keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Lightning strikes every time she moves

Maanantaiksi saatiin sovittua Jepulle paimennustreffit. Paimennuskuvat eri kerralta.

Nähtiin heti pihassa ihana Inari ja Sirie, ja Jujun mielestä molemmat oli läpinäkyviä :D halusi siis töihin. Lampaat oli vielä aika juoksevaisia, eivätkä tulleet myöskään ihmisen luo kiinni. Jujulla olikin ekalla kierroksella ihan täysi yö koota laumaa ja tuoda niitä. En kauheasti käskyttänyt, annoin luontaisesti tuoda ja tuoda, vähän suuntia vaan ja stoppeja sopivissa väleissä. Jujulla roikkui kieli maassa ekan kierroksen jälkeen, onneksi oli viileä palju johon "pääsi" (siis pakotettiin) vilvoittelemaan.


Tokalla kierroksella otettiin Gere avuksi pitämään lampaita ja Jepu meni lampaille. Näin saatiin autettua Jujun hakukaaren loppuosaa, kun nyt alkaa olla jo aika ruveta tiukentamaan kriteeriä ja antaa vähän painetta kepillä että kaartaa lampaiden taakse, eikä syöksy, varsinkin oikeassa niin että lampaat lähtee ennen kuin ehtii kiertää taakse. Ennen kuin lähetin kaarelle, naputin kepillä Jujun jommalle kummalle puolelle maahan, vähän paineistin ja siitä lähetys. Toimi hyvin, varsinkin kun Jepu vielä auttoi loppuosaa. Sitten tehtiin hakuja myös kutsuen kaarelle eli jätin koiran ja itse sijoitun sen ja lampaiden väliin ns. kaarelle, ja sieltä kutsun luokse ja suoraan lähetys kaarelle.


Tehtiin vielä kolmas kierros. Tarkoitus oli häkittää lampaat. Tätä ei oltukaan tehty vielä ollenkaan. Vähän oli vaikea hallita liikkuvaisia lampaita ja luottaa koiran suuntiin. Mulla siinä oli enemmän harjoiteltavaa kun Jujulla. Gere auttoi pitämällä vaikeaa vetopaikkaa, ja mä otin häkin portilla. Juju kyllä yllättävän hienosti otti suunnat ja lähti myös pois tasapainosta silloin kun homma sitä vaati. Saatiin kuin saatiinkin lampaat häkkiin, vaikka siinä olikin Jepun ja Geren avulla iso merkitys. Huippua!

Tiistaina oli jälleen LEVEKin tokoryhmän treenit. Nyt Juju oli jo ihan cool vaikka oli häiriötä paljon. Vieläkin vähän kyttäilee jos joku lähellä vaikka juoksee kovaa ja me ollaan tauolla. Mutta osaa jo aika nätisti makoilla kentän laidalla kun odotellaan omaa vuoroa. Teemana oli luoksarien stopit ja kaukot.


Luoksarien stoppeja mä en oo treenannut oikeastaan ollenkaan, koska Juju ennakoi niitä niin vahvasti. Haluan ensin hyvä luoksarin kokonaisuutena ja sitten vasta siirryn stoppeihin. Nyt kun luoksetulon matka oli pitkä, Juju epäröi eteentuloa ja kaarsi muutenkin ihmeellisesti, näitä lisää ja eteenmenon vahvistamista myös. Tähän saatiin onneksi paljon apuja ja vinkkejä.

Kaukoissa Jujulla jumittaa seiso käsky, eli ei kuuntele vaan maahan-istu vaihdoissa nousi maasta suoraan seisomaan ja katsoi pokkana että missä palkka. Huomaa mitä on treenattu. Noh, kotona on tehnyt näitä onneksi hyvin, joten en usko että on ongelmaa, pitää vaan treenata kaikkia vaihtoja tarpeeksi vaihtelevasti.

Tehtiin loppuunn paikkamakuu ryhmässä. Juju pysyi kivasti maassa, ei noussut ylös vaikka vierestä lähdettiin ja monta kertaa vielä. Valui kuitenkin lonkalle kerran, tästä huomautin ja kävin palauttamassa asentoon. Ennen ei ole tätä tehnyt, pitää pitää kriteeri tiukkana.

Ennen treenejä tein kapulahommia itsekseen. Kyllä huomaa että on ollut näistä taukoa, ei halunnut pitää millään. Myös kuuma ilma teki osansa, mutta kyllä oli vaikeaa. Onneksi kantaminen jotenkuten onnistui kuitenkin. Treenien jälkeen käytiin Sääksjärvellä uimassa, oli hieno ilta-aurinko.

Tässä vielä muutama kuva viikonlopun kisoista.

Kuvaaja: Sirpa Saari mä sitten niin jaksan hymyillä tälle kuvalle <3

Kuvaaja: Sirpa Saari

Kuvaaja: Sirpa Saari ja tässä se surullisen kuuluisa ilmalento

Kuvaaja: Sirpa Saari

Kuvaaja: Sirpa Saari

Kuvaaja: Sirpa Saari

Kuvaaja: Sirpa Saari

Kuvaaja: Sirpa Saari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti