maanantai 12. syyskuuta 2016

Mahtikset jälkitreenit

Lauantaina (10.9.) oltiin töiden jälkeen metsässä Johannan ja poikien kanssa.

Talloin Jujulle jäljen joka oli gps mukaan 220m, mutta voisin vaikka vannoa, että oli paljon pidempi. Oma arvio 350-400m, koska tallomiseen pelkästään meni paljon kauemmin, vaikka talloin nyt suht normaalilla askelmitalla. Namejä laitoin tasaisesti tiukimpiin kulmiin ja suorillekin, mutten kuitenkaan kovin tiuhaan. Lopussa nameja oli vähemmän, koska loppui kesken. Otin myös ensimmäistä kertaa ns. janan alun mukaan treeniin, eli lähetin tien reunasta kohti jälkeä, ja etenin, kun Juju eteni suorassa linjassa. Jälki lähti noin 10m tien reunasta ja lähetypaikasta, joten ei mikään ihmeellinen suoritus. Nosti kuitenkin jäljen oikein. Juju jäljesti tarkkaan ja rinta rottingilla taas. On se niin magee tuolla jäljellä. Sai olla niin ylpeä taas. Jälki oli ehkä ihan aavistuksen liian pitkä, koska Juju alkoi vähän harhailla lopussa. Muuten jäljesti tarkasti jäljen päällä ja tiiviisti haistellen. Muutamassa kohdassa en tosiaankaan tiennyt enää missä jälki kulkee, mutta Juju näytti niin varmalta, että annoin sen tehdä hommia enkä korjannut ja/ tai puuttunut. Lopussa onneksi oli muutamassa kohdassa pyykkipoika merkkinä puussa, ja ne oli juurikin niissä kohdissa missä Juju vähän joutui tarkistelemaan, niin en ainakaan rohkaissut sitä omalla liikkeellä. Treeni oli tosi onnistunut.


Jäljen lopussa oli vielä yksi ilmaisukeppi, ja kun Juju sen bongasi, yritti ottaa suuhun kepin. Palautin kepin maahan, ja pyysin Jujua rauhallisesti maahan. Kun meni, palkkasin namilla, mutta koska en ollut ottanut lelua valmiiksi, vapautuksesta Juju nappasi kepin uudestaan suuhun. Tulee olemaan mielenkiintoinen ilmaisu opetus vielä :P

Esineruudun tallasin kun jälki vanheni. Ruutu about 5x20-30m. Esineinä oli tuttu sukka ja sitten otin vähän haastetta kun löysin kotoa pienen nahkaisun renksun (sellainen vyörenksu). Se oli toisena esineenä. Sukan vein ruudun takaosaan ilman että Juju näki. Hain koiran, vähän virittelin (missä etsi?) ja kun katsoi oikein päästin ruutuun. Etsi sukan varmasti ja palautti heti ja nopeasti. Taitava! Renksun vein sitten vasta ruutuun, Jujun nähden. Tällä kertaa apina makasi kiinni, kun viimeksi oli vähällä karata ruutuun, ja sitä ei haluta yhtään kertaa kokea. Kävelin mutkitellen ruutuun, ja heitin renksun Jujun nähden vähän hankalaan kohtaan, sellaiseen monttuun. Sitten mutkitellen takaisin, ja viritys ja lähetys. Vähän joutui hakemaan, mutta löysi esineen ja lähti tuomaan. Tosi hienosti! En olisi uskonut että löytyy noin helposti molemmat :) täytyy ruveta ruutua kasvattamaan hiljalleen ja ottaa esineitä yhtä aikaa ruutuun, jotta saa harjoiteltua suoraan lähettämistä. Nyt lähtee hyvin suoraan, mutta helposti ruudun pohjassa alkaa liikkua joka suuntaan. Tässä kohtaa ei haittaa kun on ruudut niin kapeita, kun ei kuitenkaan juurikaan poistu ruudusta, käy korkeintaan tarkistamassa.


Kaiken kaikkiaan ihan supermukavat treenit.
______________________________________

Sunnuntaina lenkkeiltiin pitkiä lenkkejä ja illalla treffattiin Vendi ja Vili. Koirat riekkui reikä päässä pitkin pusikkoa ja pääsivät myös uimaan. Tuntui olevan tervetulleet kaveritreffit tähän väliin. :)

Niin...Viimeisenä muttei tosiaankaan vähäisimpänä, Jujutsu, pikkumusta, luuluu, jupsteri ja mitänäitänyt on täytti tänään 2weeeeee!!! Ihan käsittämätöntä, että mun pikkuinen karvakakara on jo kaks wee <3 Onnea apinalle! <33


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti