keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Its all about us

7.4. Oli Annen ratatreenit SDP hallilla. Rata näytti tältä:Tehtiin vain 18 asti. Alkuun sivuirrotus ja lähetys putkeen. Tämä oli tuttua. Anne halusi että esteelle 4 tehdään japanilainen. En ole sitä koskaan tehnyt joten vähän sai hakea taas että mikäs se oli... Onnistui kuitenkin heti ekalla kerralla, ajoitus oli himpan myöhässä, mutta Juju kääntyi hienosti esteelle. 5 tein ensin ihan lähetyksen ja jarrutuksen ja siitä ohjasin oikealla kädellä esteen kautta kepeille ja vaihdoin puolta kepeillä alkupäässä. Toimi heti ja Jujusta huomasi että tätä on harjoiteltu. En edes yrittänyt vaihtaa puolta lopussa, sitä kun ei ole yhtään treenattu vielä. Keppien jälkeen palkkasin. Hinkattiin japanilaista ja Anne halusi että teen myös 5 vastakäännöksen kauempaa jotta ehdin ohjata vasemmalla kädellä sekä 6 että kepeille 7. Näin oli nopeampi, kun Juju ei jarrutellut juurikaan. Huomasin kuitenkin, että tätä umpikulmaan vasemmalla kädellä ohjaamista ei ole kauheasti harjoiteltu, niin se otti muutaman toiston, että onnistui.

Tauko.

Toisella vuorolla tehtiin kepeiltä eteenpäin. Kasille lähetys ja 9 askel hypyn suuntaan tönäisy taakse. Valssi ja 9-10 vastakäännös aika kaukaa jotta ehdin juosta paremmin puomin alastuloa vastaanottamaan. Puomin alastuloa harjoiteltiin namin kanssa niin että jätin nameja alas, ja näytin Jujulle ja sit tultiin kovaa. Sain näin harjoiteltu leijeröintiä puomin alastulolle. Pidettiin myös joka kerta lelun repimis bileet puomin alastulolla.

Sit olikin kunnon vauhtisuora ja lopuksi putki 16- este 17 väliin persjättö ja 17 takaakiertona. Itse olisin ensin kierrättänyt ulkokautta paremman linjan takia, mutta tehtiin niinkun valkku sano :)

Kivat treenit oli, ja Anne sanoi, että Juju on kisavalmis. Kehui että on hyvin koulutettu koira mulla. :)

Niin että sit laitoin sen ekan kisailmon vetämään....jaiks.

____________________________________________________

Lauantaina oltiin tokoilemassa duunipaikan viereisellä kentällä. Just sopivasti oli kuiva tunti päivässä niin ehdittiin hyvin. Tein ehkä 20min taukoineen.

Aloitettiin paikkiksella, joka sujui hyvin. Kerran Juju korjasi takajalkojen asentoa (näkyy videolla). Laitoin paikkiksen aikana kartioita paikalleen ja heiluin edes takas, hyvin pysyi.

Sitten tehtiin merkin kiertoa. Oli vähän vaikea paikka, kun oli toinen kartio vinosti edessä, ja Jujuhan bongaili sitä alkuun. Helpotin näyttämällä oikean. Näitä ei videolla kun kone sekoili ja poisti pari videota kamerasta enkä löytänyt niitä enää mistään :O Tein toiseen suuntaan muutaman kokonaisen liikkeen edestä sivulle asti. Kivasti teki ottaen huomioon että tein nämä ekaa kertaa. Lähti myös nopeasti kiertämään.
Seurauksessa kääntymisen ongelmat jatkui. Ärsytti treenin jälkeen kun jäin hinkkaamaan niitä. Ois pitänyt vaikka sit imuttamalla otta pari tosi hyvää ja lopettaa siihen. Käännöksissä Juju tosiaan ei käänny takapäällä pois alta, vaan tekee sivuttaisliikettä. Saatiin muutama hyväkin, ja 90 asteen käännökset olikin tosi kivoja. Täykkäreissä tuli ongelmaa. Opetin Jujulle myös seurauksen peruutusta, niin ettei istu vaan kävelee taaksepäin. Ajattelin ottaa ohjelmistoon vatitempun, jossa etujalat vadilla ja takajaloilla pyöritään ympäri. Sais aktivoitua noita käännöksiä varten. Kokeilin myös sanoa aina käännöksissä Seuraa tai Juju, niin skarppasi.

Tein lopuksi myös myös kapulan kanssa nostoja, ja naksuttelin ihan vaan nostamisesta. Hyvin teki, vaikka kapula ei olekaan kovin hauska vekotin Jujun mielestä. Sain myös yhden tosi kivan pidon aikaan. Kokeilin myös namista luopimista kapulan pidon aikana, sekin toimi ihan ookoo.

___________________________________________________

Sunnuntaina lenkkeiltiin kunnolla ja palauteltiin pitkillä metsäkävelyillä. Kilsoja tuli 13km ja aikaa meni sitäkin enemmän.

____________________________________________________

Maanantai omistettiin möllöttämiseen.

____________________________________________________

Tiistai aamuna oltiin aksailemassa omissa treeneissä hallilla. Päätin tehdä puomin kontakti treeniä ja keppejä. Puomin kontaktit otti hienosti. Tein 5 toistoa kumpaankin päätyyn. Tavallaan tuli ekalla yli (kun ei malttanut odottaa vapautusta) muut teki napakasti pysähtymällä. Yritän ottaa tiukemman kriteerin Jujulle tuonne puomille ja vahvistaa kovasti tuota päähän tulemista sekä nameilla että lelulla palkkaamalla. Välillä tuntuu ettei se ole ollut Jujulle ihan selviö.

Keppejä tehtiin suoraan renkaalta niin että Juju joutui kokoamaan ja jarruttamaan kunnolla. Tämähän oli epiksissä vaikeaa. Ei tehnyt yhtään sisäänmenovirhettä, mutta kepit oli päin seinää, ja vielä nurkassa, joten ei meinannut aluksi mennä vikaan väliin kun olisi kääntynyt musta pois. Otin yhden toiston ajaksi verkon vikaan väliin, se auttoi. Tehtiin lisäksi vaikeaa umpikulmaa ja leijeröintiä. Tiukka umpikulma meni tosi hienosti, tein vielä puolen vaihdon keppien lopussa ja sekin onnistui. Yksi kämmi sisään menossa, muuten teki tosi kivasti. Videollakin näkyy hyvin toi miten vauhdilla kääntyy umpikulmaan. Hieno piippa <3 Leijeröintiä tein putken takaa, ja välissä oli myös yksi aita. Ekalla toistolla oli et What?? minne mun pitäs mennä, mut meni kuitenkin kun hoksasi :D Piti siis itsenäisesti mennä pelkällä käskyllä kepeille. Loput teki tosi hyvin, lopussa oli sama ongelma aluksi että vika väli oli vaikea, mutta korjattiin yhdellä toistolla verkkoavuilla.
Eilen olikin sitten kunnon sydämentykytyksiä aiheuttanut ell käynti mutta kerron siitä sit kun saan lopullisen lausunnon. Kaikki pitäs olla ihan hyvin kyllä :) Tänään illalla aksavalkkuun.

ps. niin on me höntsäiltykin, alla filmausta käpytunnarista ja Jujun lempparileikeistäEi kommentteja:

Lähetä kommentti