torstai 31. maaliskuuta 2016

You feel like a home

Pieni blogitauko välissä ja taas jatkuu :)

Olin viime viikon sairaslomalla, ja tosi kovassa flunssassa. Treenit jäi aika vähiin, mutta tehtiin lenkkien yhteydessä tokojuttuja ja temppuja. Juju nautti rentoilusta, mutta yhtä paljon se oli innoissaan kun päästiin taas treeneihin.

25.3. Oltiin Päivin valmennuksessa. Tehtiin hankalaa rataa, jolla puomi-putki erottelua, hankalia ohjauksia, saksalainen ja backlap. Lisäksi aika tiukka avokulma kepeille ja sitä ennen aika kaukaa piti ohjata sylkkäri tai poispäinkäännös esteelle. Alla piirros kohdista mitä tehtiin osissa.
Päivin valkku 25.3.
Alkuun kulma aloitus, työntö kohti ykköstä ja siitä veto ja valssi kakkoselle. Tämän meni yhden mokan jälkeen ihan hyvin, käännyin liian aikaisin valssiin ilman kunnon vetoa ja Juju tuli väärinpäin tuon kakkosen. Aalla katsottiin että ei osunut kovinkaan hyvin kontaktille tällä kertaa ja päätettiin ottaa kehikko takaisin treeneihin. Ehkä vähän liian pian jätin sen pois. 

5-6 veto meni hyvin, vähän pakittamalla mutta muutoin ok. Ekassa putki-puomi erottelussa lähti puomille täysiä. Näköjään oli kovempi veto sinne. Seuraavalla yrittämällä blokkasin puomin kunnolla ja sujahti putkeen. Puomin poimi hienosti heti sen jälkeen vaikka oli kauempana ohjaamassa. Puomin kontaktit otti myös tosi mukavasti vaikka ohjasin takaa ja kauempaa testin vuoksi. Hyvä piippis!!

10 on kuvassa näköjään väärällä puolella. Se tehtiin saksalaisella takaa kiertäen siis ja kierrätettiin ulkokautta. 11 backlap, joka toimi yllättävän hyvin, paremmin toimi kuin viime kerralla, toki sitä on harjoiteltu kovasti :) Saksalainen oli vähän hakusessa. En vielä osaa kaikki ohjauskuvioita niin että tietäisin heti mikä on minkäkin erotus eli esim. mikä erottaa saksalaisen takaakierto-persjätöstä?? Mutta sekin selvisi.

Keinun teki tosi mageesti taas ekalla kertaa. Tokalla kertaa varoi enemmän. Ei saisi tehdä treeneissä kuin kerran sen keinun, kun tekee hyvin. 14 piti ottaa vähän etumatkaa ja tönätä kauempaa, jotta pystyi tekemään 15 poikkarin tai sylkkärin. Kokeilin molempia, sylkkäri toimi paremmin ja oli nopeampi. Kepeillä lähti joka kerta oikeaan väliin, vaikka oli hankala kulma :) Jipii, keppitreenit tuottaa tulosta! Niin eikä ollut verkkoja ollenkaan auttamassa.

Kaikenkaikkiaan kivat treenit, ja fiilis oli hyvä.
___________________________________________

Oltiin me perjantaina myös tallilla pitkästä aikaa. Juju pääsi lenkille mukaan ja myös tallihommiin lenkin jälkeen. Kyllä sai olla ylpeä pikkumustasta kun ekaa kertaa ikinä oli ahtaissa tiloissa heppojen kanssa ja osasi olla tosi nätisti ja rauhallisesti. Tarhaan heppoja viedessä olisi väkisin tullut tarhaan mutta uskoi lopulta kun käskin odottaa ulkopuolella :)___________________________________________

Viikonlopuksi lähdettiin Lohjalle mökkeilemään. Saatiin siis hyvä tilaisuun käydä Somerolla Woollandiassa paimentamassa. Vielä kun kuulin, että Kaisla kouluttaa juuri tuolloin siellä, niin varasin paikan heti.

Maanantaina oltiin siis paimentamassa ja korkattiin sitä myötä tämän vuoden paimennuskausi. Paikalla oli tosi paljon porukkaa, ja ilmeisesti aikataulullisesti oltiin aikalailla myöhässä, siksi suurin osa ajasta meni odotteluun. Itseä ei tietty haitannut katsoa muiden taitavien treenejä, mutta olisi pitänyt jättää koira autoon. Se keräsi aikamoisen kiekat ennen treenejä. Tehtiin ensin ihan muutamat kierrot pikkuaitauksessa ja todettiin heti että ei, ahistaa, tila ei meille riitä. Jujun kanssa ei oo vielä tehty ahtaissa paikoissa ja sitä selkeästi ahdisti  mennä niin lähelle vielä. (kuvat on kaikki tiistailta)
Otettiin iso lauma laitumelle ja treenattiin pätkissä. Lampaat oli tosi laiskat ja hitaat ja vielä aika liimaiset, joten niiden kanssa tekeminen oli aika raskasta. Eka kierros Jujun kanssa meni kuitenkin ihan hyvin, malttia oli ja se yllätti mut tottelemalla stoppeja ja suunnanvaihdoksia. Muutaman kerran syöksyi taas oikeassa kierroksessa lampaiden takana, mutta teki myös ihan hyviä toistoja. Hakuja ei pystytty tekemään, koska lampaita ei pystynyt jättämään, ne seurasivat perässä heti kun lähdettiin poispäin. Vielä en voinut jättää Jujuakaan pitämään niitä, se olisi ollut vähän liian hankala heti ekaksi kerraksi.Tokalla kierroksella odottelun jälkeen Jujulla oli aikalailla ajatus hukassa ja se hämmentyi entistä enemmän kun vaadin vähän liian vaikeaa. Yritin saada etäisyyttä Jujun ja lampaiden väliin POIS käskyllä, mutta kun ei uponnut, niin oli pakko lähteä kohti koiraa ja yrittää paineella saada sitä kauemmas. Tästä seurasi se, että lampaat tuli mun perässä ja se vasta hämmensi koiraa kun halusi kiertää taakse ja mä vaan ajoin poispäin. Joo, aika vaativa tehtävä :D Kaisla sitten piti lampaita Lotan kanssa että saatiin tehtyä muutama haku ja siihen lopetettiin. Hauissa lähtisi mieluusti kohti. Täytyy sitä poispäin ajoa alkaa opettelemaan, niin saadaan se erotettua kaarista.

_______________________________________________

Tiistaina oltiin heti perään paimentamassa uudestaan Woolandiassa Kaislan kanssa. Treenaamassa ei ollut muita, ja otettiin kevyet nuoret lampaat jotka ei tarranneet ihmisiin ja oli aika lentäviä. Ja voi vitsi että olikin hyvä valinta. Juju joutui oikeisiin töihin ja tajusi että sillä juoksentelulla lauma karkaa. Joten oli pakko pitää tiivis kontakti ja keskittyä. Lampailla oli myös kova veto lampolaan, joten Lotta ja Juju sai myös tehdä yhteistyötä kun toinen aina piti laumaa keskellä peltoa niin että jos yrittivät karata niin toinen blokkasi ja toinen sai treenailla rauhassa. Saatiin tehtyä pitkää kuljetusta luontaisella vaistolla. Vähän vaadin tilaa ja pois käskyä, mutta muuten annoin Jujun fiilistellä, kun maltti pysyi mukana. Hakukaarilla oli ongelmana ettei saada oikein kaarta aikaiseksi, täytyy ottaa ne suunta käskyt nyt heti mukaan taas. Kun jätin koiran kauemmas ja lähetin kaarelle, toimi parhaiten :) Yhden kerran lampaat pääsi karkuun kun yritin sitä oikeaa kierrosta runtata läpi ja sitten saikin lähettää kauas hakemaan. Ei mennyt kaukana maahan käskystä, mutta enpä mä osaa kaukana sitä vielä ohjatakaan. Toi kuitenkin lampaat ihan rauhassa ja oli kyllä niin tyytyväinen itseensä. Kuitenkin sen verran jännitti, että kun lopetettiin, meni Jujulla maha kuralle :D

Hivenen oli kurainen pikkumusta treenin ja lenkin jälkeen.
________________________________________________

Keskiviikkona 30.3. oli Annen aksavalmennuksen vuoro. Rata oli seuraavan näköinen:Alussa ei mitään ihmeempää, muutakun että muisti kertoa jo ennen pussia että vaihdetaan ohjauspuolta. Muuten livahti pussista selän taakse. Pussin aikana pitikin kurvata täysiä, jotta ehdin kääntää putkijarrun jälken valssilla hypylle. Aalla oli kehikko, meidän ihan itse tehty versio, joka herätti hallilla hilpeyttä :D Anne oli kuitenkin sit mieltä, että kehikkoa pitäisi nostaa ylöspäin, jotta saadaan luonnollinen laukka osumaan kehikkoon. Tuollahan me ollaan A opeteltu, ja kun on osunut tuohon, niin on tehnyt An omaan silmään tosi hienosti. Ehkä sitä voisi vähän nostaa, mutta en halua kovin paljoa, nimittäin ilman kehikkoa Juju on osunut juuri kontaktin rajalle, ja haluaisin että osuisi ihan kunnolla niin ettei se jäisi epäselväksi.

Aan jälkeen kauempaa tönäisy esteelle ja siitä persjätön kautta seuraavalle ja sieltä kepeille. Kepeille lähti joka kerta oikeaan väliin, eikä tehnyt keppivirhettä vaikka vedätin ihan kunnolla ja otin sivusuunnassakin etäisyyttä ja tein vielä valssin keppejen lopussa. Hyvä JuuJuu :*

Tähän asti tehtiin ekassa vuorossa.

Tokassa vuorossa jatkettiin tästä. 15 takaakierto päällejuoksu, mokattiin kerran kun en tehnyt päällejuoksua selvästi niin Juju meni ohi. Tokalla kerralla kääntyi vähän liiankin jyrkästi kun käänsin koko kropan päällejuoksuun, mutta kolmannella hinkkauksella saatiin onnistuminen kun katsoin laskeutumispaikkaa ja käänsin vain yläkropan ja otin oikean käden mukaan. Putken jälkeen taas se sama lähetys esteelle 17. Yksi askel kohti ja kädellä tonäten niin sain lähetettyä aika kaukaa. Valssi väliin 19-20 ja 20 jälkeen lähetys eteen 21. Olin ennen treenejän ihan varma että Juju irtoaa huonosti seinää kohti, mutta loppupeleissä irtosi kovin hyvin. Ohjasin siis suoraan putkeen kauimmaisesta päästä niin että Juju ehti nähdä jalat putken päästä ja kääntyi siksi hyvin heti putkesta tultuaan. 

Tähän asti päästiin meidän vuorolla. Olisin halunnut vielä kokeilla saksalaista tuolle 26 mutta en ehtinyt. Ensi kerralla sitten. Olisi myös pitänyt videoida, mutten kehdannut pyytää ketään kun olin vikassa vuorossa.

Treenien jälkeen oli kyllä tosi voittaja fiilis!! Juju kulki tosi mageesti, ja saatiin kivoja kohtia tehtyä ihan oikein. Anne on mukava valmentaja, joka osaa olla riittävän vaativa, mutta kuitenkin niin että mä ymmärrän ihan todella mitä tein väärin. Koen että saan tällä hetkellä tosi paljon hänen tunneistaan irti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti