torstai 26. lokakuuta 2017

Ja näin lentää Jupster, ja Jupster lentää näin

Tiistaina aamulla oltiin kauniissa ilmassa lenkkeilemässä kunnolla ja samalla käytiin kentällä tokoilemassa! Oho, ja kyllä, tokoilemassa! Halusin vähän kartottaa avon liikkeiden kuntoa, joten lähinnä tehtiin niitä missä olin vähän epävarma tilanteesta.
Seuruu: tottis seuruu on tuonut seuruuseen voimaa lisää mikä kiva homma, MUTTA se on myös pahentanut painamista ja Juju nyt myös edistää jonkin verran. Naksuttelin hyviä kohtia.

Tötsän kierto: Kiertoon lähtee mutta epävarma on, eipä tätä ole tehtykään. Tuli kierrosta suoraan sivulle...

Nouto: Lähtee mukavasti, nostaa kapulan hyvin, lähtee tuomaan mutta tuonti hidas ja eteen vino.

Ruutu: Ekalla yrittämällä juoksi nurkkamerkeille. Muistutin kerran ruutua lelulla, sitten lelu hiekkavallin takana ja sitten näytöllä, niin sen jälkeen löytyi täydellinen paikka ruudussa pelkällä näytölläkin. Pystyin myös hetsata ruutuun, ja juoksi kovaa. Ennakoi stoppia kylläkin, jos en huuda stoppia, stoppaa mielestään hyvälle paikalle.

Jäävät: Maahan ei halunnut mennä koska kylmä maa (hinkattiin kunnes onnistui), istu oli hyvä, seiso ei onnistunut kuin avulla.

Ei se toko innostus nyt näistä treeneistä kauheasti saanut kipinää :D taidan laittaa tokohousut naulaan vielä joksikin aikaa. Ehkä sitten kun ei mammaloman takia voi tehdä aksaa, niin sitten voisi vähän jotain jumppailla tokorintamalla? Juju ei selvästikään itsekään oikein innostunut tokojutuista... toki mun oma asenne tarttuu siihen kuin liima. Ollaan myös otettu vähän iltajumppaa kotona tokoinnostuksen toiveissa:


MUTTA

illalla oltiin lampailla. Luultavimmin vikat treenit hetkeen Jumesniemessä pellolla, viikonloppuna loputkin mammat menee sisälle. Laidun on ihan loppu, ja tosi vetinen, joten alkaa olla aikakin. On siellä pikkutarha ja sisähommiin päästään, mutta varsinaiset treenit oli nyt tässä. Somerolla on vielä ratakurssi 25.11. ja ehkä jokusen kerran menen vielä Marikalle treeniin ennen mammalomaa.

Ekalla kierroksella otettiin pitkää pätkää ajoa, ja harjoiteltiin crossilla ajoa asetelmassa jossa lampaat, koira ja minä muodostettiin kolmio ja koira ajoi lampaita niin että otin sivuttaisetäisyyttä. Asenne oli tosi kiva. Lähti ylipäänsä lähestymään lampaita kivalla asenteella ja ajo oli sopivan tahdikasta. Vauhtiakin saatiin kun annoin luvan kaasuttaa. Otettiin aidan vieressä kaksi jakoa, molemmat oikein hyviä, saatiin 4 porukka jaettua kahtia, ja Juju sai pitää toista porukkaa ja työstää sitä jonkin aikaa ennen kuin ajettiin se takaisin toiseen porukkaan. Tuli väliin heti kun pyysin vaikka ei varsinaista rakoa saatukaan.


Toisella kierroksella otettiin hakuja ja avattiin vasenta flänkkiä, vaikka ensin mietin että otan ajoa. Vasen flänkki oli vaan niin surkea että sitten yritettiin sitä saada läpi. Toki oma vika, kun olen välttänyt vasemman käyttöä kun inhoan sitä että se on edelleen niin kiinni, vaikka sitä on avattu vaikka ja kuinka kauan. Eipä se käyttämättä parane ainakaan. Lähetin hakuun vasemman kautta. No ensinnäkin ensimmäinen tapeltava asia saatiin kun Juju ei halunnut juosta kaarella kosteikon läpi, ei millään, ja lampaiden sijainti oli siten, että jotta se olisi saanut suhteessa lampaisiin hyvän kaaren, kosteikon läpi oli mentävä. Kun lähetin, lähti joko aivan liian ahtaasti (kosteikon lampaiden puoleista reunaa) tai sitten aivan liian laajasti (kosteikon toiselta puolelta). Yritin pakottaa Jujun kosteikon läpi omaa ja lampaiden sijaintia muuttamalla ja kyllähän se lopulta meni, mutta ennen sitä yritti lähteä hakukaarelle jopa miinuskulmaan suhteessa muhun, kun piti lähteä kosteikkoa kiertämään. Kerran lähti eikä stopannut käskyllä, niin juoksi aivan liian kaukana ja lampaat oli jo mun luona ennen kuin ehti edes 12 asti. Oih ja voih. Sitten käännyttiin toiseen suuntaan jolloin ei tarvinnut vasemmalle lähteä hakemaan kosteikon läpi. Näin päin teki aivan hyviä sopivia kaaria, joten ei ollut siitä kiinni tämä asia etteikö osaisi. Ei vaan voi juosta märkään kosteikkoon, prinsessa.

Seuraava hankaluus tuli kun yritin saada Jujun jatkamaan haun jälkeen kaarta vasemmalle, enkä antanut sen stopata tasapainoon. Annoin lisää painetta ja uuden käskyn kun oli tasapainossa, mutta ei, joka IKINEN KERTA Juju pysähtyi tasapainossa ja alkoi tuoda mulle lampaita. Tämä oli ihan todellinen ongelma. Oikealle ei ollut mitään ongelmaa, vaan pystyi kaukana musta pyörittää Juju lauman ympäri ja se flänkkäsi tosi kauniisti, mutta vasemmalle ei tullut sitten mitään. Kaarikaan ei ollut kaunis, jotenkin ovaali, ja painoi ja tuli sisään kun yritin saada sitä pois tasapainosta. Vaikka kuinka monta kertaa tehtiin sama harjoitus ja aina meinasi pysähtyä samassa kohtaa. Argh.

Saatiin onneksi loppuun tosi hyväkin pätkä, ja Juju jatkoi flänkkiä hyvin mun edestä ja ohi. Oli kyllä helpottunut kun sanoin riittää, taisi olla rankkaa.

Jujusta huomaa toispuoleisuuden muuallakin, esim. maassa makaavilla tikapuilla olen tehnyt koordinaatioharjoituksia siten että etutassut on tikapuiden ulkopuolella takatassut tikapuiden välissä ja Jujun pitäisi liikkua sivusuunnassa eli nenä kohti mua ja sivuaskelia ja nostella sitten takatassuja tikapuiden askelmalautojen yli. Toiseen suuntaan (vasen kylki kohti menosuuntaa) ei mitään ongelmaa, toiseen suuntaan aivan mahdotonta.


Olin kuitenkin äärimmäisen tyytyväinen, saatiin meidän todellinen ongelmakohta hyvin esille nyt, ohjasin pääasiassa pillillä ekan kierroksen ja tästä on hyvä jatkaa.
_______________________________

Keskiviikko aamuna oli supertreenit agihallilla. Suunnittelin treenit niin että tehdään suoria exittejä puomille ja jos/kun ne onnistuu tehdään riman päällä valsseja, joiden aikana Jujulla on tyypillisesti helpommin tippunut rima.

Puomin treenistä ei ole hirveästi sanottavaa, se oli TÄYDELLISTÄ. Kaksi loikkaa koko treenissä, kahdessa pätkässä tein, alkuun enemmän toistoja (yksi loikka ekalla yrittämällä), sitten välissä muuta ja sitten kaksi toistoa loppuun (joista ekalla loikka, lentoon olisi lähtenyt). Smartin puomilla vaihteeksi. Tuntui olevan nyt helpompi jostain syystä. Ehkä korkeampi puomi juuri nyt tuohon pidempään laukkaan on helpompi? Pitkästä aikaa videolla KAIKKI toistot.


Valssitreenikin meni hyvin, yksi tiputettu rima koko aikana. :) ja sitäkin enemmän supereita irtoamisia putkeen, erottelua ja niistoja.
Yöllä tuli lunta, ja Jujun oli siitä tämmöstä mieltä:


SIISTIÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ!!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti