tiistai 16. toukokuuta 2017

Bigger than my demons

Maanantaina illalla oli Annen kevään vimppa aksavalkku. On ollut hyviä treenejä, tosi mahtavia ratoja, haastavia, mutta tehtävissä. Juju on kehittynyt vallan hitokseen kevään aikana, ja me pystytään vetämään noin vaikeita ratoja kokonaisuuksina jo tässä vaiheessa. Annella tyypillisesti ratatreeneissä pitkiä estevälejä, ja haastavia hyppykulmia, joita saa oikeasti miettiä. Ja sellaisia missä pitää miettiä miten koiran saa oikealle linjalle seuraavaa estettä ajatellen, ei voi roiskia.

Rata oli tälläkin kertaa aika mielenkiintoinen:


Eniten päänvaivaa aiheutti alku 1-4. Kolmoseste ja siitä puomille vienti näytti aivan mahdottomalta tehtävältä maksikoiralle, ilman siis että linja puomille oli erittäin huono, tai vähintäänkin huono. Mietin että jos kisoissa olisi vastaava, mitä tekisin. En keksinyt muuta kuin että olisin yrittänyt kauemman siivekkeen ympäri takaakiertoa ja sen jälkeen persjättö ja jotain japanilaista puomille tms, jotta saisin linjan paremmaksi. Myös jatko ajatellen juoksaria tuntui aika hasardilta. Nyt tehtiin sylkkärinä tuo kolmonen niin että jätin kauas ykkösen taakse, kävelin kolmosen ja puomin väliin, lähtölupa, yhdellä askeleella kohti kakkosta sivuirrotus sinne, jonka jälkeen comecome käteen tulokäskyllä sylkkäri kolmoselle. Tällä ohjauksella kääntyi kyllä kolmosen ihan oikein, mutta jos meillä olisi tuosta jatkettu puomille, niin olisi kyllä ropissut pinnoitteet, koska kääntyi tosi jyrkästi kuitenkin. En olisi ehkä uskaltanut ottaa puomille noin jyrkästä kulmasta, kun itse joutui lähtemään kuitenkin tykin suusta heti kun oli lähettänyt kolmoselle. Koirallekin tulisi kiire, ja voisi sattua tuossa kulmassa. Toki pitää opettaa vaikeatkin puomikulmat hyvin.

No me ei menty puomille anyway. Tulin kuitenkin puomin ulkopuolelta ja takaakierto törkkäisynä ja sanallisella käskyllä 5 takaakierto, Juju luki sen hyvin. Lähetys putkeen 7 ajoissa, 6 rima tuli kun annoin putki käskyn riman päällä. Persjättö putken ja 8 väliin, päällejuoksuna 9 ja valssilla taisin kääntää vielä putken oikeaan päähän. Poikkarilla kepeille (haki joka kerta oikein vaikeaan keppikulmaan!!! <333 ) ja valssilla putkeen 12. Menin suht pitkälle ohjaamaan 13, koska tuli ekalla kerralla ihmeellisesti ohi, itse ajattelin että 13 olisi tullut melkein ilmaiseksi. Tuo hyppy oli oikeasti ehkä vähän kauempana (lähempänä kulmaa hiukan). No kun kerran sinne sain, niin sitten luki sinne automaattisesti. Hypyn 14 rima taisi tulla kerran, kun tuli kiire. Muutenkin oli rimat tällä kertaa vähän herkällä, ja Juju muutenkin vähän lallattelevalla päällä...juoksut tulossa?

Ata ei koskenut taas ekalla, laitettiin pumpperi apuun. Sitten tulikin loput At tosi kivasti. Tein vastakäännöksen17 hypylle ja kierrätin kauemman kautta, laukkaa ei tarvinnut vaihtaa, ja Juju meni epäröimättä esteelle. Muut teki tuohon poikkaria, valssia jne. Sitten putkeen ja putken aikana itse karkasin 19 taakse ottamaan vastaan päällejuoksuna, jopa vähän niistäen. Valssilla leikaten 20 ja kepeille haku itsenäisesti. Olisi voinut hypyttää myös ristiin tuon 20. Kepit taas joka kerta ok. Jäin odottamaan keppien loppua alkupäähän, koska moni koira käänty 22 putkesta väärään suuntaan jos ohjaaja joutui saattelemaan kepit loppuun ja lähettää putkeen ikäänkuin putken väärältä puolelta koiraan nähden. Onneksi on itsenäiset kepit <3 Juju kääntyi oikein ekalla. 24-25 valssi 26 viskileikkaus (joka oli super!) 27-28 väliin valssi ja loppu olikin aikalailla kiitämistä. Puomille ei menty.


Oli tosi hauskat treenit. Itse olin vähän kuutamolla alkuun, jotenkin en ehkä keskittynyt niin hyvin kuin yleensä ja myös Juju oli vähän aivot narikkaan päällä.

Juoksaria tehtiin molempien settien alkuun ja tein itsenäisesti vielä välissä vähän. Ekan setin alussa ei meinannut osua aluksi ollenkaan, teki loikkia. Oli varmaan ihmeissään kun Anne palkkasi, ja itseasiassa ensin haki myös käännöstä hypylle, ei mennyt suoraan edessä olevalle. Tämä varmaan hämmensi. Tein ekan setin lopuksi muutaman tosiaan itsekseen toisella kentällä, nämä oli ihan tosi hienoja, taisi osua kaikki yritykset. Tokan setin alkuun otettiin vain kaksi toistoa, nämä molemmat perfect.
______________________________

Tiistaina aamuaksaan hallille. Juoksaria, mitäs muutakaan. Ei ollut edes tarkoitus ottaa mitään muuta, mutta juoksari olikin sitten niin helppoa, ettei otettu sitä kuin muutama toisto. Mietin sitten että mitä tekisin, niin otin aksasteet kentän laidalle, ja virittelin Jujun tokomoodiin. Seurautin ja tein muutakin niin että sai palkaksi singota putkeen. Oli hauskaa :) Ja tosi helposti vaihtoi treenistä toiseen tällä kertaa. :) Seuraus näytti aivan hirmuisen kivalta, juuri tuolta saisi näyttää aina. En nipottanut yhtään mistään muotoseikoista vaan pidettiin kivaa. Seurauspaikka on tosi hyvä Jujulla, ja siinä se pysyykin hyvin. Kun kierrokset nousee niin vähän lähtee sivusuunnassa elämään, ei haittaa! Asenne on POP <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti