perjantai 19. toukokuuta 2017

It never ends 'til the end, then you start again

JJ oli tiistaina illalla jotenkin väsähtäneen oloinen, joten pidettiin bonusvapaa keskiviikkona. Iltalenkillä olikin jo ihan normaali, joten perusturnausväsymystä taisi olla vain :)
_______________________________

Torstaina aamulla mentiin tokoilemaan SM-joukkue kaverin kanssa Kaukajärven vilkkaalle kentälle. Jujun kanssa ajatus ottaa taas kehään tuloja, seurausta ja niiden välissä käydä liikkeet läpi. Otin myös vauhtiluoksareita kun tilaa oli. Kaverilla oli kaksi pientä lasta vielä mukana, jotka antoi mukavasti lisähäiriötä.

Kun hain Jujun ekaa kertaa autosta, huomasin sen ilmeestä ettei nyt ole paras päivä kaikista treenata, ja varsinkaan _typerää_ tokoa. Lämppälenkillä kyllä olisi virtaa ollut jos ja vaikka kuinka paljon. Joten periksi ei annettu. Otettiin ensin muutamasta eri suunnasta kehääntuloja. Nämä oli hyviä. Annoin vierellä-käskyllä tulla kentän laidalle. Siinä sai bongailla tötsät jne, mutta siitä liikkeiden aloituspaikkaan seuruutin. Hyvin oli mukana.

Sitten ensin kaukoja. Lapset seisoi molemmin puolin ihan Jujun vieressä kun jätin, joten oikeasti mietin miten se selviää. Teki puhtaat vaihdot, vähän ehkä tavallista hitaammat, mutta ihan perille asti kuitenkin. Ihan hyvin siis häiriöön nähden.

Sitten eka seurauspätkä, eikä ongelmaa, ei laamaillut, lähti mukaan hyvin. Otettiin pikkupätkä ja palkkasin yllärinä.

Tauko

Toisella kerralla ensin kehääntulon palkkasin. Sitten kehään ja suoraan kapulan pitoon. Piti hyvin, tiiviisti, ja vähän pidempään kun oikea liike kestää. Tässä ei ongelmaa. Muutakuin ettei taas kuunnellut jätössä (JJ pitää edessä) odota käskyä, vaan pyöri mukana. Lähdin ehkä liikkeelle väärällä jalalla? Kapulan pidosta kehut.

Sitten seuraukseen taas. Ja taas hyvä mukaanlähtö, ei ongelmaa. Palkkasin juoksusta kun teki hyvin. Pitää muistaa kokeessakin olla aika ripeä liikkeissään, niin se pitää homman mielenkiintoisena.

Perään otettiin perusasentoja. Ensin edestä sivulle, enkä hyväksynyt yhtään vinoutta. Vähän taas kestikin että alkoi tulla kerralla oikeasti suoraan. Sitten hölmösti pyysin tulemaan sivulle vähän kauempaa edestä...MIKSI??? Ei Juju tule IKINÄ koskaan suoraan sivulle kohti tulevista liikkeistä. Tässä taas sellainen, miksi teet koirallesi vaikeaksi yksinkertaiset asiat? Toki sen nyt periaatteessa pitäisi osata tulla sivulle koska vaan ja mistä vaan, mutta selkeästi tuo pyyntö tulla suoraan sivulle parin metrin päästä oli ihan ristiriidassa Jujun mielestä. Ja just ennen koetta?!?!?! Ääh... Koska ei sujunut, niin otin vielä yhden lähempää, ja sen tulikin aivan tosi hyvin suoraan sivulle.

Tehtiin perusasentotreeniä myös laudan päällä. Tätä voisin vielä vähän tehdä ennen koetta.


Luoksaria tein palasina, pelkkää eteentuloa läheltä (käsitargetin kanssa ja ilman) ja sitten pitkältä matkalta läpijuoksuja. Tuli tosi reippaasti ja kovaa pitkältä matkalta, ei himmaillut. Täytyy nyt ottaakin pelkkiä pätkiä, ja eteentuloja vain läheltä. Yllättää sitten kokeessa suoraan.

Lopuksi paikkista, vaikeassa paikassa jalkapallokentän verkkoaidan vieressä. Kaksi kertaa tuli pallo koirien takana olleeseen verkkoaitaan, joka vähän helähti. Juju molemmista nousi, mutta ekalla käskin kaukaa takaisin maahan ja tokalla kertaa meni itse heti makaamaan takaisin. Eli tehtävä sinällään ihan selviö. Huomasin vaan että Jujun mielestä toi paikkamakuu on nyt jotenkin tosi tylsää. Se saattaa vähän katsella ja haistella, aiemmin oli aina tosi skarppina. Mutta luulen että kovemmassa häiriössä aina skarppaa enemmän, ja SM-kokeessa sitä häiriötä riittää. Pitää ehkä yllättää se kertaalleen paikkiksessa jotenkin ennen koetta.

Iltapäiväksi ajeltiin Somerolle paimentamaan. Paimennuksessakin JJ oli vähän erilainen kuin yleensä, meinasi vähän ettei tarvisi totella, stopit toimi jos toimi, oli taas ahtaampi kaariltaan jne.

Ekalla kierroksella hakukaaria. Otin pelkästään oikealle, hakumatkat jotain 50m ja 100m välillä ja vaihdellen. Kävelin auttamaan monesti, en antanut mennä ahtaasti. Jos lähti liian suoraan tai yritti leikata sisään, heti tiukasti maahan ja koko homma uudestaan. Sai mennä vain rauhallisesti ja riittävän kaukaa. Ja vain ehkä kerran sai nosta suoraan mulle lampaat. Muuten jatkettiin kaarta. Oikealle nämä sujuivatkin jo aika hyvin, välillä lähti liikaa etuviistoon jatkamaan kaarta, näistä keskytin, ja uudestaan. Vähän sai kyllä ääntä avata. Mutta mikä oli ehkä treenin kivoin juttu oli että kun lauma oli aika iso ja peruskuljetus ihan tyhmää kun Juju työnsi kokoajan lampaat musta ohi ja ne ahdisti liikaa jaloissa niin ettei pystynyt itse liikkua, niin vaihdoin lennossa ppajoon. Ja miten hyvin ajoikaan, tosi kivasti suoraan poispäin. Välillä huomaan kyllä, että ei ihan tajua, ja ajattelee kaarelle, vaikka pitäisi ajaa poispäin.

Piti ottaa tokalla kierroksella ajoa, mutta koska en ottanut kuin oikeaa hakua, niin otettiin sittenkin hakua, mutta vasemmalle. Tämä olikin sitten vaikeampaa. Toki hakupuoli oli myös ahtaampi aidan takia, mutta anyway, tilaa olisi ollut kyllä riittävästikin. Lisäksi vasempaan oli aivan mahdoton jatkaa kaarta, ei millään olisi halunnut. Ensinnäkin halusi itse valita, missä kohtaa pysähtyy hakukaarella ja sitten vain väkisin olisi lähtenyt tuomaan. Ei olisi millään jatkanut flänkkikäskyllä kaarta eteenpäin. Tätä sitten väännettiin. Ja lopulta onnistuikin. Lopuksi ajettiin lampaat laitumen toiseen päähän poispäin, ja tässä ajo oli taas vähän ailahtelevampaa. Huomasin että olisi halunnut kääntää lampaat mulle ja kun ei saanut, niin vain passiivisesti jolkotteli niiden perässä... Täytyy varmaan omalla sijoittumisella vähän asiaa selventää vielä. Sijoittua enemmän koiran sivulle, jolloin se näkee mut paremmin. Ehkä silloin ajatus menee paremmin perille, etten halua että kääntää. Toisaalta ppajo on ollut Jujulle kokoajan vaikeaa, ja nyt se kuitenkin treenin alussa aina ajaa tosi hyvällä draivilla. Sitten kun vähän väsyy niin on hankalampaa.


Jujulla oli niin kuuma treenin jalkeen, että käytiin joen rannassa ja annoin mahdollisuuden mennä uimaan. Oon tähän asti vähän toppuutellut kun vesi ollut niin kylmää, mutta nyt huomasin että Juju halusi itse mennä uimaan eikä tyytynyt lotraamaan. Ja sinnehän se meni 😀 talviturkki heitetty.
______________________________

Perjantaina aamulla vielä hallille juoksaritreeniin.

Eka toisto oli hyvä, kahden takajalan matala osuma. Sitten tuli heikompia, kun vaikeutettiin. Mutta tuli myös osumia, ihan tasaisen osuuden päästäkin lähetettäessä. Palkkasin välissä myös heikompia, mutta vähän vähäisemmällä hillumisella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti