keskiviikko 6. syyskuuta 2017

PAIM1 PPR1 TK1 BH Päättymätön Juju

Maanantaina oli tottis ilta. Päätin ottaa vain yhden setin, ja suhteellisen kevyesti ja hyvin suunnitellusti. Vein eteenmeno pallon nyt ekaa kertaa ikinä etukäteen paikalleen.

Aloitettiin seuruulla, tein vaihtelevia pätkiä ja reilusti palkaten. Seurasi innokkaasti, painoi jopa vähän. Muutamat jäävät seisomaan ja maahan, seisomaa on vielä epävarma ja tarvitsee avun. Sitten otin 650g kapulan ja seuruuta se suussa. Sitten muutama vauhtinouto. Sitten aloin valmistella eteenmenoa. Jätin typerästi kapulan samalle kentän reunalle kun mihin olin jättänyt pallon, ja sinnehän se meni, kapulalle ja aivan vinoon ja teki hienon noudon :D kehuin, mutta en palkannut. Sitten käytiin toteamassa että pallo on siellä, ja sitten uudet valmistelut. Nyt eteni hienosti, viivasuoraan pallolle, tietysti. Tätä pitää alkaa häivytellä todenteolla, ja oikeasti vähän käyttää aikaa suuntien miettimiseen myös. Lopuksi vielä hyppyä, pari kertaa hyppynouto noin 70cm hypyllä. Sitten pelkkää hyppyä, yksi 95, meni hyvin, sitten metrillä koski, muttei tiputtanut, ja toisella yli hienosti koskematta. Jännittää kuitenkin metristä, koska nostaa jalat mahan alle hypyssä. Nooh, se paranee kyllä ajan kanssa.


Oli tosi kivat treenit, katsottiin vielä lopuksi Kaarinan kanssa luoksaria, ja sen parantelua. Näytin miten Juju nyt tekee, ja teki justiinsa niin kun nykyisin tekee, eli lähtee kyllä iloisesti, mutta jossain 4m ennen mua hidastaa ja pari metriä ennen pysähtyy ihmettelemään, koska odottaa jes vapautusta lelulle. Nyt vaan täytyy oikeasti alkaa vahvistaa sitä että palkka tulee aina vain multa ja periltä asti, koska vaikka ei nyt nää palkkaa ja on kauan aikaa palkattu vauhdista, ja myös niin että saa palkan multa mutta vapautan lelulle jo matkalta, niin nyt odottaa selvästi sitä vapautusta matkalla. Voisin sitä käsitargettia vielä ottaa tähän ja sitten ihan vaan eteentuloja läheltä ja leuan alta palkkaa. Mutta ei yhtään matkalta vapautusta. Ja kai sitä luoksariakin pitäisi vaan treenata, koska aivan selvästi treenaamattomuus ei siihen auta.

Lopuksi Juju pääsi vielä juoksemaan Vilpertin ja Hiskin kanssa.
__________________________

Tiistaina olikin sitten The day of the days, kun koitti ensimmäiset sbcak paimennus kisat! Somerolla Woollandiassa kisattiin, ja olin ilmoittanut Jujun kahteen starttiin, koska niitä kerran oli tarjolla. Jännitti niin hitosti, etten muista koska olisi kisat jännittänyt yhtä paljon. Varsinkin, kun ykkösissä varmaan neljältä ensimmäiseltä karkasi lampaat joko takaisin varikolle, tai suoraan poistovarikolle, niin tunnelma oli aika jännittynyt. Onneksi meitä edeltävä ajoi todella kauniin, täydellisen rauhallisen radan, niin omakin jännitys vähän helpotti, kun näin että kyllä niitä ihan mahdollista oli ajaa, kun koira osasi kohdella niitä kauniisti.


Laitoin Jujun vasemman kautta, vaikka oikea on suuntana meille helpompi. Nyt kuitenkin näin selvästi että veto oli vasemmalle takaviistoon, ja myös koira halusi mennä vasemman kautta. Juju lähti elämänsä parhaalle hakukaarelle. Tosi kauniisti myös avasi kaarta lopussa. Totteli pillillä stopin, vaikka ei mennyt maahan. Lähti tuomaan rauhallisesti, mutta aikalailla heti sai laittaa oikealle vähän vetoa vastaan takaisin, jotta tuonti oli hyvä. Ihan hiukan taisi alussa olla off line? En oikein enää jännitykseltä muista, eikä videota ole, rata oli liian kaukana katsomosta, että siitä olisi nähnyt yhtikäs mitään. Tolpan kierrossa meinasi ihan hiukan tulla kiire, kun poistovarikko veti, mutta ehti silti hyvin ja otti stopin, niin lauma rauhoittui. Hakupisteita yhteensä 41p, joka oli aivan todella yli odotusten!

Aivan todella kauniisti lähti ajoon. Yhtään steadyä ei totellut, ja lopussa ajoin tarkoituksella ihan vähän off line porteista läpi kuitenkin, mutta niin että sain tosi hyvä käännöksen ja ehdin peruskuljetus asemiin. Mietin aluksi että ajanko koko radan läpi, mutta päätin ettei vielä ole sen aika, että jos vaan ehdin, niin menen kuljetusasemaan. Peruskuljetuksessa ei totellut myöskään steadyä, mutta stopit otti, ja kuljetus oli aika optimaalista, ohjaaja-lampaat-koira asetelmassa. Ei työntänyt lampaita läpi. Tokalla portilla jätin tarkoituksella vähän kauas seisomaan, jotta sain hyvin avattua oikea flänkin ja tiukasti käännettyä porukan kohti tolppaa. Tässä linja myös hyvä. Joku kuljetuspiste oli lähtenyt jostain kohtaa, joten ehkä tultiin kuitenkin tolppaa kohti vähän off line ja saattoi siinä joku mutka olla.

Jätin lampaat häkin lähelle, ja koiran niiden ja häkin väliin, ja itse menin avaamaan porttia. Juju kääntyi häkillä ensin mua kohti ennen kuin lähti hakemaan lampaita häkkiin, joten tästä varmasti meni jokunen piste, ja myös lampaiden kierto häkityksen alkuun oli aivan LIIAN LAAJA!??! Enpä ole ennen tätäkään ilmausta voinut meidän paimennuksen yhteydessä käyttää :D Lampaat meni aikalailla suoraan häkkiin, mutta kun laitoin Jujun maahan ne portilla pysähtyivätkit, ja empivät. No sitten koira ihan vähän oikealle, niin menivät kiltisti. Vähän jännitti, kun Jujun on ollut tosi vaikea tuollaisessa tilanteessa avata flänkkiä kunnolla, se olisi voinut ne vielä tuossa kohtaa pöläyttää. Oli kuitenkin riittävän kaukana. Sitten portti kiinni, portti auki ja koira häkkiin. Laitoin oikealta lampaiden taakse, ja sanoin hyvin painokkaasti käskyn, niin meni todella kauniisti. Vähän kyllä oikaisi, ei mennyt ihan laitoja pitkin. Maahan kerrasta, mutta huomasin että vähän painosti lampaita myös tässä. Lampaat tulivatkin vauhdilla ulos, ja laitoin Jujun vasemman kautta nopeasti perään, mutta vähän kiire tuli. Tästä varmaan myös jotain pistevähennyksiä. Lauma kuitenkin haltuun ja rata läpi! Ensimmäiset viralliset kisat ja tuloksena PAIM1 PPR1 76p. ja sij. 4. 

Olin kyllä niin onnellinen radasta ja helpottunut. Toiselle radalle ei varsinaisesti ollut tulospaineita, mutta koska huomasin, että Juju oli vähän poikki, ja jotenkin omassa kuplassa radan alussa, alkoi uudestaan jännittää.


Lähti taas hyvin hakuun, mutta en muistanut (???) ottaa pilliä esille, niin en ehtinyt viheltää stoppia ja luulen että tähän karisi radan viimeisetkin auktoriteetin rippeet. :D Tuonti oli banaani, Juju teki kyllä hienon ja peittävän hakukaaren, mutta nosti vinoon, eikä ottanut oikeaa käskyä, kun vasta kolmannella kerralla, joten tuonti oli kaareva. Tolpan kierrossa taas liikaa vauhtia, ja nyt kun ei ottanut stoppia, niin tuuppasi lampaita liian kovaa, ja ne veti palkokasvin nenukkaan. Saatiin ajettua S muotoisesti ekalle portille, siitä kuljetukseen. Kuljetus oli aivan liian vauhdikasta, Juju ei ottanut yhtä ainoaa stoppia eikä steadyä, ei yhtään maahan käskyä. Suunnat oli ainoat mitkä neiti suostui kuulla, ja se sitten pelastikin, kun sain pidettyä sen tarpeeksi kaukana. Häkillä kääntyi katsomaan mun perään kun jätin odottamaan häkitystä, ja taas aivan liian laaja kaari häkitykseen, ihan oikeasti luulin että se lähtee hakemaan jotain uutta laumaa tai jotain :D Nyt lampaat meni suoraan häkkiin, Jujulla kuumeni tunteet myös häkissä eikä kyennyt menemään nätisti taakse, ei kuitenkaan tehnyt tyhmyyksiä. Häkistä poisottaessa annoin väärän suunnan, joten lähti liian ahtaasti ja lampaat juoksi kovaa, joten tuli kiire. Laitoin vielä uudestaan kaarelle, jotta kattoi koko lauman ja sitten onneksi kuuluikin kiitos tuomarin autolta :D

Vein vielä Jujun kanssa lampaat poistovarikolle ajolla, ja nyt käskytin perkeleen kanssa sen maahan kertaalleen, kun ei meinannut yhtään kuunnella.

Mutta lopputulemana tietysti Juju ylittti kaikki odotukset ja olin siitä super ylpeä. Nyt en tiedä, mennäänkö tänä vuonna enää kisaamaan, kun tavallaan kauden tavoite olisi nyt täynnä, ja nyt hyvä syksy aikaa aloitella jakotreenit, ja painottaa sinne ajoon ja stoppeihin.

2 kommenttia: