tiistai 30. toukokuuta 2017

Napsahti blogitauko

Jahas, mikäs se sieltä napsahti kesälomaviikon aikana; blogitauko 😀 Ei kyllä ollut mitenkään suunniteltu tauko, muttei vaan yksinkertaisesti ehtinyt lomalla edes konetta kaivaa laukusta kertaakaan. Ehkä ihan positiivista!

Loman hommista lyhyehkö koostepostaus tulossa siis.

Ekana tärkeimmät, eli ne lampaat:

Lampaat haettiin maanantaina. Käytiin vielä edellisellä viikolla katsomassa niitä tilalla, ja kaikki näytti hyvältä. Arkoja olivat ihmiselle, mutta näinhän se yleensä onkin kun isossa porukassa laiduntavat, ja lisäksi tuolla lampuri sanoi että ei kyllä kauheasti lampaita mitenkään kesytä, ne kesyyntyy sen minkä kesyyntyy.

Kuljetus meni tosi rauhallisesti, saatiin porukka kyytiin ihan ekalla yrittämällä, koiraa ei tarvittu edes apuna, menivät autoon kivuttomasti. Olivat aika kesyn oloisia pikkuhäkissä kun odottivat. Vähän alkoi mietityttää, kun alusta asti pelkäsin, että nuo on meille liian raskaita. Liharotuiset lampaat on yleensäkin tosi raskaita, ja sitten vielä noi pässit. Noh, mä en vaikuttanut oikeastaan kauheasti lampaiden valintaan, vaan kuuntelin tässä treenikaveria, joka oli ehdottomasti sitä mieltä, että ei ainakaan liian arkoja haluta. Sekin tietysti on totta, molemmat ääripäät huonoja.

Tyypit oli myös tosi kesyjä heti uudessa kodissa. Ei paljoa koiraa hätkähtänyt, vaikka vähän tuupattiin niitä pidemmälle laitumelle, että saatiin tilaa ajaa auto pois. Seuraavana päivänä mentiin Jujun kanssa ekaa kertaa kuitenkin varsinaisesti paimentamaan niitä. Ja tuli kyllä heti selväksi, että ovat aikas hankalia tuollaisen kiltin koiran kanssa. Varsinkin muutama isoin pässi teki heti selväksi että ilmaiseksi eivät koiraa väistä, vaan kääntyivät ihan suoraan tapittamaan koiraa silmiin ja yrittivät jopa puskea. Jujun kanssa tämä koitui aikalailla ongelmaksi, varsinkin alkuun, kun porukassa oli yksi tosi vaikea yksilö, ja se sitten vaikeutti hommaa koko porukan osalta. Juju on hyvin kiltti ja pehmeä, kohtelian lampaille, eikä todellakaan käytä hampaita, ei edes silloin kun ehkä vähän pitäisi. Se nappaa lammasta vasta silloin jos ne pakkaantuu johonkin kulmaan niin ettei niitä saa liikkeelle muuten. Muuten se vaan uhkailee purra, mutta oikeasti ei pure. Ja tämä yksi herra sen kyllä tajusi heti, ja jättäytyi kokoajan porukasta ja juoksi sitten suoraan koiraa kohti takaapäin. Otin sen sitten porukasta kokonaan pois. Sitten sujuikin ihan ok.


Viikolla käytiin useamman kerran paimentamassa, ja joka kerta ongelmat oli samat. Päätinkin nyt niin, että me ei paimenneta ollenkaan sitä yhtä tosi hankalaa tyyppiä, vaan jaetaan porukka aina pienempään 3-4 laumaan ja ajellaan sillä. Sillä se on kulkenutkin ihan hyvin. Juju helposti kääntää katseen pois kun pässit haastaa sitä, sillä ei vielä ole voimaa tarpeeksi, ja en halua sille huonoja kokemuksia näiden kanssa.

Mutta note to self: ei enää koskaan pässikaritsoja treenilampaiksi, ei ainakaan näitä liharotuisia.
______________________________

Jujusta TK1:

Jujun kanssa korkattiin arvokisat myös Levekin joukkueessa ALO koirakkona tokon SM kisoissa viikonloppuna. Jännitti ja hirvitti, meidän treenimäärällä ei kyllä odotettavissa ollut yhtikäs mitään, mutta kyllä toivoin että ykköstulos saadaan. Tuomarilinja oli tosi tiukka, samalla suorituksella normikisoissa olisi ehkä pisteitä voinut saada enemmän ja paikkamakuun tyhmä tuplakäsky tiputti kokonaispisteitä.


KEHÄ 1

Liikkeestä makaaminen 10 : Eka liike, joten jännitti liikkeellelähtö. Varmistin sanomalla käskyn "jujuseuraa". Seuraaminen hyvä ja tuntui kivalta, maahan heti ja napakasti ja ylös yhdellä käskyllä. Ei mitään moitittavaa siis.

Luoksetulo 8 : Ikuinen murheenkryyni. Vaikka tätä tehtiin paljon ennen koetta, oli luoksari hidas, eteen vino ja perusasento vajaa. Lähti laukalla, eikä videolla näytä niin pahalta, mutta kouraisi mahanpohjasta silti.

Kaukot 10 : Kaukot oli tyylipuhtaat, varmoilla käskyillä, hyvät, kokonaiset asennot, ja Juju kuulolla. Ansaittu 10.

Kokonaisvaikutus kehässä 1 oli 10.

KEHÄ 2

Kapulan pito 10 : Täydellinen. Hyvä ote, tiivis pito, ei liian vahva. Luovutti ekalla käskyllä, otti ekalla käskyllä.

Seuraaminen 9,5 : Tästä olin ehkä eniten ylpeä. Seuraaminen ei ole meidän vahvuus mitenkään, Jujun seuraaminen on aina liian tiivistä, tai kiertyvää, tai löysää. Nyt onnistui vaikeassa paikassa. Tuntui hyvältä, ei osunut pää jalkaan, ihan vähän ekassa 90 asteen käännöksessä levisi, ehkä siitä puoli pistettä ropisi?

Estehyppy 8 : Toinen murheenkryyni. Ihan samat ongelmat kuin luoksarissa, mutta tässä näkyi myös treenaamattomuus. Epäröi eteentuloa, ratkaisi itse ilman toista käskyä, mutta oli hidas ja epävarma. Plääh.

Kokonaisvaikutus kehässä 2 myös 10.

KEHÄ 3

Paikalla makaaminen 8 : Hitto soikoon tätä liikettä 😀 Juju oli tosi hyvin mukana, istui napakasti perusasennossa ja tapitti tiukasti mua, mutta sitten kun liikkuri tuli kohdalle, samalla kuului joku ääni sivussa, vilkaisi sitä, eikä mennyt ekalla käskyllä maahan. Huoh. Tuomarikin arvostelussa sanoi että VALITETTAVASTI kaksoiskäsky, ja siitä 8, koska makaili ihan rauhassa, ja muuten paikalla olo oli erinomainen.

Kokonaisvaikutus kehässä 3 oli 9,5 (tuomari sanoi että rokotti kaksoiskäskystä)

Näistä pisteitä 180,17 ja sillä ALO1 tulos ja Jujulle siis viimeinen laatuaan ja näin ollen TK1!!

Juju onnistui vaikeassa paikassa, oli rankan viikon jälkeen ihan hyvässä vedossa, oli iloinen ja palkkaantui hyvin. Tokassa kehässä huomasi, että meinasi vähän virta loppua, ja tästä huomaa että ei olla tehty pitkiä kisamaisia settejä ollenkaan, ja kisavalmistautuminen meni miten meni. Lisäksi en tehnyt palkattomuutta ollenkaan ennen kisoja, se näkyi myös. Ilma oli aurinkoinen, ja häiriötä oli enemmän kuin tarpeeksi, joten ei voi olla kuin tyytyväinen. Loppupisteissä sijoitus meillä yksilönä oli 27. ja koirakkoja oli 78, joten sekin oli ihan ok. Kaikki mitä lähdettiin hakemaan, saatiin. Joukkue oli kokonaistuloksissa 19. / 42. joten sekin meni paremmin kuin odotettiin. Voittajat ansaitsi voittaa, toko on lajina myös vähän sellainen, että kyllä siihen saisi ihan panostaa, jos siellä meinaisi palkintopallilla seistä 😂  mun toko innostus menee ala- ja ylämäkiä, ja nyt vielä kesäkauden alkaessa, ei ole tokoilut paljon kiinnostellut. Syksyllä aletaan kuitenkin kaivella AVO liikkeitä sitten kasaan. Kyllähän tuo antoi paljon uutta virtaa toko puolelle myös, kun huomasin että Juju kuitenkin myös tykkäsi olla kehässä, eikä pettynyt niin pahasti kuin joskus kun mentiin kehään.________________________________

Näiden lisäksi Juju on saanut uida uida ja uida. Siitä tulee kyllä kauhea vesi peto. Nyt se vetelee jo kauheita lenkkejä yksin uiden pitkiä järviä, ja ihan selkeästi tykkää hommasta ihan kauheasti. 💦

________________________________

Aksaamassa käytiin myös kerran. Harrin ratatreenit oli taas kivat, Jujulle sopiva, juostava rata, missä aika mielenkiintoisia rytmityskohtia ja paljon irtoamista. Lisäksi tehtiin treeneissä kierrosten alkuun juoksaria, nämä olikin viikon ainoat juoksaritreenit. Ekalla kierroksella ei meinannut osua, ei millään, mutta seuraavalla taisi osua kaikki yritykset. Lähtöpaikka on jo tasaisen osuuden lopussa, joten ei mene kauaa tässä hommassa enää, että juostaan kokonaista puomia. 👊

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti