lauantai 9. syyskuuta 2017

Luoksarisyyni ja muita valmisteluja

Torstaina aamulla oltiin hallilla juoksareita tekemässä. Otin maton ihan tarkoituksella nyt koko treenin ajaksi, helpottamaan. Tehtiin suoria, puomin päässä oli vasemmalla loivasti U putki ja oikealla loivasti suora putki. Putkien päät erotteli kohtalaisen kivasti, kertaalleen sinkosi väärään putkeen kyselemättä, mutta sitten taas skarppasi. Lisäksi tehtiin tiukkaa vasenta käännöstä kepeille. Tässä oli vähän hankaluuksia taas, kun laukalla ei meinannut askeleet osua ei millään. Helpotin lähtöpaikalla ja matolla, ja saatiin yksi onnistuminen myös kokonaisella puomilla ja sehän riitti. Taas käännöstreenin jälkeen vähän epäröi suoraan juoksemista, mutta saatiin loppuun myös todellisia jackpotteja. Nyt oli myös taas vaihteeksi smartin puomi.


Illalla sitten ajeltiin poikkeuksellisesti tottiskentälle keskellä viikkoa. Satoi kaatamalla kun päästiin perille, mutta sade lakkasi onneksi treenin alussa. Tein seuruuta ja luoksareita. Lopuksi myös hyppyä ja vinoestettä. Kaikki putkeen, ei taukoja.

Seuraus: seuraus oli hyvää, ja korrektia. Se on parantunut huimasti tänä kesänä. Myös täyskäännökset juoksussa onnistuu jne. Myös jäävät juoksusta sujuu tai ainakin istu ja maahan. Juju seuraa paremmalla asenteella ja innokkaasti, mikä on tosi kiva.

Luoksarit: otin itseäni niskasta kiinni näiden suhteen. Ne ei parane treenaamattomuudella, ei vaan parane. Päätin, että nyt me aletaan tosissaan harjoitella niitä luoksareita, ja siten että puran Jujulta täysin sen odotuskäytöksen matkalta. Toisin sanoen, saa palkan aina ja vasta mun luota, huutelin mä matkalla mitä vaan. Nyt teinkin niin, että pallo roikkui kauluksesta, ja kutsuin vaihtelevalla matkalla. Jos lähti hitaammin, kannustin ja saatoin peruutellakin, mutta varoin sanomasta jessiä, eli en vapauttanut leluun. Vasta hyvästä eteentulosta sai ottaa pallon. Nämä alkoikin toimia. Juju aika nopsaan hoksasi, että pallon saa vasta multa, ja että vapautusta leluun ei tule matkalta. Ei se nyt mikään galaksin nopein ollut eikä edes sinne päin, mutta tuli kuitenkin välillä jopa niin vauhdilla että TÖRMÄSI!

Estenouto: Ohjatun kapulalla. Ekalla kapulan kanssa vain toiseen suuntaan. Sitten yksi ns. kokonainen jossa heitin kapulan, meni ohjattu kapula tosi vinoon, ja meinasi ensin lähteä noutoon An ohi, mutta kun kutsuin pois, niin heti hoksasi, ja meni hyvällä varmuudella noutamaan esteen yli. Meinasi myös tuoda ensin esteen ohi, mutta uusinnalla hyvä. Toka kerta kun toi kapulaa esteellä, joten siihen nähden tosi tyytyväinen olin.

Hyppy ja hyppynouto: kokeilin ohjatulla noutoa, hyvin meni ja tuli hypyn yli, vähän autoin omalla sijainnilla, jos heitto kovin vinossa. Otin ensin 80cm ja sitten 90cm, molemmat ok. Sitten pelkkää hyppyä, ensin yksi 95, ja sen tuli heittämättä, joten metriin. Ensimmäinen tosi hyvin, ilman kosketusta, toisella koski joten otin kolmannen pienen tauon jälkeen ja se puhtaasti. Hyvä siitä tulee :)

Tottis on nyt tuntunut tosi hyvältä. Juju on aika innoissaan siellä, ja olen saanut palkattua sitä hyvin lelulla. Nyt vaan itseä niskasta kiinni, ja kahdet treenit viikko tasolla ainakin joka toinen viikko niin jälkikoe kutsuisi kk päästä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti