tiistai 31. lokakuuta 2017

Täydellistä

Perjantaina oli Tanjan treenit ja jessus että oli siistiä! Juju oli super, tehtiin vaikeita juttuja, mutta she nailed it, like always :*

+kaksi puomia, molemmat S.U.P.E.R! Eka osui hiukan ylemmäs, toinen oli ihan täydellinen vaikka ekaa kertaa mentiin puomilta pituudelle seinää kohti ja sieltä takaakiertoon.

+kepit-putki erottelu oli ihan täydellistä myös, Juju erotteli pelkällä suullisella käskyllä samanlaisen kohdan kun oli sillä kuuluisalla SM radalla. Sinne tultiin vielä aika kovaa.

+puomi-putki erottelussa ei ollut pienintäkään epäonnistumisen mahdollisuutta. Aivan täydellistä.

+A-kontaktit osui kaikki vaikka vino exit.

+lopun hyppy-kepit-putkikuvio 25-28 (kuva) onnistui kahdella tapaa, puolen vaihdolla keppien alussa ja pakkovalssilla sekä ilman puolenvaihtoa ja keppien takaa leijeröiden. Oli huikeaa saada tuo kuvio onnistumaan EKALLA vedolla myös niin että jäin keppien oikealle puolelle ja keppien takaa leijeröin putkeen tuplapoikkarilla. Oih ja tähän kymmenen sydäntä.


Radalla ei ollut mahdottomia paikkoja, muistin myös hyödyntää käännöskäskyjä kun ne kerran on opetettu. Uutena juttuja tuli lähettäminen vastaisella kädellä jolloin saadaan laukka asettumaan oikein jo ennen hyppyä.
________________________________

Viikonloppu lenkkeiltiin reilusti ja koitettiin kovasti palautua viikosta. 
________________________________

Maanantaina aamutreeniin hallille. Tamskilla oli Isabelle Emmanuelssonin ja Jouni Oreniuksen koulutus, johon alkoivat heti aamusta rakennella ratoja, mutta ehdittiin just ja just 5min ottaa puomia, mikä olikin päivän tarkoitus. Rohkenin ottaa takaakiertoa puomin perään. En ole nyt uskaltanut kokeilla mitään uutta, kun hetken tässä välissä oli aika vaikeaa osua ollenkaan suorilla. Nyt kuitenkin otettiin. Suurin ongelma oli osata käskyttää oikeassa kohtaa. Kun huudan "runrun", se tarkoittaa puomia. Sitten ylösmenolankulla sanon "gogo" joka tarkoittaa suoraa exittiä (jatkossa tähän tulee käännöskäskyt myös) ja sitten takaakiertoon sanon "bakom". Gogo käskyllä juoksi hyvin suoraan esteen yli, mikä olikin ihan oikein. Alastulolankun taitteelta oli aivan älyttömän vaikea saada sanottua sekä go että bakom niin että rytmi oli oikein. Kokonaisella puomilla oli helpompi koska voin sanoa gogo siellä missä kuuluukin, ja bakom kun Juju tulee puomin keskivaiheilla ja alastulolankun taitteella. Suullisella käskyllä ei toki toiminut yksinään, en sitä kyllä yrittänytkään vaan autoin liikkeellä ja yritin ehtiä edes vähän ohjata taakse. Osumat puomilla oli kaikenkaikkiaan aivan loistavia. Toiseen päähän puomia otettiin suoria exittejä hypylle, koska oon nyt päättänyt, että en enää tee mitään erikoispoistumisia yhdessäkään treenissä ilman että sekoitan sinne myös ihan suoria, jotta ei ala enää himmailla ja ennakoida. Suorat exitit osui kaikki ja myös takaakierron exitit osui kaikki paitsi alastulotaitteelta otetut, koska siinä jouduin itse liikaa auttamaan linjalle, niin loikkaili niitä.

Tiistaina heti uudestaan RC treeniin. Nyt toki päätin että tehdään muutakin, otetaan RCtä vaan se 5min maks ja sitten muuta. Se muu oli tänään välistävetoja ja niihin "in" käskyn liittämistä. Haluaisin että Juju oppii "in" käskyn myös sellaisiin takaakiertoihin joissa tulee mun puolelta hyppyä eli mun ja hypyn välistä. Huomaa että ei ole hetkeen tehty näitä, saatiin kyllä hyviä onnistumisia myös, mutta alkuun oli vaikeuksia, etenkin vikassa välissä kun hypyt ei ollutkaan ihan linjalla. Kepit myös lähellä sekoitti ja huomaa että Juju yrittää itse lukea rataa ja mennä mistä on loogista.Toki se on huippu hienoa että on koiralla niin loistava estefokus ja radanlukutaito, mutta aina se looginen reitti ei ole oikea ja silloin pitää kuunnella ja totella. Huomasin myös että piti taas keskittyä olemaan lähellä hyppyä, ettei antanut tilaa kaarrattaa. Videolta huomasin edelleen olevani liian kaukana siivekkeestä ja juoksen koiran vierellä. Videolla molempien päivien juoksarit:
Puomille otin toiseen päähän exittiä kepeille (avokulma!!!!) ja toiseen päähän putkeen jotta saatiin tehtyä sekä tuttua että uutta. Aivan loistavasti teki, ei yhtä ainoaa loikkaa koko treenissä, kepeille kaksi ekaa osumaa oli vähän ylhäällä mutta kriteerissä, kolmas aivan loistava. Putkeen kaikki exitit oli täydellisiä kahden takajalan osumia. Woooow! 

Ilmoitin Jujun 12.11. Tamskille kolmelle radalle. 
______________________________

Tokoon olen laatinut suunnitelmaa, jossa teen tarkoin suunniteltuja treenejä, joissa yhdistyy meidän kovasti rakastamat temput ja tokon liikkeet. Juju tekee kotona aivan super ihanalla ilmeellä ja on aivan pähkinöinä kaikista typeristä PA jutuistakin, kun sekoitan sen joukkoon temppuja. Loppujen lopuksi toko liikkeetkin on koiran maailmassa vain temppuja temppujen joukossa, joten miksi tehdä niistä tylsempiä. Tehdään tokotreeneistä sirkuskoulu. Katsotaan mihin se vie. Tämä tietysti edellyttää isoa panostusta suunnitelmallisuuteen, koska tietty haluan että varsinaisen liikkeet menee eteenpäin myös. Lisäksi mietin että vähennän tokosta lelupalkkaa, koska namipalkalla saan mielentilan oikeammaksi ja palkan odotuksen alemmas.


Jalat järjestyksessä?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti