torstai 9. kesäkuuta 2016

Yleensä vahvimpia ovat ne heikoimmat, jotka uskalsivat vielä yrittää.

Tiistaina oli sit Huittisen Harrin ratatreenit SDP hallilla. Rata oli melko mielenkiintoinen:Ensinnäki rataan tutustumisessa jostain ihmeellisestä syystä harjottelin tuon ykkösen väärin päin?! Ei oltu ekana vuorossa niin ei tarvinnut hävetä. 

Puomin kontakti on huono, siis niin huono. Mä hajotin hyvän kontaktin siellä kisoissa kun en ottanut alas asti, prkl... Nyt hiipii jo ihan alastulon yläosasta asti. Back to basics siis. Päätettiin että ei treenata kontakteja radalla yhtään, vaan palkataan aina alastulolle ja vapautetaan lelulle kontaktilta. Muutoin alku 1-5 aika perushuttua. Juosta sai. Juju otti tosi hienosti älyttömän vaikean keppikulman missä ei ehtinyt kunnolla edes tukemaan päähän asti. Oikeastaan vain kerran mokasi, ja silloin ohjasin hätäisesti. Mutta teki jopa ekalla yrittämällä oikein! Jes. 7 olin itse päättänyt ottaa aidan sisäpuolelta, Harrin mukaan se on vaikeampi puoli mutta sitä sit treenattiin kun olin niin valinnut. Toiselta puolelta olisi voinut ottaa pakkovalssilla ja viskillä tuon 7-8 kohdan, mutta kun oli jo päättynyt, niin tein takaakierto-viskileikkaus yhdistelmällä. Myös viskileikkaus tältä puolelta vaikeampi. Etuna kuitenkin että sai kunnolla etumatkaa koiraan nähden seuraavalle pätkälle. Kepeillä otin siis kunnolla etumatkaa ja jäin 7 hypyn kauimmaisen siivekkeen eteen aidan sisäpuolelle odottamaan ja keppien vikassa välissä kerroin jo takaakierron Jujulle. Toimi hyvin kyllä. Viski leikkaus oli taas vaikea. Jujun on niin vaikea hypätä musta poispäin ja vielä tyhjään kohti seinää. Mutta saatiin sekin onnistumaan. 

Sit suoraa juoksua 9-11. Vähän putkessa kiinni, muttei liikaa jottei luule putkijarruksi. 12 poispäinkääntö. Sitten olikin aika vaikea rytmityskohta. Ilman koiraa vaikutti helpommalta. Jos tuon olisi halunnut ohjata takaa, olisi pitänyt rytmittää se niin, että ei rynni 12 mihinkään vaan jo sieltä lähettää eteen. Muuten jos leijeröi hypyn 24 ja jarrutti sen kohdalla koira kääntyi hypylle 24. Mä en saanut onnistumaan lähetystä vaan ohjasin siten että lähdin urku auki heti kun Juju lukitsi poispäinkäännöksen 12 että ehdin ohjata myös tuon 14 sivulta. Ehdin kyllä, mikä oli sinällään ihme. Muut teki oikeastaan niin että juoksivat 24-14 välistä, eivät siis leijeröineet. Niin ehkä olisin tehnyt kisoissa?

Ja taas huono puomin kontakti :( Siitä sivuirrotus 16 ja 17-18 väliin persjättö. 19 kepit oli Jujulle helppo. 20-21 väliin valssi ja tupla seuraavaan. Siitä jälleen puomille. 24 vastakäännös oli vaikea tehdä kun palkkasin puomin päähän, oli helpompi tehdä vauhdista. Kokeilin loppua sit 10 putken kautta. Hyvin sujui. 


_______________________________________________

Keskiviikkona illalla Johanna Nybergin ratatreenit, teemana välistä veto. En yleisesti tykkää kun on kahdet ratatreenit viikossa ja vielä peräkkäisinä päivinä, mutta nyt kesällä tulee välillä näitä kun on kahdessa ryhmässä. Toisessa silloin tällöin, ja esim. ens viikolla ei oo kumpiakaan treenejä. Joten näillä mennään. Jumppailtiin vielä kotona illalla ja venyteltiin kunnolla koira ja ohjaaja. Ei tunnut jumit hidastavan ainakaan, aamulla oltiin niin virkeitä ja iloisia taas :)

Johannan treeneissä rakenneltiin pieni rata pätkä joka oli pätkittäin koostettu Mujusen Salmen kisaradalta. Vaikeutta välistä vetoon tuotti se, että ensimmäinen väli oli pituus-aita väli. Koira hyppää tosi pitkälle pituudelta, joten sen päättäminen että kummalta puolelta ohjaa ja jarruttaa, oli aika koirakohtaista. Me kokeiltiin molempia puolia, molemmat sujui ja Jujulla on vahvat välistä vedot. Harmi että videopätkät on aikalailla koostetta niistä epäonnistuneista pätkistä, toisella kierroksella saatiin tosi kiva onnistuminen. Puomin kontakti melkein itketti kun oli niin huono. Plääh. Mä taidan ottaa puomisulkeiset ohjelmistoon vielä ennen ensi viikon kisoja. Naksutin mukaan ja namialusta mukaan jne. Aan kontaktin otti sit sitäkin paremmin taas tällä kertaa, näköjään boksitreenit auttanut asiaa. Kepit Juju otti joka kerta tosi hienosti, ja oli muutenkin oikein pätevä pieni. Radan lopussa oli taas se viskileikkaus, sitä täytyy harjoitella paljon, oli taas aika vaikeaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti