tiistai 5. kesäkuuta 2018

Video oksennus

Jujun kanssa on jatkettu paimennusta ja juoksupuomia.

Mietin jo välissä, pitäisikö hyväksyä Jujulta puomilla vähän huonommat osumat käännöksiin, koska se osuu lähes aina kontaktialueen puoleen väliin. No sitten katsoit hidastukselta, niin ei itseasiassa osu, vaan vain näyttää siltä että osuu. Oikeasti se loikkaa juuri ja juuri osuen takajaloilla kontaktin yläreunaan. Niinpä sitten palattiin taas treenaamaan niitä oikeita osumia. Suorat osuu nyt prosentilla 95% eli tosi varmasti. Ainoastaan silloin jos jään paljon taakse ja edessä ei ole suoraan estettä ja käskytän menemään suoraan, arpoo ja ei osu. Joten keskitymme näin ollen kaikkeen muuhun paitsi suoraan etenemiseen. Onneksi hallilla on sattunut olemaan nyt puomi melkein joka kerta sopivasti siten, että sille on saanut tehtyä erillisiä exittejä, jolloin saan aina tehtyä suoria treenin alkuun ja loppuun ja välissä käännöksiä. Juju erottelee mageesti käskyt jo, mutta tosiaan osumia osumia...Lisäksi tehtiin pientä ratapätkää medirimoilla, ja aivan sairaan mageestihan tuo musta salama kulkee. On tehnyt älyttömän hyvää treenata puiden kierroilla in in treeniä (sisäpuolen takaakiertoja) ja suuntakäskyjä, ne helpottaa tosi paljon.


Paimennuksessa ollaan tehty lähinnä ykkösluokan tasoisia juttuja nyt ennen kisoja ja treenit on kulkeneet tosi hienosti. Haut toimii ja stopit ja kuuntelu kaaren päässä pelaa. Mutta oli tässä välissä yhdet epäonnistuneetkin treenit, kun huomasin, että Jups ei osaakkaan flänkätä lauman ympärillä kauempana, vaan helposti lähtee laajentamaan flänkkiä liikaa, kun haluaa väkisin tuoda lampaat. Eli lähtee flänkkäämään mua kohti liian laajasti jolloin lampaat ehtii valua jo ihan mun syliin melkein. Etenkin nyt kun tyypit todellakaan ei ole mitään laiskoja, vaan liukkaita kun mitkä. No tätä en todellakaan tarvitse ykkösluokassa, enkä oikeastaan kakkosissakaan, kun ajossakin saa kävellä mukana. Jujullahan toimii sisäflänkit ja ohjaus pillillä jo hienosti, mutta sitten kun se menee hakukaaren päähän ja sieltä flänkkää yli ja takaisin mun puolelle, niin mun ja lauman välistä meneminen on ongelmallista. Mutta ei tätä olisi nyt pitänyt treenata. Lopputulemana oli se, ettei Juju voinut mitenkään tajuta mitä halusin, eikä lopulta uskaltanut lähkeä flänkille ja arpoi suuntia, kun en antanut sen lähteä liian laajasti. Ihan siis treenattava asia kyllä mutta MIKSI OI MIKSI se pitää aina alkaa tämmöstä tehdä ennen kisoja...voi huoh.

Onneksi eilen illalla kun tehtiin vika treenit ennen kisoja, Jups oli tavallinen oma rohkea itsensä, eikä tuntunut ottaneen itseensä perjantaisesta. Tarkoitus oli painottaa stoppeja, mutta kas vain, stopit pelasikin loistavasti. Sitten ajattelin panostaa hakuihin ja varmistaa että tekee riittävän ilmavat kaaren päät ja kas vain, ne toimi loistavasti. Sitten tein ajopätkää, sekin pelasi ja lopuksi pikkutarhassa lähityöskentelyä, ja sekin oli täydellistä. Joten näillä eväillä huomenna kisataan <3 jännittää pirusti, kuten paimennuskisat tuntuu jännittävän.


Juju on myös tehnyt Trkman jumppaa Hupin ohessa. :D

Hupi on jatkanut trkman kurssin juttuja. 4in alkaa olla hyvällä mallilla ja Hupi menee jo pieneen laatikkoon. Tassutargetti on hyvin yleistetty, se osaa tarjota sitä mitä erikoisempiin targetteihin. Frog on kesken, ja se onkin vaikein Hupille tämänastisista jutuista.

Hupi on käynyt muutaman kerran lampailla ja osoittanut oikein kivaa ajatusta siellä. Hanakasti stoppaa, ja sitten kun ne liikkuu niin napakasti lähtee perään ja kokoaa nurkkaan. Pupinaatio pääsee aina silloin tällöin kun aikaa riittää, muutamaksi minuutiksi lampaille ihmettelemään. Malttia pitää sen kanssa olla. Tekisi niin mieli mennä sen kanssa joka kerta vähän kokeilemaan, muttei se kannata, kun ei naperolla edes jalkojen mitta riitä siellä vielä lampaita hallita.


Muuten Hupi on kunnostautunut olemalla ärsyttävän raivostuttavan ihana itsensä. Se tapasi siskonsa eilen ja ainoastaa aluksi ja lopuksi yritti syödä sen, joten edistyy :D Hupi ei varsinaisesti ole pentutreffi tyyppiä. Aikuisten koirien kanssa se on täysin ok, ja se tykkää varauksetta kaikista mutta pennut on sen mielestä tosi kamalia.

Hallillakin käytiin Hupin kanssa muutamaan otteeseen, mutta totesin että mitä me siellä tehdään, kun ei ole mitään suunnitelmaa olemassa treenien suhteen. Hupi osoittaa jäätävää putki kyyläämistä ja ihan selvästi sillä on jo nyt kova odotusarvo tehtävien suhteen joten se pitää pitää kentällä kiireisenä. Muuten alkaa putki- tai kiertojumitus. Se ei passivoidu, mutta helposti turhautuu jos ei saa mennä tekemään sitä tehtävää mitä halusi ja lisäksi nami palkkana alkaa olla sille lähinnä loukkaus kyseisistä tehtävistä :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti