torstai 7. kesäkuuta 2018

SBCAK kisat Somerolla

Jups kisasi eilen siis Somerolla paimennuksessa ykkös luokassa. Se oli Jujulle SBCAKn toiset kisat ja kolmas ajettu kisarata. Tuloksena 74p.  ja jälleen PAIM1 PPR1 ja 3. sija.

Mua jännitti ihan kamalasti kisat. Siis aivan tolkuttomasti. En muista koska mitkään kisat olisi jännittänyt niin paljon, varmaan viimeksi edelliset paimennuskisat. Oli jopa vaikeaa saada aamulla syötyä kunnolla, ja ajomatka oli aika tuskaa. Mutta perille päästiin ja jännityskin alkoi helpottaa kun päästiin kisapaikalle. Paikkana Woollandia on meille hyvinkin tuttu ja lampaat tiesin kilteiksi ja helpoiksi käsitellä jos koira kohtelee niitä hyvin.

Huomasin jo omaa vuoroa odotellessa että Juju oli omassa kuplassaan. Luultavasti reagoi mun jännitykseen siten että ajatteli ettei homma ole mulla kovinkaan hyvin hallussa. Hakuun oikealle, ja lähti ahtaasti. Ei avannut kaarta kunnolla alussa, joten oli myös lopussa ahdas, jolloin lampaat reagoi koiraan jo sen ollessa niiden sivulla. Kaaresta kuitenkin 18/20, mutta nosto ja tuonti ohjaajalle oli täysin offline joten niistä ropisi pisteitä reilunlaisesti. Ajattelin itse tässä vaiheessa että mahdollisuus tulokseen meni, koska en mitenkään voisi saada yli puolta hakupisteistä tuollaisella haulla. Päätin että ajan radan kuten ajaisin sen kakkosissa, eli poispäinajolla koko kuljetusosuus, oikeastaan seisoin aika keskellä portit-tolppa kolmiota ja ohjasin ajoa sieltä. Ajo meni tosi hienosti, koko ajosta 26/30p. Oltiin linjalla, ainoastaan crossilla tuli pieni kupru, muuten hienosti. Tokalta portilta oli linja kohti häkkiä suoraan. Häkitys oli ok, varmistin flänkkiä lauman taakse kutsumalla Jujua vähän ulos ennen suuntakäskyä. Lampaat käveli häkkiin ilman suurempaa konfliktiä. Häkistä ulos voisi olla avonaisempi ja rauhallisempikin, mutta ihan ok sekin. Lauman hallintaan otossa lauma ehti häkin taakse, mutta kauniisti Juju ne sieltäkin kokosi ja toi.

Joten kokonaisuutena ihan kiva rata, loppuunasti ajettu ja pisteet riitti 2.palkintoon. Huippua!Loppupäivä vietettiin tolpalla. Oli opettavaista olla tolpalla hommissa, mulle sattui myös ihan loistavat parit tolpalle jeesaamaan. Kolmosluokan koiria oli myös hienoa katsella lähtötolpalta käsin, niin upeaa yhteistyötä ohjaajan kanssa monella. Näistä myös huomasi hyvin kenellä oli paljon kilometrejä takana ja kenellä vähemmän. Mutta hienoa työtä kuitenkin kaikilta jo nyt, kun kerran jo kolmosissa kisaavat.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti