keskiviikko 10. toukokuuta 2017

Tupla tiistai jälleen

Maanantaina illalla tehtiin vielä ihan lyhyt vireen nostamisharjoitus iltalenkin alkuun. Tässä video siitä:


Tarkoitus on käytännössä lähinnä leikkiä, tehdä jännitettä ja luoda kovempaa hinkua palkalle ja rakentaa leikkiä. Juju leikki hyvin ja oli innoissaan. Näitä tarvitaan ja paljon!
______________________

Tiistaina aamusta Somerolle treeniin. Ekana teemana haku ja toisena ppajo.
Treenin alkuun otettiin lauma pienemmästä tarhasta ulos. Tämäkin sujui jo hyvin ja totteli stoppeja. Ajeltiin poispäin lauma keskemmälle peltoa, ja sivuttaisajossa vielä toiseen reunaan. Juju ajoi hienosti ja rauhallisesti. Tässä kohtaa ppajo oli parhaimmillaan koko treenin ajalta.

Hakuja otettiin niin että Marika piti tolpalla lampaita Wenjan kanssa. Hakumatka oli pisimmillään ehkä 30m. Aloitettiin vähän liian pitkällä ja lopuksi todettiinkin että tarvii aloittaa Jujun kanssa lyhyemmältä, jotta saadaan heti alkuun fiilistä kaaren laajentamisesta. Kyllä se sitkeässä on, aluksi sai muistuttaa ja laittaa kesken kaaren maahan. En antanut mennä loppuun asti jos näytti että leikkaa vaan tiukasti maahan ja uudestaan koko kaari alusta asti. Juju teki tosi rauhallisesti ja keskittyneesti. Ei rynnännyt kertaakaan, vaikka välillä jouduin laittamaan liikkuvan lauman perään hakemaan. Vähän ahtaasti meni tosiaan välillä, ja kaarta jatkaessa ei aluksi totellut tai lähti liikaa kohti. Lopussa tosi hienoja. Saatiin jopa sellaisia, missä piti totella kaaren päässä uusi flänkkikäsky ja lampaat ei liikkuneet mua kohti. Kyllä nämäkin vain kehittyy, vaikka aluksi saikin muistuttaa että pitää totella, ja pitää laajentaa eikä saa rynnätä.


Tokalla kierroksella otettiin lauma jälleen pienemmästä tarhasta ppajoa varten. Oli aika liikkuvaisia kavereita alkuun ja kuljetinkin peruskuljetusta ensin vedosta poispäin, ettei mennyt heti liian vaikeaksi. Siitä siirryttiin ppajoon ja ajettiin pelto kaksi kertaa päästä päähän ja tehtiin aina metsän päädyssä L mutka edestakaisin. Aluksi lauma oli aika hajoavainen ja Juju sai hakea karkailevia yksilöitä, mutta hoiti hommansa hyvin. Kun lauma alkoi pysyä kasassa paremmin, otettiin ajoa myös vetoa kohti. Tässä sai olla tarkkana, koska lauma lähti helposti juoksemaan kovaa vetoonpäin. Sain pidettyä flänkeillä pakan kasassa kuitenkin hyvin, Juju totteli suunnat ja stopit oikein hyvin. Toisella ajokierroksella vedosta poispäin huomasin että Juju vähän väsyy ja silloin se alkaa ikäänkuin luistaa ajossa vähän sivuun, eli ajattelee oikeasti lähteä kaarelle ja haluaisi kovasti pysäyttää. Näissä jouduin muistuttaa ajosta, että pitää ajaa kohti. Laitoin maahan, ja sitten houkuttelemalla pyysin katsomaan kohti lampaita ja kun katsoi sai ajo käskyn. Näin sain useimmiten Jujun lähtemään suoraan kohti porukkaa. Yhtään kertaa ei onnistunut kääntää laumaa mulle, mutta tarkkana sai olla. Lopussa otettiin vielä lauma hallintaan, Juju sai hakea porukan mulle, ja sitten vielä sai ajaa ne pois mun jaloista. Oli tosi hyvä lopetus, kun sain oikean suuntaista ppajo fiilistä suoraan musta poispäin.

Tuli matkalla mieleen, että täytyy ensi kerralla ottaa noi pätkät eripäin. Eli ensin ajoa ja sen jälkeen kaaria tai hakuja tai häkkiä. Mutta kuitenkin että ensin ottaisi sitä ajoa. Koska ekalla pätkällä kun ajettiin lauma hakupaikkaan, oli ajo parhainta mitä on tehnyt. Tuoreilla aivoilla 😏

Nyt on vähän jännät paikat, ensi viikolla on alkukesän viimeiset arkitreenit woollandiassa Marikan opissa, koska seuraavalla viikolla meille tulee omat lampaat. Mulla lisäksi työt menee kesällä hankalaksi sen osalta ettei ole ollenkaan arkena vapaata ja työaika estää lähtemästä ennen tai jälkeen töiden koulutukseen. Eli ohjatuista paimennustreeneistä tulee tähän nyt pidempi tauko. Aluksi piti mennä vielä loppukuusta, mutta en taida ehtiä, koska tulee tosiaan ne omat lampaat ja lisäksi sovittiin jälleen paimennusviikonloppu Juvalle Kaislan luo, ja se on kesäkuun eka viikonloppu. Tulee mulle liikaa ajoa ja ehkä turhaan tungen ohjelmaa kalenteriin, jos väkisin yritän ehtiä vielä ennen arkivapaiden kesätaukoa Somerollekin. Onneksi on kuitenkin olemassa ihmisiä puhelimen päässä sitten jos isompia ongelmia alkaa tulla, ja kyllä mun täytyy jotain viikonloppukoulutuksiakin ottaa kuitenkin. Huhhu.

Tiistaina illalla oli vielä aksaa, Harrin ratatreenit. Taas poikkeuspäivä, en yleensä koskaan suostu tämmöisiin tuplatreeneihin, mutta nyt ei auttanut. Jujulla virtaa riitti. Sanoin kuitenkin Harrille että jos yhtään huomaa että Juju väsyy niin sanoo heti, niin lopetetaan. Yleensä sen huomaa siitä että alkaa rimat kolista. No ei kolissut 😁 Juju oli innoissaan.

Alkuun tehtiin juoksaria, Harri palkkasi hypyn takaa pallolla. Oi että mitenkä hienosti Juju tekikään!! :O Ekalla loikkasi, samoin yhden toisen kerran, muuta osumat (noin 8 toistoa) TÄYDELLISIÄ kahden takajalan eroteltuja osumia!! Olin tosi tyytyväinen. Lähtöpaikka oli kauimmillaan taitteessa, ja osui siitäkin monta kertaa putkeen. Pitää alkaa rohkeasti siirtää lähtöpaikkaa kauemmas tasaiselle osuudelle. Ei mene tätä tahtia kauaa kun taas juostaan kokonaista puomia. 💜

Rata näytti tältä:


Kakkosen otin ensin takaakiertona sisemmän siivekkeen kautta, toimi myös pakkovalssi-jaakotuksena. Putkijarru tuollaiseen paikkaan (5) pitäisi ottaa ohjelmistoon myös. Ei olisi nyt jarruttanut. 7-8 irtosi putkeen hyvin (puomia ei siis otettu) ja ehdin tehdä valssin kepeille kevyesti. Persjättö keppien päähän ja puolivalssi-vastakäännös ja veto 10-11. Aluksi koiti tähän viskileikkausta 10 ja kääntyikin oikein, mutta meni 11 takaakiertona. Näin arvelinkin, Harri oli tästä enemmän yllättynyt, itse melkein tiesinkin että noin käy, Juju vaatii ihan kunnon kääntämisen tuollaiseen kohtaa kun hyppää pitkälle muuten ja silloin tuollainen takaakierto tulee ihan ilmaiseksi. Sitten tulikin radan haastava osa. 12 takaakiertona ja sitten töppöstä toisen eteen. Ekalla en tehnyt ennen suoraa putkea mitään ja siitä seurasi se, että Juju (ihan täysin oikein teki, näin sille on opetettu) kaahasi täysillä edessä näkyvään mutkaputkeen suorasta putkesta, edes katsomatta mua. Sitten tehtiin pienellä rytmityksellä ennen 14 putkea, mutta ei kääntänyt tarpeeksi ja sitten kun käänsi niin Juju meni putken väärään päähän. Lopuksi mietittiin että paras oli tehdä niin, että kun sai lukitsemaan 12 takaakierron ja siitä katsoi että luki vielä 13 esteen niin sitten monoa jonoon ja pinkaisu siten että ehtii kauas 15 hypyn taakse ottamaan päällejuoksuna 15 esteen ja silloin oli myös oikeissa asemissa putkea varten. Tämä oli selkeästi meille paras ohjaus tähän. 

Sitten seuraava kohta 17-20 olikin radan vaikein meille. Kun juuri oltiin juostu miljoonaa, oli tosi vaikea löytää oikea rytmi tuohon 18-19 väliin että Juju tuli 19 hypyn ylipäätään ja vielä oikein päin. Siinä piti mennä putken aikana asemiin 18 hypyn tasolle ottamaan kiinni ja tehdä vähän kuin puolivalssi, ja sitten päästää sopivasti irti jotta ei kääntynyt liikaa. Rytmityksellisesti vaikea kohta. Lisäksi A oli taas kauheaa räpellystä. Laitoin pumpperin, niin se oli ensin liian alhaalla, sitten liian ylhäällä. Sitten Aalta piti vielä kääntyäkkin. Lopuksi onnistui koko pätkä onneksi. Pitää ottaa nuo Aat taas treeniin. On vaan vaikea sen kanssa taiteilla, kun en haluaisi samalla kerralla treenata sekä Ata että puomia. Vielä kun puomi on ihan kesken niin haluaisin sen kuntoon nyt ihan ykkös asiana. A paranee taas kun sitä tekee. 21-22 valssina, 22-23 väliin sylkkäri ja 24 jenkkikäännös. Kepeille ohjasin koira oikealla, ja haki joka kerta kepit oikein. 

Oli mukava rata, haasteita riitti, mutta niin oli onnistumisiakin. Tuli taas treenin jälkeen olo, että pitäisi päästä jo kisakentille takaisin, Juju olisi niin valmis 😍

2 kommenttia:

  1. Löysin tänne! Hienolta näyttää leikki ja pieni seuruupätkä ekassa videossa, häntä heiluu ylhäällä :) Tuosta tulee vielä hieno :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hei huippua!! Tervetuloa! :D Hommaa riittää, mutta eipä tätä kukaan helpoksi hommaksi oo luvannutkaan. :)

      Poista