tiistai 19. huhtikuuta 2016

Soutaa ja huopaa

Oltiin aamulla tokoilemassa hallilla. Olin ajatellut, että tällä viikolla otetaan aksaa vasta torstaina, että säästellään vähän viikonlopun kisoja silmällä pitäen.

Otin teemaksi motivointi ja hauskan pito. Otettiin alkuun seurausta, ja palkkailin ihan pieniä pätkiä, perusasentoa ja ekaa askelta (eilen luin kuinka monilla koirilla on tuon ekan askeleen droppi, sitä yritetään välttää). Lisäksi tein muutaman 90 asteen käännöksen ja palkkasin heti hyvästä käännöksestä. Huomaan Jujusta että oon ehkä vaatinut siltä vähän liikaa tokossa liian nopeasti, koska se ei jaksa innostua itsekseen niin paljon kun huomaa että tullaankin hallille tokoilemaan. Joten haluan vähän nostattaa toko motivaatiota, on niin paljon kivempaa treenata innokkaan ja yritteliään koiran kanssa.

Kapula juttuja tehtiin myös, kapulan pitoa, ja muutama vauhtinouto. Kapulan pito meni yllättävän kivasti, piti rauhassa, ja irrotti naksautuksesta. Sitten otin myös pienen pätkän niin, että pidin kapulaa reiden kohdalla ja peruuttelin ja aina kun Juju otti kapulasta kiinni niin naks ja palkka. Tämä lähti toimimaan yllättävän hyvin kanssa ja sain hiukan lisättyä pitoaikaakin liikkeessä. Vauhtinoutoja otin kaksi ja annoin tiputtaa naksauksesta. Ekalla kerralla naks heti kun nosti, toisella annoin tuoda pienen pätkän ja naks ja lelulle.

Lopuksi höntsäiltiin ja tein poispäinkäännöksiä ilman esteitä ihan luontaisella vaistolla. :)Mutta mutta... käytiin treenin jälkeen vielä 30min lenksa ja lähdettiin töihin. Huomasin jo hallin pihalla että ihan kun Juju olis ollut hiukan epäpuhdas sen olkitassun puolelta. No ajattelin että johtuu hallin pihasta joka on ikävää terävää soraa. Eipä johtunut, työpaikan pihassa Juju ontui sitten jo ihan kunnolla. Ja taas sitä olkijalkaa.

Tuo jalkahan ei ole missään vaiheessa vielä parantunut ihan kokonaan, vaan se on vuotanut nestettä semmoisesta neulan mentävästä reijästä. Ei ole tulehtunut päällepäin, mutta jos reikä on mennyt umpeen, on jalka turvonnut ja reikä pitänyt avata jotta nesteet pääsee ulos. Välillä on tuntunut että menee jo tosi hyvin, ja sitten taas turpoilee. Mätää sieltä ei ole tullut ulos.

Musta tuntuu, että siellä on vielä joku pieni pala olkea joka pyrkii sieltä ulos, eikä nyt enää pääse. Jalka ei parannu kunnolla sen takia, kun Jujun kroppa pyrkii vierasesineestä eroon, mutta reikä ei ole tarpeeksi auki tai oljen pala on liian sivussa tai väärin päin, ettei se pääse ulos. Ja nyt se pyörähti sellaiseen asentoon tänään lenkillä että tekee kipeää.

Tuo video treeneistä on tosiaan otettu tänään aamulla just ennen lenkkiä. Katsoin vielä itse koko leikkaamattoman pätkän enkä huomaa siinä mitään, en minkäänlaista ontumista. Siksi luulen, että nyt siellä on joku mennyt äkillisesti huonoon asentoon. Huomiseksi varattu ell. Ja nyt jalka on turvonnut ja kova. Aiemmin vaikka on ollut turvonnut, on ollut sellainen nesteinen, ja pehmeä.

Oivoi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti