maanantai 29. elokuuta 2016

Urakalla videoita

Perjantaina 26.8. ajeltiin illalla Eräjärvelle paimentamaan. Lauma oli kiva, liikkuva ja kiltti, ei haastanut koiraa (lauman johtaja ja sen bestis oli jätetty laumasta pois).Ekalla kierroksella otettiin hakuja, näitä ei harmi kyllä videoitu. Juju teki kivasti. Toki tuolla pikkulaitumella ei paljon pituutta kaarelle saa, mutta otti kivasti tilaa, ei kyylännyt lampaita ja irrotti ne rauhallisesti aidasta. Maahanmenoja saisi ottaa tuonne kaaren loppuun muutenkin tiukemmin. Oon antanut Jujulle löysää siinä että on saanut aina hakea lampaat vähän niinkuin palkkana vapaasti ja sen kyllä huomaa.

Tokalla otettiin häkityksiä. Häkki oli pieni, ja siinä ei ollut porttia. Ekaa kertaa portiton häkki. Häkin perällä oli myös pressu maassa, koska nämä lampaat olisi muuten liian helppo häkittää :D Laitettiin lampaat kaksi kertaa häkkiin, ja otettiin ulos. Ekalla kerralla ulos ottamisessa Juju ei olisi halunnut mennä väliin, vaan olisi puskenut lampaita kohti pokkana. Tokalla kerralla autoin pannasta ja menin itsekin häkkiin, meni paremmin. Häkkiin lampaat meni ekalla kerralla kohtuu hyvin, tokalla vähän vaikeammin, kuitenkin saatiin onnistumiset molemmilla kerroilla. Suunnat Juju otti hyvin, mutta liioittelee vähän, ja tekee liian pitkiä suunnan vaihtoja. Toki olen itsekin vielä hidas käskyissä, kun pitää miettiä.

Vikalla kierroksella tehtiin poispäinajon alkeita vedon suuntaan. Lampailla oli nurkkaan aika kova veto ja käytettiin sitä hyväksi. Tähän mennessä tuolla ei olla saatu juuri lampaita liikkeelle kun ei ole ollut vetoa mihinkään ja laumassa on ollut ns. hankalia yksilöitä. Nyt onnistui treeni hyvin, ja Juju sain aimo annoksen itseluottamusta poispäin ajoon. Yhteen otteeseen otettiin jopa Flint pitämään meille lampaita vähän vastaan ettei lähteneet liian liukkaasti. :P
__________________________________________

Sunnuntaina sitten oltiin metsäjäljellä Johannan ja poikien kanssa. Talloin Jujulle noin 300m jäljen ja sen vanhentuessa otettiin meidän ihka eka esineruutu.Talloin noin 7x10m alueen Jujulle ja vietiin yhdessä kaksi esinettä, sukka ja hanska, toinen eteen reunaan ja toinen aika takanurkkaan. Ekalla lähettämällä Juju meni sukasta ohi ja ruudustakin pihalle, ennen kuin kutsuin takaisin ja lähetin uudestaan. Nyt meni suoraan sukan luo, nosti ja lähti tuomaan. Hihkaisin jo kun oli tuomassa joten tiputti ennen kuin ehti mun luo, mutta palkkasin runsaasti silti. Juju on siis etsinyt esineitä kotona kyllä joten sinällään idea oli selvä. Toinen esine tuotti vähän vaikeuksia, kun Juju ei oikein tajunnut mitä etsiä. On aina etsinyt kerrallaan yhtä esinettä, joten pikkumustan aivokapasiteetti ylittyi kun olisi pitänyt muistaa ja etsiä toinenkin esine. Menin siis aika lähelle lähettämään. Siitä meni heti esineelle ja toi hyvin. SUPERpalkka! Juju oli tästä hommasta myös aika innoissaan, olisin voinut tehdä vähän helpomman ekaksi kerraksi.

Jäljellä maasto oli aika monimuotoista, kivikosta sammalmetsään. Juju lähti jäljelle itsevarmasti. Olin nyt jättänyt nameja noin 4-6askeleen välein jotta jäljestää tarkasti. No eihän se niitä nameja montaa syönyt, mutta jäljesti tarkasti. Eikä myöskään kaahottanut. Yksi kulma oli miinuskulma siis jyrkempi kuin 90astetta. Sen Juju joutui tarkistamaan muutaman kerran.

Illalla vielä tokoiltiin. Otin jääviä ja luoksareita, lopuksi hönsäiltiin.Treenaa:
-jäävien istu varmaksi, nyt sekoittaa seisomiseen jatkuvasti.
-seurauksessa kunnon virittely, nyt helposti jumittaa kun luulee jääviksi.
-luoksareissa vauhti edelleen.
_________________________________________

Maanantaina 29.8. oltiin aamulla tekemässä aksahommia hallilla. Visiona oli lyhyet treenit, missä teen muutaman puomin ja sitten sellaisen pätkän missä Juju saisi luukuttaa täysiä ja tarkoituksena saada maksimivauhtia irti. Puomilla oli haasteena erottelu Asta joka oli noin metrin päässä puomista. Juju tekikin hienoja A kontakteja, ja olihan niistä palkattava. Jännä oli myös että koske käskyllä teki 2on2offin myös Aalle. Eli käsky on mennyt takaraivoon. Kun käskin alas, tuli juoksarilla. Hmm...tällä tyylillä voisin myös puomille opettaa juoksarin jossain kohtaa. Osaisi sitten kaksi suoritusta molemmille kontakteille.Luukutus oli Jujun mielestä superia, vaikka aluksi ihmetteli kun ei tarvinnu hidastaa kepeillekään vaikka ne oli naaman edessä :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti