tiistai 24. huhtikuuta 2018

Paluu normaaliin arkeen!

Täällä aletaan hiljalleen palautua normaaliin arkeen. Loput pennut kävi maanantaina ell tarkissa, eikä niistä löytynyt huomautettavaa. Binin toinen kives ei ollut tunnusteltavissa ja toinenkin oli hyvin pieni, joten tätä nyt seurataan. Linkilläkin kivekset laskeutui paikalleen vasta ekojen rokotusten jälkeen, joten sinällään ei niillä kiire ole. Bin keskittyi kasvamaan muuten, ja se painoi maanantaina 6,5kg!!! Bin oli jo syntyessään isoin pentu, ja se kyllä piti tästä saavutuksesta visusti kiinni!

Bin lähti maanantaina uuteen kotiinsa, Mindy bortsun kaveriksi. Binistä tulee isona ainakin paimen, mutta myös agility ja toko oli harrastuslistalla. Binistä on mihin vaan, hän on kuin isänsä, niin ulkoisesti kun luonteensakin puolesta. Bin pääsi niin hyvää kotiin kuin mahdollista mikä on kiva, kos hän oli aika special boy loppuun asti. Ei varmasti tule päästämään uutta kotiaan helpolla, mutta ainakin se on pirun sitkeä pentu, joten siitä varmasti on hyötyä myöhemmin ;)Mulla on tällä hetkellä siis vielä kaksi riiviöpentua, jotka kyllä järjestää kasvitädille varmasti niitä kuuluisia HETKIÄ vielä ennen kuin toinen lähtee maailmalle. Enkä jaksa uskoa että Hupikaan tulee päästämään mua helpolla, mutta se ei kaiketi tarkoitus ollutkaan. Mutta kyllä on hei helppoa kahden pennun kanssa!!! Kun kolmenkin pennun kanssa oli jo aika helppoa.

Ja sitten Jujuun ja treenihommiin. Oltiin siis lauantaina Marikan ratakurssilla Somerolla. Ja Jups oli HIENO!


Odotukset ei todellakaan ollut kovin korkeat koska ollaan treenattu talven aikana yhden käden sormilla laskettava määrä, ja pellollahan ollaan oltu viimeksi joskus lokakuussa. Mutta ajattelin että mennään ja kokeillaan miten radan ajo sujuu, ja treenataan sitten sitä mikä ei suju. Ekalla kierroksella ajettiin kisaomaisesti rata läpi. Lähetin Jujun tolpalta oikean kautta. Haku oli noin 150m. Hakukaari oli laaja ja hyvä, hiukan meinasi jättää vajaaksi ja stoppasin liian aikaisin. Nosto siksi vino. En myöskään lähtenyt heti korjaamaan, jonka olisin toki voinut tehdä, ja tuonti oli myös siksi offline jonkun matkaa. Tolpan kierto oli hieno, joku ahdas flänkki siinä oli mutta muuten. Ajo tolpalta ekalle portille kävelin mukana, ajo oli suoraa, vaikka ajoin tarkoituksessa offline, koska veto oli laitumen toiseen päähän ja halusin varmistella hyvää ajoa. Käännös eka portilta tiukka ja rauhallinen, Juju käsitteli eläimiä tosi kauniisti. Flänkit myös aukesi ja Jups otti steadyt erinomaisen hyvin, vaikka se on yleensä ollut hankalaa. Peruskuljetukseen kuitenkin vaihdettiin koska pelasin varman päälle -  muut treenaajat (Jumesniemen porukka) sanoi että olis pitänyt ajaa pp koko matka, koska Juju sen kyllä osaa, ja nyt lampaat lähinnä käveli mun perässä eikä Jups joutunut tehdä sen eteen mitään. Häkityksessä oli joku ylimääräinen säätö, kun Juju oli vaikea jättää vartioimaan, kun luuli varmaan käännöstreeniksi tai että haluan sen kauemmas ja lähti siis mukaan luopui lampaista kun kävelin ohi häkin luo. Käskin kuitenkin sitkeästi pysymään standissä, ja katsomaan lampaita, ja lopulta se pysyikin ihan hyvin. Tästä se kuitenkin selvästi vähän otti kuumaa, koska flänkki lauman taakse oli ahdas. Lampaat käveli ilmaiseksi häkkiin. Häkkiin Juju meni mielellään ja meni ihan kauniisti lauman taakse, saisi mennä vielä enemmän katse pois eläimistä mutta muuten ok. Häkistä ulos oli vauhdikas, liiankin, mutta se sallittakoon, koska muuten kaikki meni tosi rennosti ja rauhallisella temmolla <3


Ehkä yksi treenin tähtihetkistä oli kuitenkin ratakurssin ulkopuolinen juttu, kun saatiin Jujun kanssa hakea toiselta pellolta iso lauma takaisin treeniaitaukseen. Melkein heti portin jälkeen oli syvä oja, minkä yli ensinnäkin koiran piti lähteä lauma hakemaan sokkona, ja sitten työntää ne ojan yli jotta sain ne portille. Juju lähti vasemmalle tosi hienosti, laajasti ja kyselemättä, hyppäsi ojan yli ja jatkoi kaarta kunnes bongasi lauman ja sitten vielä itse laajensi kaarta sopivasti että kattoi koko lauman. Ihana rauhallisesti toi ne, työnsi ojan yli ja sai lauman portista ulos pellolle. Osa porukasta veti portilla Uukkarin, ja ne piti vielä hakea kapealta kaistaleelta meidän puolelta ojaa takaisin, mutta koiran piti silti tehdä hyvä hakukaari, jotta kattoi koko porukan. Pieni säätö oli, että sain Juju hoksaamaan, että siellä olikin vielä eläimiä ja luopumaan toisesta laumasta, mutta kun sain sen lähtemään, se teki töitä vallan mahtavasti <3

Tokalla kierroksella otettiin haku vasempaan, ja kävelin vähän auttamaan koska vasen on vaikeampi suunta. Mutta Jups menikin hienosti hakukaaren päähän asti ilman apua. Nostossa ja tuonnissa ei kuunnellut vaan halusi vaan tuoda lampaat miten itse tykkäsi. Otettiin nyt ajona kolme väliä, ja eka väli oli taas aika ok, vähän seilausta kun pikkuflänkit ei pelannut kunnolla, tai siis korjasin linjaa liikaa ja sitten taas liikaa. Lambit veti tästä vähän herneet nokkaan ja meinasivat että nyt karkaavat, mutta Juju paikkasi hienosti ja toppasi eläimet ihan kohtuullisen kauniisti. Ajettiin loppumatka tiukemmin käskytettynä, jotta sain steadyt läpi. Sitten halusin ottaa uudestaan hakua autettuna ja niin että piti kuunnella nostossa, ja jatkettiin kaarta tasapainosta pois ja sai nostaa vinoon. Teki näitä tosi hyvin, kuunteli ja jatkoi kaarta pois tasapainosta ja takaisin. Kun kuunteli ja avasi flänkkiä niin sai ajaa. Hyvä Jups!

Hupi oli mukana ja otti päivän rennosti. Sai tulla katselemaan treenejä ja kuuntelemaan pilliä, ja sitten sai tulla käymään mun mukana hakemassa kahvia talolta, ja käyttäytyi kuin olisi aina käynyt siellä <3
Maanantaina sitten oli alunperin ajatus mennä tottiskentälle mutta kaunis ilma kutsui metsään. Mulla oli pennut (kaksi jäljellä olevaa) mukana ja päätin että käytän ne samalla metsälenkillä ja teen Jujulle kauden ekan jäljen. Talloin 300m kolmella kepillä ja vikan kepin paikalla pallo :) Maasto oli hakkuuaukeeta, joten polkuja ja harhoja oli varmaan riittävästi. Jäljen vanhetessa tehtiin esineet, noin 20x50m luiskalla 2 isoa esinettä, otettiin molemmista hajuhaut. Helposti nousi, lopussa tein vielä viimeisen niin että jätin Jujun odottamaan ja vein sen nähden pallon ja lähetin hirmu hetsauksen saattelemana hakemaan sen vielä. Haki niin että sammaleet pöllysi.

Jäljelle lähti suoraan tien reunasta, ei ollut janaa ollenkaan. Jäljesti kauhealla vimmalla ja siitä johtuen meinasi jyrätä ekasta kepistä yli. Pyysin ottamaan uusiksi ja sitten nousi keppi ja sai kauheat keppibileet :D sen jälkeen nousi kaikki tasaisesti, yksi kulma jäljestettiin uudestaan kun jyräsi kulmasta yli, ja palasi sitten jäljelle kauhean kaaren kanssa. Hyvin korjasi ja korjauksen jälkeen jäljestys muutenkin tarkentui. Kepit ja pallo nousi. Huomasin, että pitää jatkaa nyt siitä mihin jäätiin, että merkkaan kulmat ja kepit jotta voin vahtia niiden tarkkuutta.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti