keskiviikko 19. heinäkuuta 2017

Kolmen lajin treenejä

Perjantaina illalla oltiin paimentamassa Jumesniemellä. Otettiin kolme kierrosta, kaksi pikkuaitauksessa ja sitten hakuja pellolla. Ajon suhteen on vähän nyt ollut vaikeaa, ja nyt aletaan työstää sitä vähän enemmän suunnitelmallisesti. Ekalla kierroksella Juju oli taas tosi hyvä, lähestyi lampaita tosi hyvällä asenteella, mutta sen keinot loppuu vähän kesken jos ajautuu kohtisuoraan lampaita liian lähelle, eikä lampaat liiku alta pois. Nyt lähinnä tietty johtui siitä, että oltiin pikkutarhassa, ja lampaat aidassa kiinni, joten ne eivät tietenkään pystyneet väistämään. Täytyy ensi kerralla suunnitella jo eka lähestyminen niin että lampaat pääsee liikkeelle ilman että mun pitää käskeä koiraa johonkin suuntaan ensin. Mutta tosiaan muutoin Juju oli tosi hyvä, teki hyviä pätkiä hyvällä asenteella ja totteli. Ajossa se meinaa väkisin lähteä pysäyttämään, tai se on sen ensimmäinen ajatus asiasta. Sitten kun huomautan, helposti nostaa itsensä pois lampailta. Tätäkään ei pidä sallia.


Toisella kierroksella pillikäskyjä. Maahan ja aja on jo aika hanskassa, ja nyt otettiin oikeaa mukaan lisää. Erotteli kyllä hyvin. Vähän flänkille lähti helpommin ahtaasti pillin kanssa. Sitten otettiin myös ihan selkeää ajo treeniä pikkuaitauksessa, niin että Juju sai ajaa sitä ympäri, ja piti kävellä. Se onkin se vaikein asia, ja ehkä mulle jotain valkenikin tuon treenin aikana. Jujulla ei oikeasti ole vieläkään oikeaa ajatusta siitä, mitä sen kuuluu ajossa tehdä. Se kyllä kävelee lampaiden perässä, muttei se niitä mihinkään varsinaisesti aja. Heti kun sai ottaa vauhtia pois, meni hengailuksi. Tähän pitää nyt ottaa vaan runsaasti ajotreeniä, liinassa, aitaa pitkin ja pitkää pätkää ja vaatia ihan oikeasti sitä rauhallista mutta intensiivistä ajoa.

Kolmannella kierroksella tosiaan lyhyitä hakuja. Tässä taas meinasi jättää vajaaksi kun ennakoi stoppikäskyä. Kun sitä ei tullutkaan, nosti epävarmasti ja helkkaristi vinoon, tietty kun ei ollut vielä tasapainossapäinkään. Ekan jälkeen paransi kun hoksasi, ettei sitä käskyä välttämättä tule edes. Ihan hyviä, laajoja kaaria teki kylläkin.
_________________________________

Maanantaina oli tottis-iltamat jälleen. Otin Jujulle ampumista (ekaa kertaa noin niikun virallisesti), hyppyä ja vinoestettä, sekä seuraukseen henkilöryhmää ja sen lähestymistä.

Ampuminen meni hyvin. Kuunneltiin ensin leikin ja temppujen yhteydessä paukkuja kauempana parkkipaikalla, ja sitten lähempänä kentästä ihan hengaillen vaan. Juju ei reagoinut paukkuihin yhtään mitenkään. Menin sitten kentälle seurauttamaan, ja siinä ammuttiin. Ammuttiin itseasiassa aika lähelläkin. Mutta ei, ei sitten minkäänlaista reaktiota. Joten totesin Jujun paukkuvarmaksi ja ei tuhlattu siihen enempää aikaa.


Vinoesteellä ekaa kertaa otettiin lelun kanssa kokonainen nouto niin että vietiin lelu (tuuli sen verran ette lelu olisi lentänyt tarpeeksi hyvin heitettäessä edes). Lähettämällä meni hienosti ja tuli takaisin myös esteen yli, ja lelu suussa. Hyvähyvä, seuraavaksi pitää kokeilla ohjatun kapulan kanssa kiipeilyä.

Hypyllä otettiin yhden kerran 90cm ja koska tuli sen yli niin helposti ja isolla ilmalla, nostin metriin. Otin molempiin suuntiin yli kutsuen kertaalleen, hyppäsi molemmat ilman epäröintiä, mutta koski molemmilla. Palkkasin silti jackpotilla, koska nyt oli eka kerta, kun tuli metrisen heti ekalla, eikä kiertänyt estettä yhtään kertaa. Onneksi yhdistys on hommaamassa sitä magneettiestettä niin pääsee sillä treenaamaan lisää tuota hyppyä. Ettei tulisi rimasta ponnistamisesta tapaa.

Seurauksessa ei ollut ongelmia, Juju seurasi tosi tiiviisti ja kivalla asenteella, eikä henkilöryhmä aiheuttanut siinä mitään ongelmia.
________________________________

Tiistaina aamulla sitten juoksaritreeniin. Jälleen.

Alkuun suoraa, ja nyt niin että edessä oli pelkkä yksi hyppy. Huomasin heti selkeän eron juoksarissa putkeen sikoamisen kanssa, sillä että hyppy ei vedä yhtä kovaa. Toki Juju osui, mutta laukka oli epätasaisempaa, eikä niin eteenpäin suuntautuvaa. Näitä siis lisää, ja ei enää putkia suoraan loppuun. sitten vasemmalle noin 90 asteen käännöstä ja taas aloitettiin ihan maasta harjoittelut. Juju yritti kovasti pitää vauhdista kiinni, niin tuli muutaman kerran ohi esteestä, tai ei osunut, mutta saatiin hyviä onnistumisia myös! Lopussa vielä ratapätkää jossa kepit-puomi-hyppy-putki yhdistelmä. Vasemman käännöksen treenaamisen näki taas alkuun, arpoi sen verran etenemistä puomilla ettei heti osunut. Ja puomin jälkeisellä esteellä kääntyi helposti vasemmalle vaikka mä olin oikealla puolella. Pitää varmaan ottaa tuollaisiin kohtiin vielä hyppyjen tiukat käännöskäskyt mukaan. Niitä kuitenkin on tätä varten harjoiteltu!Niin ja edit vielä! Viimeiseen toistoon otin maton pois, ja hienosti toimi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti