torstai 4. helmikuuta 2016

Here we go again

Noniin tässä taukoilun lomassa on touhuttu yhtä ja toista :)

Jujun jalasta ensin. Pidettiin muutama päivä ihan lepoa hihnalenkeillä ja kipulääkkeellä höystettynä. Se auttoi, ja juju alkoi lenkkeillä normaalisti, liikkui puhtaasti, muutamaa satunnaista ontuvaa askelta lukuunottamatta. Otin myös välillä siteen sisällä jalasta pois lääkärin ohjeen vastaisesti, koska tuntui että haavan ilmaaminen edesauttoi paranemista. Tällä viikolla olisi ollut kontrollikäynti eläinlääkärillä, mutten orastavan luottamuspulan takia halunnut sinne mennä, vaan varasin ajan muualle. Sain ajan keskiviikolle eli eiliselle. Jujun jalka on selkeästi vielä turvonnut haava-alueelta, ja haavasta tulee ihan keltaista eritettä. Toinen eläinlääkäri oli sitä mieltä, että jotain siellä on oltava, mikä ylläpitää tulehdusta. Totesi kuitenkin ettei Juju ainakaan nyt vastaanottokäynnillä ontunut jalkaa. Ultrattiin jalka, ei voinut varmuudella sanoa, että onko siellä joku selkeä vierasesine, mutta kudos näytti oudolta anyway. Vaihdettiin antibiootti järeämpään ja katsellaan vielä viikko, jos se on vain sitkeä tulehdus ja menisi tuolla antibiootilla ohi. Sitähän ei varmaksi tiedä kuin muutaman päivän odotuksella. Jos ei viikossa helpota, niin se on avattava uudestaan. Tähän väliin lisäisin epätoivoisen hymiönaaman, mutten osaa.

Joka tapauksessa, kun ei onnu, ja jänteet on puhtaat, liikuttaa saa normaalisti, koiraa seuraillen. Ja sidettä ei enää päälle, haavan pitää saada vuotaa vapaasti ja hengittää. Palataan tämän asian kanssa maanantaina.

Oltiin sitten tiistaina, siis eläinlääkäriä edeltävänä päivänä uudessa hallissa omatoimitreenaamassa. Olen ajatellut, että omatoimisesti voin tehdä rauhallisesti, eikä tarvitse tuhlata ohjattuja treenejä tähän mummoiluun. Tehtiin aluksi tokoilua seuraamisen ja liikkeestä maahanmenon muodossa. Juju oli ihan aksamoodissa, ja ihmetteli aluksi että mitä ihmettä?? Sain kuitenkin ehkä juuri tuon aksamoodin takia sen hyvään vireeseen, ja seurasi ja kääntyili tosi mukavasti ja teki kivalla asenteella. Tehtiin muutama liikkeestä maahan, ja teki ne hyvin, joten jätettiin siihen.

Tehtiin viime valmennuksesta tuttua backlap treeniä este-putki yhdistelmällä. Ekalla ja tokalla yrittämällä Juju jäi pyörimään esteen taakse whatwhat mikä putki missä häh ilmeella, kolmannella kerralla meni suoraan putkeen jes! Vauhtia alkoi löytyä ohjaukseen myös kivasti, kun tajusi miten kuuluu tehdä. Tuo on kätevä ohjaus ahtaisiin paikkoihin ja nopealle koiralle ylipäätään, joten se olisi mukava osata.
Lopuksi tehtiin keppejä taas niin, että lähetin avokulmaan kauempaa, ja kun Juju aloitti kepit, vaihdoin ohjauspuolta ja juoksi toiselle puolelle keppejä. Tehtiin kokonan ilman apuvälineitä. Ekat yrittämät Juju jäi pyörimään kepeille ympyrää ihmetellen että mihin mä oon menossa. Vähän helpotin ja sitten muisti miten se menikään. Saatiin kivoja toistoja, lopetetiin superhyvään :D

Oli kyllä mukava käydä uudessa hallissa. Rauhallista oli aamulla, mutta muutama treenaaja tuli kyllä mun jälkeen hallille. Tamskin uusi halli on hyvässä kunnossa ja pohja tuntui ihan hyvältä. Tykkään enemmän Sportdogparkin pohjasta itse, mutta kyllä tuokin asiansa hyvin ajaa ja koira pystyi tekemään liukastumatta. Juju nautti niin kovin! Ja liikkui puhtaasti myös treenin jälkeen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti