tiistai 3. huhtikuuta 2018

Viikot 4-6. Kasvattaja tippui kyydistä.

Nonnih, tällekin pentubloggaukselle kävi kuten aina muillekin, kun pennut kasvaa ja vauhti kiihtyy, ei vain ole ollut aikaa eikä energiaa kirjoitella päivitystä pennuista :D Harmi sinänsä, olisi itselleen ollut kiva pitää tarkempaa kirjaa jutuista, mutta ei mahda mitään :)

Tosiaan, pennuilla vauhti kiihtyy. Näiden viikkojen aikana on mm:
-ulkoiltu enenevissä määrin
-tavattu vieraita ihmisiä
-opeteltu moikkamaan kaikki ihanat ihmiset hirmuisella innostuksella
-opeteltu järsimään erilaisia materiaaleja :D
-tapeltu sisarusten kanssa
-syöty kokoajan enemmän kiinteää ruokaa, ekat kiinteät pallerot jauhelihaa saivat 3vk iässä, ja siitä sitten määrää on hiljalleen kasvatettu
-käyty autoilemassa useita kertoja
-pidetty pantoja ja vaatteita päällä
-käyty vieraissa paikoissa, mm. wuffissa, ja katsomassa maaseudulla ankkoja, kalkkunoita ja lampaita
-tavattu vieraita, kilttejä koiria
-opeteltu leikkimään ihmisen kanssa leluilla
-kuultu useampaan kertaan ihmisen kiljahtavan kun sitä puree liian kovaa :D

Pennuillekin on jo kodit valittu. Itseasiassa pääsiäisenä selvisi loput valinnat, kuka ja minne. Pentu kyselyitä tuli aivan tolkuton määrä, ja mulle kilttinä ihmisenä oli jotenkin prosessin vaikein vaihe, kun jouduin niin monelle tuottamaan karvaan pettymyksen.

Meille kotiin jää Hooey <3 pentueen rääväsuu, troublemaker ja miss kukamuumuka. Ja juuri näistä syistä. Hooeyn nimeksi tulee Hupi, ja Hupi liittyy tähän blogiin kiinteämmin sitten kun saadaan tämä pentuprosessi vietyä niin sanotusti maaliviivan yli.

Mammakoira voi hyvin. Väsymystä on ilmassa, ymmärrettävistä syistä. Juju on lenkkeillyt, ja sillä on käynyt hieroja/kraniohoitaja availemassa paikkoja. Treenattu ei olla, mutta jumpattu joo, ja tasapainotyynyillä seisosteltu. Juju on tiputtanut lähes koko turkkinsa ja palelee nyt käytännössä jatkuvasti. Takitus siis jatkuu vaikka kevät koittaa. Pennut alkaa olla mammakoiralle aika raskaita ja oikeastaan kun pennut täytti 5vk, ei mamma ole enää nukkunut öitään niiden kanssa. Se imettää nyt 2-3krt vuorokaudessa, ja se tuntuu olevan Jujun mielestä enemmän kuin tarpeeksi.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti