keskiviikko 11. huhtikuuta 2018

Pennut täyttivät 7 viikkoa.

Kreisiä, täysin hullua. Nämä on lähinnä olleet kasviksen tuntemukset viimeaikoina. Pennut kehittyy aivan valtavaa vauhtia, ne on jo pieniä bordercollieita, jotka kyttää ja hyökkii, puree ja taistelee vimmatusti. Kaiken ne tuhoaa, ja sanoinko vielä että ne puree. Ja aivan /#&€%&#("n kovaa. :D

Viikonloppuna oltiin pidemmällä roadtripillä, kun pennut lähti mun ja äitinsä mukana Lohjalle kylään. Ensin perjantaina harjoiteltiin töissä oloa puoli päivää, ja sitten lauantaina pennut tuli koko 5h päiväksi mukaan töihin. Töistä sitten lähdettiin suoraan ajamaan Lohjalle.

Pennut tapasi viikonloppuna hirveästi erilaisia, eri ikäisiä ja näköisiä ihmisiä, uusia koiria ja kävivät uusissa paikoissa. Ne sai maistella ekaa kertaa maata, ja jyrsiä heinikkoa. Sula maa oli aluksi tosi jännä pentujen mielestä, ei ne sitä pelänneet mutta hyökkäilivät ja hyppivät kettuhyppyjä maata kohti :D Pennut sai taas kuunnella mitä ihmeellisempiä ääniä kaupungissa ja uusissa kodeissa missä käytiin. Tehtiin myös ekat hihnakävely harjoitukset. Smudge ja Hooey oli kuin villihevoset narun päässä, lähinnä takatassuilla. Muut olivat hyvin sivistyneesti, ja liikkuivat samaan suuntaan pienen suostuttelun jälkeen. Ihanan reippaita pieniä koiran alkuja, näistä tulee niin hienoja harrastustyyppejä uusille omistajilla. Myös Jonna kävi iskä Linkin kanssa pentuja moikkaamassa, ja iskä jatkoi vuoden isä palkinnon tienaamista. Niin mahtavaa, miten hienosti Link osaa pentujen kanssa olla, parempia koirakokemuksia ei voisi pennuille toivoa.

Vähän on jo haikeaa, kun tämä projekti lähenee sitä pistettä että pennut lähtee maailmalle. Taint lähtee ensimmäisenä, ja se aika on jo ihan kohta! Siis 6 päivän päästä. Muut jääkin sitten vielä hetkeksi. Smudge lähtee 9vk iässä ja muut sitten 9-10vk välissä. Uudet kodit on kaikki täydellisiä, juuri jokainen omalle pennulleen sopivia. Hyvillä mielin saan pennut luovuttaa uusiin koteihin, vaikka kamalan haikeaa se onkin. Ne on jokainen mulle niin tärkeitä pikku piraijoita, että en voi kun toivoa, että niistä tykätään yhtä paljon uusissa kodeissa kun mitä minä niistä tykkään <3

Jups on päässyt myös jo hiukan treenailemaan. Hallille ei edelleenkään ole ehditty, koska pentujen aamurutiinien takia mä joutuisin heräämään ihan epäinhimilliseen aikaan niiden kanssa. Mutta lampailla on jo vähän käyty ja Jups on ollut pätevä. Täytyy taas alkaa ryhdistäytyä treenipäivitysten muodossa, sitten tämä blogi taas heräilee talviunilta paremmin :) Jujulla on vaihtelevasti lihaksisto jumissa, onneksi ensi viikolla sille tulee taas hieroja käymään, ja fyssariaikaakin varailen sitten kun loputkin pennut lähtee.

Tänään eli pentujen ollessa ihan 7 ikäviikon korvilla, Jups oli ensimmäistä kertaa aamulla sitä mieltä ettei hän kyllä aio enää pentuja imettää. Harmi sinänsä, että nyt tulee vaihe, jolloin pennut eivät saa olla niin paljoa äitinsä leikitettävänä, koska en halua että Jups ahdistuu turhaan pennuista. Pidän ne nyt sisällä jatkossa kokonaan erikseen, vain ulkona saavat leikkiä yhdessä, kun Jups pääsee niitä hyvin karkuun. Varmaan koitan vielä huomenna haluaako Jups imettää edes yhtä kertaa päivässä, jos ei, niin tarvetta sille ei ole. Olen rasvaillut mahaa Vetramil suihkeella joka imeytyy nopeasti, ihan kamalia naskalin jälkiä on Jupsilla mahanalus tikattuna, en yhtään ihmettele ettei oikein imetys enää mammakoiraa houkuttele...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti