tiistai 12. kesäkuuta 2018

Älä usko kaikkea mitä ajattelet

...koska ne on vaan ajatuksia, eikä sinänsä totta.


Kisojen jälkeen ollaan tehty korjaussarjaa. Perjantaina treenattiin sekä Jujun että Hupin kanssa (!!) lampailla ja sitten sunnuntaina oli Marikan ratakurssi. Todettiin yhteen ääneen että taas saa mennä ihan back to basics, koska nyt kun ollaan omilla lampailla annettu vähän eri vapauksia tuonneissa ja flänkeissä kun "hommat vaan PITÄÄ SAADA TEHTYÄ" eikä kriteereillä ole niissä hommissa mitään väliä, niin tuollainen luontaisesti lampaiden lähelle tuleva koira tulee entistä ahtaammaksi. Juju flänkit sinällään on jo avattu muutamaan otteeseen matkan aikana, mutta nyt on ilmeisesti sen aika taas. Lisäksi ollaan muistuteltu stoppia ja siellä pysymistä, sitä että maahan stoppi on maahan stoppi, eikä se valu eikä veny. Pillillä on vihelletty käskyjä, edelleen vaatisi jonkin verran lisää treeniä, että suunnat toimii pillillä tuonnissa, ja flänkit aukeaa samalla tavalla kun ajossa. Alla hiukan pitkä video flänkkien availusta. Meidän lampaat juoksee tällä hetkellä enemmän ihmistä kuin koiraa karkuun, mikä on sinänsä kiva, että ne ei ole jatkuvasti sylissä vaan koira joutuu niitä oikeasti työstää, mutta samalla ne reagoi mun liikkeeseen voimakkaasti, mikä välillä aiheuttaa ristiriitaisia tilanteita koiralle. Ajatuksena tässä treenissä ja katsoa, että flänkki aukeaa, ja koira kiertää laumaa ympäri tasaisella etäisyydellä ja avaa flänkit samalla tavalla mun sijainnista riippumatta. Koira ei saa tuoda lampaita juuri koskaan, ehkä joka kymmenes lähetys jos silloinkaan. Ja ajaa saa vaan jos tekee super hyvin, mikään välimuoto ei riitä. Videon alussa käydään myös yhdessä hakemassa lampaat, koska aikaisemmin kun en ole itse kävellyt lampaille vaan antanut Jujun vaan hakea ne, sen ei ole tarvinnut totella mitään haussa, ja se luultavasti on yksi tärkeä syy tämän hetkiseen korvattomuuteen. Mutta nämä treenit meni hyvin ja kehtasin jättää videolle originaali äänetkin :D


Perjantaina myös junkkilapset kävivät lampailla. 4/5 on nyt ollut eläimillä asti, ja kaikki ovat tähän asti olleet niistä hyvin kiinnostuneita ja esittäneet syttymisen merkkejä.

BIN

TAINT

HOOEY

SMUDGE
Paimennuksen lisäksi on oltu muutamaan otteeseen hallilla, ja Jups pääsi tekemään ensimmäisen ratatreeninsä since tammikuu, siis maksirimoillakin. Hyvin meni ja tekniikka näytti hyvältä. Kovaa tuntuu kulkevan kyllä nyt, alkaa vähän himotella kisatkin taasen. Tänä aamuna tehtiin suoria exittejä vaihteeksi jotta saatiin taas vähän suoristettua koiraa, ja sitten vaan eri kääntymissuuntia hypyltä jne.Hupi pääsi leikkimään ja teki muutaman alkeellisen persjätön ja putkesta luopumista niin että piti tulla ensin käsitargettiin ja sitten putkeen. Pitää alkaa opettaa sille suuntia siivekkeen ympäri myös... se osaa jo tarjota siivekkeen kiertoa hienosti kyllä.


Sitten ollaan (jep, molemmat koirat) uitu ja lenkkeilty. Ja oli Hupin sisko Meikin kylässä yhden yön. Hupi the alligaattori meinasi pellolla ensin syödä siskonsa jälleen, mutta jotenkin pentukoti ilmeisesti laukaisi jotain tuntoja, koska meidän pihassa Hupi jopa hiukan mielisteli Meitä. Tytöillä meni kyllä leikit tosi hienosti, eikä yhtään varsinaista tunteiden kuumentumista nähty. Samat pentuleikit oli kun silloin aikaisemmin, makasivat sohvapöydän alla vuorotellen ja sieltä väijyivät toisiaan :D
Hupi on myös alkanut kopioida äitinsä mutkatonta lenkkikäyttäytymistä ja luopuu jo tosi hienosti vieraista koirista ja vieraista ihmisistä (niin kauan kun sitä ei huomioida)... mikä parasta, pääsen itse tässä niin helpolla nyt Hupin kanssa, kun Juju on oikeastaan se, joka Hupia näissä jutuissa kouluttaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti