perjantai 30. syyskuuta 2016

Pitkästä aikaa Annen radalla kirmaamassa

Toivottavasti vuoden viimeinen reissu tehty, nyt taas fokus kohti koirajuttuja :)

Keskiviikkona tosiaan tulin kotiin ja pääsin palautumaan Milanon auringon alta suoraan todellisuuteen, Suomeen oli tullut syksy reissun aikana. Jujun kanssa lenkillä, puolen tunnin aikana kastuin niin läpimäräksi että vaatteet valuivat vettä :) Mutta lenkki tietysti oli tehtävä.

Torstaina päästiin heti tositoimiin, alkoi Annen kerran kuussa ratavalmennukset aksan parissa. Kuukauden ohjattujen treenien tauon jälkeen vähän jänskätti että miten sujuu.

+rimat pysyi super, yksi vedätysrima tuli alas, joka korjattiin heti
+vauhtia oli hirmuisesti
+puomin kontaktit jokseenkin ok
+luki rataa ja ohjausta

-An juoksari kusee ?!?!

Rata oli tämän näköinen:


Mietin tutustumisessa alun 2-3 väliä, ajattelin että ansaeste 16 tuottaisi ongelmia, ja siksi pohdin pakkovalssin paikkaa pitkään. Tässä ei kuitenkaan itse radalla ollut ongelmaa, otin aika läheltä kakkosen lähempää siivekettä ja ennen jo lupaa tulla, näytin ponnistuspaikkaa. Tosiaan Alla hyppäsi heti ekan, veto kepeille oli kova, joten otin heti seuraavaan yritykseen kehikon aalle. Kehikolla teki täysin oikein. Keppien avokulmassa meni kakkosväliin herkästi. Tätä hinkattiin hetki. Ei ollakaan Aalta tultu avokulmaan koskaan ennen.

Tutustumisessa ajattelin jättää kepit leijeröimättä 6-8 kohdassa, mutta itseasiassa radalla se sujui paremmin leijeröiden, kun suora putki syötti ilmaiset 7 ja 8 hypyt. Ehdin helposti persjättöön 8-9 väliin. Seuraavaa 11-13 kohtaa mietin myös kummalta puolelta Ata ottaisin, mutta vaisto sanoi että An sisäpuolelta eli kauempaa reittiä. Tähän väliin kokeilin ensin ihan ohjata oikealla kädellä, mutta meni helposti silloin Alle. Putken pää oli piilossa. Otin sitten flipin mukaan, eli ensin mutka putkesta seuraavan hypyn takaa vasempaan käteen ja siitä kääntö oikea-aikaisesti putkeen. Ehdin aika hyvin ohjata myös 12-13. 12 oli aika ilmainen kun putki syötti sinne suoraan, mutta 13 piti ohjata kunnolla. Sitten olikin hankala poikkari pitkällä välillä. Piti aika napakka kontakti ottaa ja ohjata poikkari koiran puoleisella kädellä jottei rintamasuunta kääntynyt. Jos otin ns. meidän normaali poikkarilla eli käänsin liikkeellä ja vastaisella kädellä haki joko 22 tai 23 hypyille. Myös 26 väärin päin livahti kerran. Saatiin kuitenkin tosi hyviäkin. Tähän tauko.

Tauon jälkeen jatkettiin ensin tällä pätkällä, ja siitä eteenpäin. Puomilla teki ihan kivan kontaktin ensin, eihän se ole niin kiva kuin haluaisin, mutta kaikki aikanaan. En halunnut puomia hinkata myöskään. Kaukaa lähetys 18 ja vastakäännös. Tein ensin viskillä 20, mutta ehdin kyllä myös persjättöön, joka oli nopeampi. 23 rima tuli sen kerran, ei ekalla yrittämällä, mutta tuli kuitenkin. Muurille lähetin kaukaa, jotta ehdin 26-27 persjättö-takaakiertoon. 28 poikkarilla. 29 livahti puomille kerran, ja korjauksella teki hyvin. Aalla kehikko oli apuna koko treenien ajan.

Treenaa:
-An kontakti edelleen, täytyy se eristerulla nyt vaihtaa ohuempaan, kun kerta tuolla kehikolla tekee aina oikein, eli tehtävä on selvä, mutta häivytys uupuu
-puomin kontaktilla, jos jumittaa niin ilman apuja odottelee ihan rennosti että tulee alas asti, ja sitten superpalkka. Toimi ainakin treeneissä, eli nami apuja vähemmälle.
-kaareva hyppy suora, niissä meinaa rimat joskus kolista
-keppikulmat myös kontaktien perään
-HUOM! putken pään ohitukset ennen kisoja (tulevissa kisoissa tuomarina Luomalan Henri, jonka radalla viimeksi Agirodussa kosahti siihen ettei tullut ohjaukseen putken pään ohi)
____________________________________

Tänä aamuna mini tokot sateessa, pikkupätkä seurausta, oli aluksi nihkeä, mutten kiinnittänyt siihen huomiota, niin paransi. Vastasi sosiaaliseen palkkaan tosi hienosti, ei ollut edes lelua mukana.

Illalla mennään jäljelle, ajattelin tehdä pitkän jäljen ilman keppejä, se voisi valmistaa kivasti huomisen kisakoitosta varten. Nyt jo jännittää niin että puntti tutisee. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti