lauantai 24. syyskuuta 2016

we can take it just a little bit higher like this

Torstaina oli Jupsilla vapari, lenkkeiltiin kylläkin oikein kunnon metsälenkit, mutta muuten sai vain olla. :)
____________________________

Perjantaina aamulla oltiin aksahallilla pitkästä aikaa. Valitsin kentistä (kaikki kentät oli vapaana :D ) sen missä oli kivoimman tuntuinen rata kaikilla kontakteilla.

Alkulämmittelynä otettiin lenkin lisäksi puomin kontakteja. Juju oli hieno, teki nopeat kontaktit ja kivalla asenteella. Yhden kerran leijeröin hypyn huolimattomasti, niin tuli sen ohi ja liukui siksi puomin linjalta sivuun. Yritti korjata hyppämällä puomille ylösmenolankun puolesta välistä. En ehtinyt ajoissa kieltää, niin annoin mennä, sai ottaa namin, mutten palkannut lelulla.Radalla harjoittelin 21 asti. Tarkoitus oli taas ottaa ns nollatreeni, mutta homma kosahti hypylle 5, kun jotenkin se olikin hassulla linjalla kuin mitä olin harjoitellut, ajattelin että Juju juoksee kauemmas kun tulee putkesta, mutta kääntyikin aika tiukasti ja ei tullut pelkällä päällejuoksu-persjätöllä ohjaukseen. Otin sitten niistomaisesti ja valssasin käännöksen Aalle. Aalla hyppy kontaktin yli ainakin kerran siten etten jäänyt korjaamaan. Paha moka, ei saisi antaa sen jatkaa rataa jos ei koske. Tässä huomaa tuon treenaamattomuuden huonon puolen, just että kontaktien suoritusvarmuus kärsii. Tosin hyvänä puolena heti perään ettei tiputtanut yhtä ainoaa rimaa koko treenin aikana. :)

Putken erotteli hienosti kepeistä joka kerta. Puomilla jätin maahan namin, jotta teki joka kerta hyvin. Kerran vapautti itsensä mutta annoin tulla kun huomasin että noteerasi kuitenkin mokan. sitten päällejuoksu-valssi-takaakiertona 10-12 hypyt. Takaakiertoon lähetin kaukaa lähinnä suullisesti. Sitten suoraan pukeen ja piti itsenäisesti hakea keppien avokulmaan 90 asteen kulmassa. Aluksi ei löytynyt, uusinnalla heti oikein. Hienosti! Kepeiltä poikkari ja sitten hyppy-okseri yhdistelmä, pieni rytmitys ja viskileikkaus. Ei mennyt putkiansaan kertaakaan. Keinulla teki ekan tosi hyvin, toisen taas vähän hitaammin. Mutta ekallakin kuitenkin jarrutti, ei lentänyt.

Treenaa:
-An kontaktit varmemmiksi edelleen
-Vahvista puomia edelleen
-viskileikkaus hankalasta kulmasta ja kaukaa
-kepeille lähetys kauempaa, itsenäiset keppikulmat treeniin

Perjantaina illalla oltiin vielä Johannan kanssa tokoilemassa meidän "kotikentällä". Jujulla oli kierroksen aivan tapissa kun lähdin käyttämään sen lenkillä ennen treeniä. Jouduin jälleen komentamaan sen tarpeilleen, kun ei meinannut malttaa. Johanna treenasi ensin Roin ja sitten Jujun vuoro. Halusin tehdä kisamaisen. Huomasin kyllä Jujusta heti autosta ottamisessa että oli ihan väärällä mielellä liikkeellä. Kyttäsi tötsiä ja ei ollut yhtään tokomoodissa. Otin sitten vähän pujotteluja jälkojen välistä ja seuruuta, mutta olisi pitänyt viritellä kunnolla.Note to self: seuraavalla kerralla jos on tälläinen fiilis, niin mieluummin koira autoon hetkeksi kun että lähtee tekemään mitään.

Seuraus oli aivan jotain kamalaa. Ei pysynyt käännöksissä, ennakoi stoppeja, seurasi matalana, kyttäsi, kontakti vaihteli... argh. Omat hermot meinasi useampaan otteeseen pettää, ja se on se vihoviimeinen moka Jujun kanssa tuolla tokoillessa. Sitten kun kerran sille ärähdin ja komensin "hei, mitä sä oikein teet?!" asenteella, niin se mielistely ja matala asento senkuin korostui. Oli kyllä vaikea paikka. En halunnut välipalkata, mutta pakko oli. Palkkasin sosiaalisella oikein vuolailla kehuilla kun edes yritti, sitten paransi. Edelleen seurasi huonosti, mutta esim. kaukot teki ihan ok. Luoksarissa epävaruus vielä näkyi, lipoi huulia ja laukkasi pupulaukkaa. Palkkasin leluun vauhdista kuitenkin. En voi tuossa tilanteessa muutakaan. Olisi pitänyt laittaa autoon vaan ilman palkkaa kun ei keskittynyt.Noh luoksarin jälkeen otin vielä jäävän (makuu) ja kapulanpidon ja uuden luoksarin tolpan kierrolla. Nämä toimi jo paremmin, jäävässä kyttäsi edelleen ja oli matala. Palkkasin sosiaalisella. Luoksarissa vauhtipalkka.

Sitten koira autoo hetkeksi ja itse vetämään happea. Seuraavalla vuorolla meno olikin jo aivan erinäköistä <3 tein ruutua ja kiertoa, ja Jups teki tosi hienosti. Ruudussa ei mokannut kuin kerran, muuten meni hyvin. Toki ruudussa hakee helposti lähelle kulmia (varsinkin vasenta etukulmaa) mutta menee ruutuun kuitenkin ja jää seisomaan. Palkkasin heittämällä pallon ruudun taakse.Kokeilin myös tolpan kierron maksimeita, ja lähti 20 metrin päästäkin kiertämään varmasti ja vauhdilla. Viritin missä kierrä?.

Lopuksi höntsäiltiin ja tehtiin kaikkea kivaa ihan vaan hyvän mielen vuoksi. Otin myös vielä pieniä seurauspätkiä jossa kiva asenne ja palkkasin ruhtinaallisin kehuin. Juju kyllä vastaa tosi kivasti kehuihin, oikein hykertelee kun sitä kehutaan. Oon myös antanut sen pusutella kun tekee jackpotin arvoisen suorituksen. Siitä se vasta innostuu.Kotona otin vielä ruokapalkalla vähän seurauksen käännöksiä, sanoin vaan yhden seuraa käskyn ja sillä odotin että pysyy sivulla ilman lisäkäskyjä niin kauan kuin muuta kerrotaan. Hyvin teki ja innolla.
__________________________________

Jujulla tulee nyt pieni treenitauko, kun lähden su-ke Italiaan messuille. Kepo hoitaa Jujua, joten luultavasti luvassa melko rentoa oleilua. :) Hyvä näin, sitten seuraava koitos onkin se kauhunsekaisia tunteita aihauttava paimennuskisa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti