tiistai 9. helmikuuta 2016

Hermo koetuksella

Oltiin viime viikon torstaina uudestaan hallilla tekemässä lyhyttä pätkää. Harjoiteltiin An juoksaria, ei ollut kehikkoa mukana, mutta laitoin pumpperin kontaktin rajalle. Osui joka kerta, siis JOKA KERTA. Mahtavaa! Juju teki innokkaasti, eikä kipeästä jalasta ollut tietoakaan. Tein sitten vaikeaa keppikulmaa, tiukka avokulma ja hypyn takaa vielä. Aluksi oli liian vaikeaa, joten helpotin ja tehtiin ainoastaan keppejä ja pikkuhiljaa kasvatin etäisyyttä. Verkot oli apuna, mutta meinasi välillä mennä silti väärään välii. Hiljalleen useiden toistojen jälkeen tajusi ja saatiin lopuksi tehtyä kivasti kepeille lähetystä jo hypyn takaa niin, että joutui itse hakemaan oikeaan väliin ilman apuja. Verkot oli kuitenkin, kun halusi mahdollisimman monta onnistunutta toistoa. Lopuksi tehtiin vielä muutaman esteen sarjaa jossa oli A este kepit ja putki, valssasin putkelle. Kivaa oli ja Juju nautti.Perjantai aamuna oli kuitenkin kipeä. Jalka oli haavan ympäriltä enempi turvoksissa ja haava (se noin 5mm mitä oli enää auki) märki keltaista eritettä. Antibiootin vaihto ei siis ollut tuottanut tulosta. Ajattelin, että en enää voi katsella kipeää koiraa kotona, en vaan pysty ja varasin sitten heti ajan lekuriin. Jouduin menemään edelleen samalle vastaanotolle, koska toisesta paikasta sanottiin, että eivät halua korjata toisten aloittamia juttuja. Sain ajan samalle päivälle.

Vastaaotolla Jujun jalka ultrattiin jälleen ja jotainhan siellä näkyi. Eli ei muuta kuin jalka auki uudestaan. :(

Lääkärit kaivelivat jalkaa toista tuntia, ja poistivat kudosta reilusti, huuhtelivat paineella jalkaa keittosuolaliuoksella, mutta selkeää esinettä ei löytynyt. Jalasta tosin löytyi jo hajonnutta mössöä, joka todennäköisesti oli vielä paloja oljesta. Haava (noin 4cm) jätettiin auki ja hoidoksi päätettiin jatkaa hunajahoitoja, ja lopettettiin antibiootti sen toivossa, että jalka itse märkisi loput mahdolliset roskat ulos. Varoituksena oli, että jos nostaa kuumeen tai koko jalka alkaa turvota, niin sitten antibiootti heti päälle.

Viikonlopun aikana ei tapahtunut muutoksia. Juju kulkee jalalla nyt yllättävän hyvin ottaen huomioon että sillä on iso haava jalassa. Haava on myös lähtenyt jo parantumaan, eikä siinä ole havaittavissa minkäänlaista turpoamista. Juju ei myöskään ole nostanut kuumetta. Ei auta kun olla kaikki varpaat ja sormet ristissä, että jalkaa ei enää tarvitsisi avata. Seuraavaksi sen avaa kuulemma ortopedi, koska tuo ell ei uskalla jalkaa enää enempää kaivaa. :(

Kyllä itsellä on nyt aika koetuksella hermot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti