maanantai 30. toukokuuta 2016

Kisavalmisteluja ja kisat

Kisoja edeltävänä perjantaina käytiin hallilla aamulla vähän kontaktijumpassa. Tehtiin keinua ja Aata. Molemmilla oli vaikeuksia.

Keinulla tuli ekalla kerralla hyyyyvvviiiiiinnn hitaasti, joten ei palkkaa. Palkkailin sitten loppuja toistoja eri tavoin, keinun päästä, ihan kädestä kolautuksesta ja sitten vielä niin että jätin palkat keinun alastulon päähän maahan, lelun ja nameja. Tämä toimi ehkä parhaiten tällä kerralla. Keinu on kuitenkin aika epävarma edelleen, mutta hiljalleen. Pitää tehdä myös ihan pelkkää tuota alastuloa niin että hyppää keinulle sivusta suoraan alastulolle.

Aalla tehtiin ensin ihan maassa kehikkoharjoitusta, eli kehikkoon ja ulos ----> palkka. Juoksin myös kauempana käskyttäen alas, ja Juju muisti äkkiä miten tuo menikään ja osasi juosta kehikon läpi myös kauempana. Siirsin sitten kehikon aalle ja tehtiin ihan läpijuoksuja. En montaa kertaa. Joku tuossa mättää, en ole edelleenkään tyytyväinen. Saisi tulla kovempaa ja laukalla, jotta osuisi kunnolla kehikkoon.


Lauantaina sitten palauteltiin ja lenkkeiltiin rauhaksiin. Vähän jotain temppuja tehtiin kentällä muttei ihmeempiä.

Sitten sunnuntaina oli pääpäivä. Ekat kisat YLÖKKin kentällä Mutalassa. Kolme rataa. Videolla kaksi vikaa.


A rata oli agirata ja aika suoraviivainen sellainen. Juju tiputti heti ekan riman, josta johtui esteen jälkeisen puomin epävarmuus. Vähän oli haparoivan oloista. Ekan putken jälkeen vauhti kiihtyi ja siitä seurasi lento A. Siis oikea lento A. Näytti aika hurjalta, onneksi ei sattunut kuitenkaan. Juju juoksi harjalle ja hyppäri siis maahan asti. Siitä siis toinen vitonen. Loppurata tehtiin kuitenkin, ja Juju ei edes hidastanut vauhtia tuon ilmalennon jälkeen. Tuloksena siis rv10 ja sijoitus 5. Juju oli radan nopein koira selkeästi.


B rata oli myös agirata. Profiili vähän edellistä vaikeampi, vähän hankala keppikulma tiukan käännöksen jälkeen ja tässä monella kosahtikin rata. Vähän edellisen radan lento Ata säikähtäneenä otin kontaktit nyt tosi varovasti. Puomilla olisi pitänyt vaatia tassut maahan asti. Juju teki pirteästi ja meni kovaa, selkeästi nautti suorista rataprofiileista, treeneissä tehdään aika paljon hankalampia juttuja. Vähän tuntui välillä meidän kupla puhkeavan, joten ihan täydelliseltä ei suoritus tuntunut. Tästä kuitenkin tuloksena 0 ja eka LUVA. Sijoitus oli 3. Tässä nopeus otti osumaa kun otin kontaktit niin tarkasti.


C rata oli sitten vauhdikas hyppis. Vähän jännitin alun hyppy-rengas yhdistelmää, koska vieras rengas on esteenä ollut meille vaikea. Se meni kuitenkin hyvin ja vastakäännöksellä käänsin tiukasti kolmosella. Kolmosen rimaa myös vähän pelkäsin, koska käännös oli niin tiukka. Pidin ohjauksen loppuun asti, ja rima pysyi. Tässä ei vielä ollut kiire. Kepit oli myös aika suoralla linjalla putken ja hypyn jälkeen, näissä on joskus ollut ongelmia vauhdin takia. Nyt ei kuitenkaan, vaan rytmitin ennen keppejä ja Juju nappasi oikean välin. Sitten juostiin kovaa. Pystyin lähettämään putkeen kaukaa, joten ehdin hyvin tehdä persjätön mutta kahden esteen päähän valssasin hiukan liian myöhään ja rima tuli alas. Pienestä kiinni. Tästä tuloksena rv5 sij. 2. Tämä rata tuntui rimasta huolimatta meidän parhaalta.Jujun etenemä radalla oli yli 5 ja siltä se tuntuikin.Aivan loppu :D
Aika kiva kisauran startti. Juju oli lunki kisakoira, ei häiriintynyt ihmisistä tai koirista, vaan oli iloisesti kaikkien kanssa ja radalla keskittyi ainoastaan muhun ja rataan. Aika väsynyt oli kun päästiin kotiin :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti