torstai 11. elokuuta 2016

Treeniä

Tiistaina oltiin siis illalla Harrin treeneissä. Olihan aika metka rata jälleen.


Alun hyppykuvio 1-4 meinasi venähtää kakkosella liian pitkäksi (malttia merkkaukseen) ja nelosella Juju meni ohi (en ohjannut). Tarvitaan tommoselle alulle treeniä, että millaisella merkkauksella saan Jujun kääntymään tiukemmin. Tein myös ekalla kertaa 2 jälkeen niin että käännyin itse vasemman kautta ympäri, joten mun oma liikekin jatkui ikäänkuin kohti Ata. Olisi kannattanut kääntyä oikean kautta valssimaisesti.

Sitten se mielenkiintoinen keppikuvio. Yritin ensi ohjata keppien puolelta, no Jujuhan ei 5 laskeutuessaan nähnyt kun mun pershiin ja putken suun, joten sinnehän se meni. Juju yritti mennä kovasta kepit käskytyksestä huolimatta putkeen, juoksi kerran myös mun jalkoihin kun ohjasin oikealla kädellä ja blokkasin putken suun. Tuohon väliin oli pakko tehdän vähän sylkkäriä, koska muuten jos en kääntänyt rintamasuuntaa, Juju yritti kepeille väärään suuntaan puolesta välistä. Jos vaan otin haltuun ja merkkasin, sama juttu. Piti mennä aika syvälle tuonne keppien ja putken väliin, että sain sylkkärityyppisesti käännettyä kepeille. Väli oli ahdas. Tähän tarvitaan treeniä. Haluan että Juju osaa hakea tuollaiseen avokulmaan kepit siten, että itse jään vaan kauas keppien toiseen päähän ja lähetän hakemaan kepit itse. Tiesin toki että tuossa työsarkaa riittää, ja myös putki-kepit erottelu vaatii edelleen töitä.

8 kierrätin seinän kautta. A koski joka kerta ilman pumpperia, jes! 11 pakkovalssi jonka jälkeen koira vasempaan käteen ja valssin kautta kääntyen ohjaus 12. 13 kepit haki hienosti, ei mennyt ansaputkeen. keppien jälkeen tein persjätön ja 14 takaakiertona ja 15 poispäinkääntönä. Kuulemma kopteri toimii tuohon, eipä tullut kokeiltua. Puomit teki kovaa, ja loppuun asti ihan ok. 17-18 valssi. Ekalla kerralla ei tajunnut 19 lähetystä ja kääntöä ja kääntyi taas vasemmalle hypyltä vaikka käänsin kohti seinää. Keinut ok. 21 riman tiputti kun huusin "koske" ponnistuksen aikana. Harri sanoi kaksi vaihtoehtoa, A) joko alkaa totuttamaan ponnistuksen aikana höpöttämiseen ja siihen että rimojen pitää pysyä silti, tai sitten B) opettelee itse pitämään turpansa kiinni. Vaihtoehto A on helpompi opettaa :)

Puomi taas hyvin. 23-24 persjättö ja juoksu putken ulkokautta ja 25 takanaleikkaus ja kepeille. Kepit haki hyvin, mutta jätti helposti lopussa kesken kun kaivoin palloa taskusta. Putki tuli vastaan.

Treenaa:
-itsenäinen avokulma kepeille, myös miinuskulmat, ja nämä kaikki vauhdin kanssa.
-putki-kepit erottelu avokulmassa nimenomaan.
-japanilainen tai flip pitkällä matkalla.
-alun 1-2 kuvio, mikä helpoin tapa kääntää tiukasti?
__________________________________________

Keskiviikko aamulla käytiin hallilla pitkästä aikaa tokoilemassa. Teemana piti olla luoksarit, seuraus ja ruutu. Jätettiin luoksarit pois, kun tuli vähän jumppaa seurauksessa ja ruutuun otettiin myös haastetta lisää.Seuraus: Otettiin vasempaan täykkäreitä. Ne alkaa kyllä sujua mukavasti. Vähän vielä mukana liioittelua peruutuksessa, voisin itse ottaa lyhyempää askelta. Nyt myös sanon seuraa käskyn aina kun teen täykkärin, se pitää häivyttää pois hiljalleen ja alkaa tehdän tosiaan vähän lyhyempi askel oikealla jalalla juuri ennen käännöstä, niin Juju oppisi ennakoimaan käännöksen siitä. Tehtiin myös pidempää seurauskuviota, Juju ehkä vähän jätättää (tehty jonkin verran jääviä pienen ajan sisällä) mutta palkkasin silti, koska halusin asennetta. Otin myös mukaan juoksua ja hidasta, hitaassa meinasi helposti istua kun liikuin oikein hitaasti. Juoksussa paransi heti kun sai uuden käskyn. Pitää muistaa antaa seuraus käsky kun muuttaa nopeutta, niin Jujukin skarppaa. Muuten tykkäsin Jujun seurauksesta tänään.

Ruutu: Ensin namialustalle, hetki seisomista ja lelu lensi. Muutama näitä, sitten niin että namialusta oli ruudussa valmiina, mutta en jättänyt sinne namia. Ruutuun, ja kun pysähtyi seisomaan, hetki odotusta, sitten lelu lensi ruudun taakse. Jujulla on hienosti ajatus ruudussa takana, ei yrittänyt tulla luo kertaakaan ruudusta. Lopuksi muutama ilman mitään apuja, ruutuun lähetys, seisomisesta lelu lensi. Muutamiin otin mukaan seis-käskyn, joka on tarkoitus olla pysäytys käsky. Meni muutaman kerran seis käskyllä maahan, joten taidan vaihtaa sen suorilta top-käskyyn jota käytän myös jäävissä ja jatkossa luoksarissa. Videolla näkyy viimeinen suoritus jossa Juju alkoi tehdä tätä maahan-seiso jumppaa, tämän jälkeen otettiin vielä yksi, joka meni tosi hyvin, mahtava paikka ruudussa, eikä ehtinyt mennä maahan. Muisti loppui kamerasta.

Toko treenaa:
-luoksarit!!
-kaukoja aina muutama sarja.
-edestä sivulle menoja irrallaan ---> takapään käyttö.
-estehyppyä pitää myös muistutella
____________________________________________

Illalla oltiin vielä Johanna Nybergin aksaryhmän treeneissä, koutsia ei ollut mutta tehtiin keskenämme. Rata näytti tältä:

Alun pakkovalssissa pudotti riman ekalla yrittämällä. Uusittiin, nyt pysyi. Noita täytyy harjoitella. Käänsin vielä kakkoselta valssilla kolmoselle, joten Juju hyppäsi ihan siivekkeitä nuollen. An koski hyvin, puomilla vähän epävarmuutta, ei tykkää tuosta puisesta puomista yhtään. Putkeen 7 meni väärään päähän, uusittiin heti, noissa täytyy ottaa vähän kiinni vastaisella kädellä jotta tajuaa. 8 taakse jäin vähän odottamaan että tuli, sitten 9 ja keinun aikana valssilla puolenvaihto ja 11 ja kepeille. Kepit löysi joka kerta oikein. Rimat 14 ja 15 putosi jostain syystä. 15 tein ehkä rytmitysvirheen kun jarrutin, Juju meinaa noilla aina tiputtaa riman kun tuuppaan taakse ja jarrutan, noi täytyy ottaa myös treeniin. 14 tuli ehkä kiire kun vedätin kepeillä aika voimakkaasti. A koski, mutta huonosti, uusittiin. 17 ok, kääntyi oikein ihan lähetyksellä ja rytmityksellä. Putkeen ja noin miljoonaa 19 ohi, mulle tuli kiire ehtiä, joten em ehtinyt rytmittää tuota 19 oikein. Uusittiin, vähän odottelin, niin hyvin. Meinasin törmätä 21 siivekkeeseen kun tein persjätön 20-21 väliin.

Rimojen pudottelua ihmettelin ja treenikaveri sanoi että Juju hyppäsi hänen mielestään vähän huonossa tasapainossa, oisko jumeja? Ei ontunut eikä ollut kipeä, meni päinvastoin kauheaa kyytiä ja kääntyi super tiukasti. Nooh, nyt tuleekin taas aksasta vähän lepoa muutama päivä. Täytyy vähän koplata ja venytellä koiraa kotona, eiköhän se siitä jälleen. Mä toisaalta luulen, että meijän rimaongelmat johtuu siitä, että Juju kuuntelee ja seuraa mua niin tarkasti ja kääntyy niin tiukasti, että mun pitää vaan opetella sitä ohjaamaan. Ja myös se, että jos ponnistuskohdassa jarrutan, käännän tai huudan, tulee rima alas. Enkä ole myöskään koskaan Jujulle rimoista huomauttanut.

Treenaa:
-alun pakkovalssi + valssi --> rima
-puinen puomi
-tiukka rytmimuutos ---> rimat
-suoran putken jälkeen kiinniotto ja vähän vinossa linjassa olevat esteetEi kommentteja:

Lähetä kommentti