtautuu vetovaljaisiin vähän hammasta purren, mutta lähti kuitenkin mielellään liikkeelle kun lähdettiin.

Tehtiin 10km lenkki rauhalliseen tahtiin, lenkkiin meni aikaa reilu tunti. Otettiin muutama lyhyt kovempivauhtinen veto, muutoin lähinnä annoin Jun ravata reippaasti, ja rennosti. Pysähdyttiin matkalla myös uimaan. Oli kyllä mukavaa vaihtelua normaalilenkkeihin, ja hyvää palauttavaa ravailua Jujulle sais olla ainakin kerta viikossa. Kotona ei tuntunut lenkki missään, oli heti tarjoamassa lelua ja kun en alkanut leikittää, otti luun ja pureskeli sitä. Juju pääsi lähes koko lenkin ajan juoksemaan nurmella ja hiekalla pientareella, mutta rasvasin silti anturat illalla Tummelilla. Juju nautti jalkahoidosta :)


________________________________

Tiistaina otin aamulla ihan lyhyet tokot lenkin yhteydessä. Mentiin ekalle kentälle, ja päätin että ota siellä muutaman liikkeen peräkkäin siten että toka liike on luoksari, ja palkkaan lelulla vain sen. Ekaan liikkeeseen vain sosiaalinen palkkaus. Toimi! Jujulla oli virtaa kuin pienellä eläimellä, ja sosiaalinen palkka vain nostatti sitä. Tein ekan setin kaukot-luoksari yhdistelmällä. Kaukoissa sekoili, nousi ensin ennakoiden istumaan, ja kun siihen en reagoinut, niin nousi seisomaan. Käskin takaisin maahan. Otettiin alusta uusiksi. En kuitenkaan myöskään torunut virheestä, yritän muutenkin nyt päästä siihen, että en oikeastaan toruisi Jujua ollenkaan, vaan yrittäisin olla mokien kohdalla rennompi ja jättää ne vain huomiotta. Huomaan että Juju paineistuu kuitenkin toruista, ja vaikka se ei lopeta yrittämistä, niin sen varmuus kärsii. Juju on kovin pehmeä ja herkkä, sen kanssa pitää olla tarkkana, ettei sen herkkyys johda arkuuteen ja passiivisuuteen.

Kuitenkin, kaukot meni tokalla yrittämällä loistavasti ja tehtiin ALO luokan tyyliin kisamaisesti loppuun asti liike. Kehuin vuolaasti ja Juju ilahtui hirvittävästi kehuista. Se on niin hauska kun tykkää kehuista niin paljon. Toki vähän katseli myös että näkyykö lelua, mutta oli niin topakasti lähdössä seuraavaan liikkeeseen että otin sitten perään sen luoksarin. Otin pitkältä matkalta suoraan eteen. Tuli vinoon, peruutin askeleen ja korjasi. Palkkasin lelulla ja kehuin. Riehaantui lelusta enemmän kuin tavallisesti, joten selvästi myös tuo liikkeen palkattomuus nostaa palkan arvoa, jota hainkin.

Toinen setti oli jäävä(maahan)-luoksari yhdistelmä. Jäävän tein myös kisamaisesti koko liikkeenä, liike oli omaan silmään 10 arvoinen, Juju meni maahan heti, suoraan ja pysyi siinä kuin tatti. Eikä häröillyt omiaan. Kehuin taas runsaasti. Juju oli mieleissään kehuista. Siihen perään luoksari lyhyellä välillä ja eteen, nyt autoin vartaloavulla ja tuli suoraan oikeaan kohtaan ja asentoon. Palkkasin lelulla ja jätettiin siihen. Kivalta tuntui.

Toisella kentällä otettiin lisäksi lenkin loppupuolella seurauksen täyskäännöksi nurmikolla ja leikittiin. Teki mukavasti.

Treenaa:
-palkattomuus
-sosiaalisen palkan nosto

Illalla oltiin Harrin treeneissä SDPllä.


Alussa tiputti 3 riman monta kertaa. Merkkasin 2 ja tein välistävedon ja lähdin aika haipakkaa itse liikkeelle, joten 3 kääntyminen oli toosi tiukka. Muutenkin noi kulmassa seinää päin hypyt on ollut vaikeita Jujulle, niitä pitää treenata. Myös 6 ja 7 rimat tuli helposti alas. 6 ohjaus piti aloittaa heti 3 hypyn jälkeen että sen sai linjattua oikein, muuten tuli rima. Siiten taas 7-8 välin persjättö piti olla jo ajoissa, melkein heti 6 lukittua jo, ettei itse ollut 7 hypyn edessä ja turhaan jarruttanut koiraa.

9 kokeiltin ensin takaakiertona, meni Aalle. Sitten otin pakkovalssilla, tuli hyvin ohjaukseen, käännökset taas supertiukkia. 10 takaakierto-päällejuoksu ja poikkarityylisesti kepeille. Kepit löysi joka kerta ja teki täysiä. Taisi ekaa kertaa ikinä myös haukahtaa kepeillä :D Hyppy 13 oli yllättävän vaikeassa linjassa ja siltä tippui rima monella. Juju ei tiputtanut, kun maltoin rytmittää oikein, kun Aalle ei ollut kiire. Vaikea juoksu A, Juju hyppäsi monta kertaa. Otin pumpperin avuksi, niin teki oikein. En halua antaa virheitä Aalla tehdä montaa, ettei idea karkaa. Hyppy 15 niistona 16-17 välissä vähän kiinni, jottei mennyt 17 väärin päin, ja 18 poispäinkäännös. Hyvä puomi jälleen, on puomisulkeiset tehneet tehtävänsä. Putkeen 22 lähetys ja varmistus toisessa päässä että näkee että puoli vaihtuu. 23 osui linjalle itsestään, 24 backlap ja lähety kepeille. Ihan itse päätin ottaa tuolla ohjauksella, enkä saatella kepeille, ja toimi heti ekalla. Eipä olla backlapillä menty kepeille koskaan, mutta hienosti haki. Teki myös kepit loppuun asti, vaikka oma liike loppui kun odottelin 26 edessä. Saksalainen siihen, takaakierto-päällejuoksu 27 ja putkeen 28 poikkari. Poikkarissa piti olla riittävän edessä, jotta tiesi kääntyä putkestä ulos oikeaan suuntaan. Lopussa hieno puomi! Päästiin loppuun asti. Alkua hinkattiin.

Treenaa:
-tiukat välistävedot, ja siinä vika hyppy kulmaan.
-rytmitymuutokset tiukoilla hypyillä-->rimat pysyttävä.
-treenattava edellä olevia myös korkeammilla hypyillä (65cm)
-A käännökset (kehikolla ensin)
-5-8 kuvio


________________________________

Keskiviikkona lenkkeiltiin kunnolla, muutoin vp.
________________________________

Torstai aamuna olin hallilla omissa aksatekniikkatreeneissä. Alunperin mietin perjantaita treenipäiväksi, mutta koska sovittiin jälkitreenit perjantai illalle, mietin että parempi olisi torstai. Tehtiin aika kevyet, mutta korvien välille haastavat treenit.Alkuun otettiin juoksari An käännöksiä. Otin ensin kehikon käyttöön. Hyppäsi ensin muutamia kertoja, kunnes tajusi idean. Ensi löysempiä käännöksiä, sitten ihan samoja linjoja kuin viimeksi Harrin treenissä. Eli niistona. Molemmin puolin monta hyvää, ja ehkä yksi huonompi. Sitten otin kehikon pois, vaihdoin tilalle sen eristerullan mikä on ollut aiemminkin. Teki kaksi kertaa molempiin suuntiin kääntyen, ja molemmat hyvin. Jätettiin siihen. Rimat 55.

Sitten sama kuvio kun Harrin radalla 2-4. Eli ne tiukat käännökset. Ensin ilman vauhtia, sitten vauhdin kanssa. Ei tiputtanut koko harjoituksen aikana yhtään rimaa ja tuo ns. 3 ja 4 hyppy oli rima 65. Hyvin! Tosin tuossa ei saanut ihan samaa vetoa kun radalla mutta kuitenkin.
________________________________

ps. en tiedä onko normaalia, että koiralla iskee ns. toinen mörköikä vajaa 2 veenä? Jujulla tuntuu olevan nyt vähän sellainen aika, että sille ei oikein saa sanoa mistään ilman että alkaa luimistelu ja nöyristely. Ja vähän ihmettelee kaikkia kovia ääniä ja saattaa lenkillä säikähtää outoja asioita. Toivotaan että on nopeasti ohi menevää. Tänään esim. töissä Juju pelästyi kun vahingossa nitoja kaatui pöydällä ja siitä kuului pamahdus. Nooh, sitten kun pamauttelin sitä ihan muuten vain ja samalla leikittiin, ei kohta enää kiinnittänyt siihen mitään huomiota.... Mutta aiemmin Juju ei ole tuollaisia noteerannut ollenkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti