sunnuntai 15. toukokuuta 2016

On se hienoo

Keskiviikkona oli Annen aksavalkun vuoro. Tai tämä oli meille tavallaan korvaava treeni, kun ei päästy viime kuun valkkuun.

Rata oli sekoitus viime vuoden mm kisojen ykkösen ja kakkosen Pavol Vakonicin treeniradoista. Lisättynä mausteille. Rata näytti tältä:Alku meni ekalla hyvin kepeille 11 asti, vähän olin myöhässä ohajuksissa, etenkin seiskan päällejuoksussa. Muuten Annekin sanoi että teki hyvin. Kepit otin ekalla yrittämällä pakkovalssilla kun oli leijeröinyt putken, ja nappasi kepit heti. Vika väli oli vain vaikea kun piti kääntyä musta poispäin ja seinä oli lähellä. Näitä on treenattukin, mutta vaatiin vielä tosi tarkan ohjauksen että tekee loppuun asti. Toistoilla oli kepeillä vaikeampaa. Anne halusi että otan pakkovalssin vähän kauempaa, ja silloin Juju ei tajunnut keppejä ollenkaan. En jotenkin osannut ohjata sitä kaempaa tarpeeksi hyvin. Noilla kuitenkin tarvitsee vielä apuja. Vika keppiväli oli hankala joka toistolla mutta rytmityksellä sain onnistumisia. Kysyin verkkoakin avuksi, en halua kepeiltä montaa epäonnistumista peräkkäin, mutta ennen kuin ehdittiin laittaa verkko, saatiin kepit tehtyä loppuun, joten jätettiin siihen.
Tein vielä tällä ekalla rundilla keppien jälkeisen pätkän kepeille 19. Putkeen 14 valssilla meni oikein kivasti ja 16 päällejuoksuun sain ottaa oikein tosi paljon etäisyyttä ja tuli sen silti oikein. Hieno Juujuu!! Tein kepit 19 poispäinkäännöksellä ja voi miten hienosti Juju otti ne. Tosi vaikea keppikulma mutta näistä on treenattu. Ja Annekin sanoit, että näkee että Juju tykkään kepeistä ja palkkautuukin osittain kepeistä. 

Tokalla kierroksella jatkettiin kepeiltä 19. Poispäinkäännös putkeen ei ihan heti onnistunut. Juju haki takaisin kepeille :D eli siis vain kääntyi keppien jälkeen ja uudestaan kepeille. Anne helppasi näyttämällä putkea ja saatiin muutama hyvä. Näitä treeniin! Tosi kiva pätkä tuo, tykkään noista näyttävistä ja vaikeista poikkareista, ja Juju onkin yleensä niissä tosi hyvä. Puomin jälkeen 22 poispäinkäännös (tai sylikäännös ehkä enemmän, kun puomilla pysäytys). 23 putkijarru piti muistaa kertoa ajoissa! Kaarevan putken jälkeen 25 meni vähän automaattisesti kun liikesuunta oli sama, 26-27 väliin valssi. Onneksi on irtoava koira, kädessä kiinni olevan ois olllut vaikea irrota tälle 26 esteiden takana. Loppu peruskauraa, ei ihmeitä. Saatiin tehtyä koko rata pätkissä, olin niin ylpeä meistä. Annekin kehui, että ollaan tekniikalta tosi taitavia ja mulla kuulemma ohjaus hyvää, eli jalat ja kroppa toimii hyvin. Anne sanoi että ei muuta ku nollia metästään :D

Juju muuten teki aivan loistavia puomikontakteja treenissä. Oikein pamautti molemmat etutassut vauhdilla maahan ja tuli kovaa loppuun asti! VAU! Tosin ekan puomin jälkeen Anne kysyi, onko Jujulla puomilla juoksari?! Haa, eli tuli läpi, enkä edes muistanu pysäyttää, kun keskityin tuleviin keppeihin. Tarkkuutta vähän itelle niin kyllä sekin siitä kehittyy hienosti :)
___________________________________________

Torstai oli vapaa Jujulla, lenkkeiltiin vaan ja käytiin polskimassa. Perjantaina kävin käyttökoirakentällä vähän tokoa vääntämässä ja yllätykseksi meni hyvin. Oon ottanut seuraukseen mukaan jalkojen pujottelua ja siitä suoraan seuraamista, sekä pyörahtämistä ja siitä seurausta, Juju pysyy näin hyvin kuulolla. Kapulaan löydettiin uusi ulottuvuus kun viime treeneissä valkku sanoi että jos vaan antaisi Juju kantaa kapulaa ja kävelee vain ja kehuu ja sitten vauhdista vaihtaa leluun. Eli ideana se että kantaisi mielellään pitkiä aikoja, ja hiljalleen siirtää paikkaa seurauspaikkaan. Itseasiassa tämä on toimnut oikein hyvin. Oon pyytänyt Jujua nostamaan kapulan ja lähtenyt vaan kävelemään. Jos Juju on tiputtanut, oon vaan pyytänyt nostamaan uudelleen. Ja sit kun tulee kapula suussa vahingossa kävelemään rinnalle tai lähelle niin salamana vaihto leluun ja bileet :) Tietty käytän tuota lupa käskyä ennen kun palkkaan ettei ala itekseen tiputella, vaan yhdistää sen niin että luvalla kun tiputtaa niin palkka tulee, mutta kapulan kanssa voi tulla lähelle ja kantaa sitä rauhallisesti suussa.
__________________________________________

Lauantaina oltiin tavoista poiketen hallilla aksaamassa. Ilma oli aika kostea, joten sisällä oli hyvä treenailla. Harjoiteltiin keppien avokulmaa ja sitä vippausta.Avokulmat toimi yllättävänkin hyvin, olin tosi tyytyväinen. Juju teki ainoastaan kaksi mokaa, ja molemmat oli rytmitysmokia. Toinen mun aiheuttama, ja toinen tuli kun Jujulla vissiin otti vähän varvas tai joku kiinni keppien keskipalkkiin ja se ihan hiukan kompastui niin sillä meni keppirytmi sekaisin. Videolta näkyy muuten se, että nyt taas kun oli kepit seinän vieressä ja vika väli seinäänpäin kääntyvä, niin epävarmuutta on. Täytyy ottaa ohjelmistoon toi keppien loppuosan kriteerin vahvistus. Että AINA tehdään loppuun asti, ihan sama mitä mä teen tai missä oon!

Vippaus oli vaikea, vasemmalla kädellä ohjattuna helpompi. No esteetkin oli vähän ehkä huonosti vippausta ajatellen just tolla oikeella puolella, mut vaikeaa oli anyway. En hirveästi jäänyt hinkkaamaan, muutama onnistuminen ja se riitti. 

Hassuteltiin vielä lopuksi. Peruutin Jujua aina putken päähän ja siitä putkeen. Tai esteen taakse ja siitä hyppy. Istuin itse paikallaan ja käskytin kaukaa. Jujulla oli hauskaa. Ennen kun se älysi että peruuttamisesta saa lähteä putkeen, se tarjosi vaikka ja mitä siellä peruutuksen jälkeen. Oli kierimistä, pyörimistä, istumista ja makaamista mut sit kun tajusi että haluan sen putkeen niin riemu repesi. Ja lelu sai kyytiä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti